Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

27/11
2016
 

Waarloos (Cross-Mtb)


Niels trok vandaag naar Waarloos om er deel te nemen aan de plaatselijke crosswedstrijd, Niels kwam er aan de start op zijn Mountainbike.

91 deelnemers schreven zich in en kregen een technisch en glibberig parcours voorgeschoteld.

Vooraan voerden 2 renners de forcing gevolgd door nog eens 2 man die de techniek beter onder de knie hebben dan Niels, voor plaats 5 en 6 was het spannend want de concurrent van Niels kon op de technische stukken steeds afstand nemen terwijl Niels op de vlakke stukken steeds de kloof weer dichtreed.

Op het laatste stuk in het bos moest Niels opnieuw enkele lengten prijsgeven en finishte als 6e.

20/11
2016
 

De Panne Beach Race


Terwijl een zware storm en hevige rukwinden over het land trokken, en de Wereldbeker Cyclocross in Koksijde werd afgelast stonden in de Panne meer dan 1300 deelnemers aan de start voor de Beach Race.

De wind waaide 10 beaufort en meer dan 100 km/u dat deed de organisatoren toch de beslissing nemen om de wedstrijd in te korten.

Niels nam in deze zware weersomstandigheden een goeie start en zat goed voorin, door de windstoten waren er meerdere valpartijen.

Na 1 ronde van 17 km. zat de wedstrijd erop, het was de Nederlander Richard Janssen die normaal de cross in Koksijde zou rijden maar na aflasting daarvan snel naar De Panne afzakte. Dupont eindigde 2e en Niels kwam als 40e over de finish.

31/10
2016
 

Transfer nieuws


Niels verlaat het Continentale circuit dus ook het team Cibel-Cebon, bedankt aan het ganse team, renners, ploegmaats tot ieder staff lid, het was een prachtig jaar.

Volgend seizoen komt hij uit voor de ploeg Thielemans en Co.

31/10
2016
 

Bedankt voor de talrijke opkomst op het eetfestijn van Niels


De opkomst was weer groot, we kunnen weer spreken van een groot succes op het 12e eetfestijn van Niels, allen bedankt voor jullie steun.

Ook vergeten we de vele handen niet die zorgden dat iedereen tijdig bediend werd, aan alle helpers een dikke merci.

Er werden ook 2 winnaars getrokken.
- de prijswinnaar van de tombolaverkoop is Robert Sampeur uit Bornem hij heeft een Toaster mogen ontvangen.
- de winnaar van de gratis tombola een aankoopbon te gebruiken bij Fietsen De Wachter is in ontvangst genomen door Moons Jean-Paul uit Boom.

IEDEREEN BEDANKT.

24/9
2016
 

Einde seizoen voor Niels


Niels kampt met een keelontsteking en zal de laatste wedstrijden van het seizoen niet meer koersen, eerst genezen en dan enkele weken rust en zijn eetfestijn staan nu op zijn programma.

Bedankt supporters om er het ganse jaar te zijn... Tot volgend seizoen.

Hou de website wel nog in de gaten want wanneer er nieuws is passeert het hier!!

24/9
2016
 

12e Eetfestijn


Op zaterdag 29 oktober van 16u30 tot 22u en zondag 30 oktober van 11u tot 15u30 gaat het 12e Eetfestijn van Niels door in zaal 't Centrum te Breendonk -Puurs, op het menu staat Stoofvlees of Vol au Vent €14 of Tomaat garnaal €19 met frietjes of brood, kindermenu €9.

IEDEREEN VAN HARTE WELKOM

20/9
2016
 

Nieuwerkerken-Aalst


De 71 opgekomen renners in Nieuwerkerken-Aalst vliegen er in de eerste van de vijtien af te leggen ronden meteen in.

Iedere ronde waren er serieuze premie's te verdienen en dat zorgt er mee voor dat er vele aanvallen zijn.

Eerst trokken 7 renners ervandoor, zij konden slechts een kleine voorsprong bij elkaar fietsen, nadien was het de beurt aan een 14 tal die hun kans waagden ook dit keer vielen geen grote verschillen te noteren, naar het einde toe ontsnapten dan 12 renners waarvan er nog een 3 tal afhaakten, de 9 die overbleven bouwden hun voorsprong uit tot meer dan 1 min. en spurten voor de zege, Roty de ploegmaat van Niels mocht bij het bloemen meisje langsgaan.

Niels die na zijn val van zondag stijf aanvoelt reed de wedstrijd uit in het peloton nadat zijn stuur loskwam, risico's nemen deed hij niet enkels kilometers opdoen.

18/9
2016
 

Gevallen in kopgroep te Londerzeel


131 renners tekenden present in Londerzeel voor 12 ronden van elk 10 km.

De weergoden zijn de renners en hun supporters goedgezind de zon is nog steeds van de partij.

De eerste ronden verlopen in peloton waaruit regelmatig renners proberen te ontsnappen, voor half koers ontsnappen dan toch 16 renners met daarbij Niels die zich in zijn sas voelt.

Niels die een goed gevoel heeft komt ten val wanneer in de kopgroep renners in elkaar haken en tegen de grond gaan, de kopgroep moet verder met 11, voor Niels en de andere drie zit de wedstrijd erop.

Uit de kopgroep rijden nog 5 renners weg die zullen spurten voor de zege, Dries Verstrepen haalt het voor Dillon Byrne.


14/9
2016
 

Snikheet in Sint-Pauwels


73 renners stonden aan de start in het snikhete Sint-Pauwels, waar 117 km of 13 ronden van elk 9 km. werden voorgeschoteld aan de renners.

Een spons en bidons water zijn meer dan welkom bij de renners in deze tropische temperaturen.

Vroeg in de wedstrijd ontsnapten 10 renners en ook al kwam het eerste deel van het peloton waarbij Niels nog dichtbij op enkele ronden van het einde, aansluiten zal niet meer gebeuren.

4 renners die doorzetten geraken toch nog mee in de spits van de wedstrijd wanneer ze kunnen aansluiten bij de koplopers, de eerste achtervolgers van het peloton verliezen snel terrein op de koplopers en dienen een ronde eerder de wedstrijd te verlaten terwijl de andere renners nog eerder uit koers werden genomen.

Niels eindigde als 34e in dit snikhete weer, terwijl één ronde later ploegmaat Lawrence Naesen zijn medevluchters verslaat in de spurt.

7/9
2016
 

8e in Smetlede


In Smetlede kregen de 68 renners 22 ronden van elk 5 km. of 110 km. af te leggen, onder een loden zon, wat wind af en toe en een parcours dat niet gemakkelijk was.

Het werd een wedstrijd met vele aanvallen en een hoog tempo, Niels was in bijna iedere ontsnapping aanwezig en dat was ook zo wanneer half koers 14 man wegreed.

In de laatste ronde probeerden enkele renners nog te ontsnappen en met kleine tijdsverschillen bolden de 14 koplopers één voor één over de finishlijn.

Van Impe zegevierde met klein verschil op Teugels en Moens en Niels kwam als 8e over de meet.

4/9
2016
 

Verdiende winnaar in Molenbeek - Wersbeek


10 ronden van elk 11,9 km. of 119 km. moesten de 86 renners die aan de start kwamen in Molenbeek - Wersbeek afleggen.

In de eerste ronde probeerden al enkele renners om er vandoor te gaan, geen simpele klus met de vele wind die er stond vandaag.

Een 10 tal renners waagden hun kans en reden een 200 tal meter voor het peloton uit, maar verder wegrijden lukte niet.

Dan gingen Geysen en Van Goidsenhoven ervandoor maar ook deze aanval duurde niet lang.

Daarna was het de beurt aan Niels, Geysen, Van Roosbroeck en een vierde renner die zijn wagonnetje aanpikte, één ronde later reden er nog 2 renners Niels en Geyssen aan de leiding.

3 ronden bleven zij met 2 voorop en bij het ingaan van de laatste ronde konden 3 renners die ontsnapt waren uit het peloton nog aansluiten bij het leiders duo.

De spanning steeg ten top toen de speaker de laatste ronde de melding deed dat ook het peloton tot op 10 sec. van de leiders waren gekomen.

Bij de aankomst voelden de 5 koplopers de hete adem van het peloton in hun nek, toch bleven zij alle 5 voor het spurtende peloton, Niels kwam van ver voorbij zijn concurrenten gespurt en won verdiend deze wedstrijd voor Coolen, Heyns, Van Roy en Geysen.

1/9
2016
 

8e in Baardegem


86 renners waren afgezakt naar Baardegem waar ze 15 ronden van 7,85 km. dienden af te leggen.

Na een paar ronden reden een 10 tal renners met daarbij Niels weg uit het peloton, een 9 tal kon een paar ronden later aansluiten gevolgd door nog eens 5 renners samen goed voor een kopgroep van 24 man die steeds verder wegreden van hun concurrenten.

1 renner viel vooraan weg en de overige 23 maakten in de spurt uit wie de snelste was Moens versloeg vlot zijn 22 medevluchters en mocht met de zegebloemen zwaaien, Niels werd 8e.

28/8
2016
 

Slechte benen voor eigen volk in Kalfort-Puurs


Een mooie opkomst van 94 deelnemers aan de start in kalfort-Puurs, waar 17 ronden van elk 6,8 km. moeten worden afgelegd.

Bij de eerste doortocht reden een 10 tal renners voorop met daarbij Niels, zij hadden meteen een mooie voorsprong bijeen gereden maar één ronde later werden ze opnieuw tot de orde geroepen, en reden 9 andere renners weg deze 9 slaan een mooie kloof.

Iets voorbij half koers gaan 14 renners in de achtervolging op de 9 leiders en valt het peloton in verschillende stukken, de 14 kunnen aansluiten bij de 9 vooraan en Niels die met een groepje uit het peloton is weggereden komt ook nog aansluiten vooraan.

Maar bijzonder slechte benen gaven Niels geen kans om mee de wedstrijd te maken en te strijden voor de bloemen.
18 renners konden dit wel want zij trokken er opnieuw vandoor en spurten voor de zege, Mertens toonde zich de snelste voor Noels en Dhollander, Niels bolde als 28e over de meet.

26/8
2016
 

4e in Criterium te Merchtem


Slechts 24 van de 40 vooraf ingeschreven renners komen opdagen in het Criterium te Merchtem, de rest laat de inrichters in de steek.

70 km. of 70 rondjes moeten worden afgelegd, in de eerste ronde trekt Niels al in de aanval.
De ganse wedstrijd zal het er pijlsnel aan toe gaan en geen moment valt het stil, de aanvallen volgen elkaar in sneltempo op.

Zeker wanneer vanaf de tiende ronde iedere ronde een premie te verdienen valt, Stevens trekt in de aanval en graait wat premie's weg ook Niels gaat op zijn beurt enkele ronden solo en op premie jacht, nog enkele renners proberen zo wat premie's te verzamelen.

Ook met 5 proberen ze te ontsnappen, het regent aanvallen in het zonovergoten avond criterium.
Naar het einde van de wedstrijd toe rijden 3 renners weg en houden het enkele ronden vol vooraan, tot diep in de finale De Bondt en Niels komen aansluiten bij het trio vooraan, de laatste ronden van deze wedstrijd rijden ze met 5 voorop en er moet gespurt worden voor de zege, Belgisch Kampioen De Bondt haalt het nipt van D'Hollander, Stevens eindigt 3e, Niels 4e en De Block 5e.

21/8
2016
 

Leuven GP Scherens


185,7 km als volgt verdeeld 12,90 km + 12 x 14,40 km moesten de renners afleggen in de GP Scherens om en rond Leuven met onderweg telkens de beklimmingen van de Keizersberg, Ludenscheidsingel, Wijnpers en Naamsevest en de ganse dag regen maakten er een lastige koers van.

6 renners kozen voor een vroege vlucht, Niels reed ondertussen lek en moest een wielwissel ondergaan, hij reed de rest van de koers in het peloton en koos zoals wel meer renners op een 5 tal ronde van het einde wanneer de koplopers opnieuw werden gegrepen in de gietende regen de kleedkamer op te zoeken.

Claeys (Wanty) won lichtjes afgescheiden van zijn medevluchter Ligthart (Lotto-Soudal)en de achtervolgende groep van een 30 tal renners.

20/8
2016
 

Opwijk-Mazenzele achter Derny's


Met 30 waren ze de Derny's en renners in Opwijk-Mazenzele waar Niels van start ging in de 2e reeks en waarin hij 2e eindigde, daarmee was hij zeker van een plaats in de grote finale.

De kleine finale werd gewonnen door Niels ex ploegmaat en vriend Jeremy Burton die vandaag afscheid nam van het wielrennen.

In de grote finale stak de wind de kop op en kregen de renners enkele rondjes regen, de overwinning was voor David Boucher voor Leysen en Ghyselinck, Niels werd er 13e.

19/8
2016
 

Nogmaals 3e in Waasmunster-Sombeke


Met 44 stonden de renners aan de start in Waasmunster-Sombeke waar 18 ronden van elk 6,6 km. werden afgelegd en waar iedere ronde een premie te verdienen was.

Na enkele ronden reden een 13 tal renners weg, Niels overbrugde in zijn eentje de kloof en de kopgroep was compleet, was het niet dat even later de rest van het deelnemersveld opnieuw aansluiting kon maken bij de 14 vluchters.

Nog voor half koers gingen opnieuw 14 renners (waarbij Niels) aan de haal en de anderen waren gezien.

Wanneer het hevig begon te regenen spatte de kopgroep uiteen, 2 renners gingen ervandoor, Niels zette de achtervolging in en sloot samen met Robert aan bij de leider want 1 van de koplopers had een leegloper en moest een fietswissel ondergaan.

Met 3 reden ze verder van de concurrentie weg en de podium plaatsten waren gekend,
Niels probeerde nog verschillende keren om weg te geraken maar zijn medevluchters gaven geen strobreed toe, uiteindelijk was het Verbeke die na een late aanval van Niels alles op alles zette en solo naar de zege kon rijden, Robert werd 2e en Niels bolde als 3e over de eindmeet.

16/8
2016
 

3e in Temse-Velle


Slechts 34 renners komen naar Temse-Velle afgezakt, dat is weinig maar er zit kwaliteit tussen zoals de speaker het uitsprak.

Deze 34 renners moeten 14 ronden afleggen wat in totaal 116 km. bedraagt, en waar iedere ronde een premie te verdienen valt.

Wanneer 14 renners ervandoor gaan is de koers gereden, en krijgen we nog 10 achtervolgers de rest van het deelnemersveld is dan al uit koers genomen.

In de kopgroep schud Niels aan de boom en deze valt in 2 stukken, een aanvallende Niels gaat er met een kompaan vandoor waarna hij het met 2 anderen probeert maar de anderen keren ook terug, alle andere achtervolgers moeten vroegtijdig spurten voor hun prijs.

Niels probeert in de laatste ronde nog te ontkomen maar toch zal er moeten gespurt worden met 7 voor de zege, de snelle Caethoven kaapt hier zijn 17e zege weg en Niels eindigt knap 3e.

14/8
2016
 

BK Stabroek


Vandaag stond de race om de tricolore trui op het programma met start om 9u30 in Berendrecht en over een afstand van 148,4 km.

Een spervuur van aanvallen vanaf het begin van dit Belgisch Kampioenschap vielen te noteren, bij het aanvangen van de 2e wedstrijdhelft gingen 7 renners aan de haal die opnieuw tot de orde werden geroepen.

Met nog een kleine 60 km. voor de aankomst reed er een nieuwe kopgroep weg uit het peloton, dit keer telde m'n 14 renners vooraan, waarvan 1 renner pech kende en opnieuw werd gegrepen door het peloton, waar Niels gemakkelijk meereed.

De 13 vooraan verstonden elkaar en de voorsprong ging de hoogte in, in het peloton zaten enkel nog verliezers, en de Belgisch Kampioenentrui zal worden aangetrokken door een renner uit de kopgroep, deze kopgroep viel in de laatste 2 ronden nog compleet uiteen, en met 3 moest er gespurt worden voor de zege die naar De Bondt ging en samen met hem mocht Janssens en Peyskens op het podium, een verkouden Niels spurtte niet mee in de massaspurt die volgde en kwam als 70e over de finishlijn.

7/8
2016
 

Antwerpse Havenpijl


De start- en aankomstplaats voor de Antwerpse Havenpijl is Merksem waar de laatste rit van de Topcompetitie doorgaat.
De 193 renners gaan er om 13u van start voor 2 ronden van 51 km. en 5 plaatselijke ronden van 14,5 km.

Buiten enkele aanvallen verloopt deze wedstrijd grotendeels in compact peloton en aan een hoog tempo met onderweg enkele valpartijen tot gevolg.

Niemand geraakte weg uit de greep van het peloton en de renners stevenen af op een massaspurt die ontsiert werd door een zware valpartij.
Deze massaspurt werd gemakkelijk gewonnen door Timothy Dupont, Niels liet zich in de laatste ronde uitzakken en kwam samen met enkele andere renners over de meet gebold.

6/8
2016
 

Overijse


Opnieuw iets beter weer dan de voorbije dagen en een lastig parcours te Overijse waar 54 renners aan de start komen om er 110 km. af te leggen verdeeld over 13 ronden van elk 8,4 km.

Niels voelde meteen dat de benen niet goed draaiden voor dit zware werk, en zal één van de komende dagen laten onderzoeken wat de oorzaak van de mindere prestaties is.

Na 3 ronden brak het peloton in 2 en verliet Niels de wedstrijd.

Meurisse zegevierde solo nadat hij met 4 kompanen de wedstrijd domineerde.

3/8
2016
 

Linden-Lubbeek


Van zomerweer is nauwelijks sprake en ondanks de vele regen komen 71 renners hun rugnummer afhalen in Linden-Lubbeek, waar de renners 118 km. of 13 ronden van elk 9,1 km. moeten afleggen.

Het ziet er van in het begin naar uit dat het geen simpele klus zal zijn om de koers open te breken, het duurt enkele ronden vooraleer 9 renners waarbij Niels kunnen ontsnappen.

Een ontsnappingspoging die na enkele ronde teniet werd gedaan door de rest van het peloton dat kan terug keren, Niels probeert nog alleen voorop te blijven maar de koers is nog lang en het weer en de pittige omloop zorgt ermee voor dat het nog lastig zal worden.

Eén renner (Tom Verhaegen)probeert een solo op te zetten maar werd 2 ronden later ook opnieuw tot de orde geroepen.
Op 4 ronden van het einde gaat dezelfde renner er opnieuw vandoor en krijgt dit keer het gezelschap van zijn ploegmaat (Dries Lehaen), de 2 lopen uit op de eerste achtervolgers waar Niels present is.

Opnieuw begint het zwaar te regenen en steekt de wind de kop op, de organisatie en de koersafgevaardigden beslissen om een ronde minder te rijden en kondigen de laatste ronde aan, de 2 koplopers spurten voor de zege terwijl uit de achtervolgende groep 3 renners in het vizier van de koplopers zijn gekomen, Niels komt binnen op 30 sec. en spurt naar de 8e plaats.

31/7
2016
 

Overijse-Tombeek


131 renners waren present in Overijse-Tombeek en kozen voor dit lastige parcours, onder hen ook heel wat buitenlanders.
Op het programma, 113 km. verdeeld over 17 ronden van elk 6,6 km.

In de eerste ronde ontsnapten 4 renners waarbij Niels, de volgende ronde zat het compacte peloton de 4 koplopers opnieuw op de hielen.
Enkele ronden bleef het rustig in het peloton totdat 18 renners wisten te ontsnappen, op korte tijd liepen de 18 uit en liep de voorsprong op tot 1'30" het was duidelijk dat de winnaar vooraan zat.

Een groepje met daarbij Niels trok nog in de achtervolging en het peloton spatte uiteen, ook de kopgroep verbrokkelde, en het groepje met Niels brak in 2.

Thuisrijder Peyskens won voor zijn medevluchter Teugels, Niels die nog niet volledig op krachten is na zijn zonneslag en uitdroging van de laatste weken kwam alleen over de finish als 19e, slechts 53 renners behaalden de eindstreep.

27/7
2016
 

Deinze


145 renners verschenen aan de start in Deinze en door de opkomst van zoveel buitenlanders werd de start met een kwartier uitgesteld.

114 km. moesten worden afgelegd en alsof het niks was gaven de renners er direct een lap op ondanks de wind die er stond trokken zij het tempo meteen de hoogte in, Niels was mee bedrijvig maar miste toch de ontsnapping van 20 renners die ontstond in 2 groepjes van 10 man.

Wanneer de voorsprong van de 20 koplopers opliep naar de minuut ging een groepje van 10 man met daarbij Niels in de tegenaanval, maar vooraan was de verstandhouding prima en de 10 achtervolgers kwamen geen meter dichter, het was duidelijk dat de winnaar vooraan zat, de 10 achtervolgers werden opnieuw ingerekend door het peloton dat ondertussen al sterk was uitgedund.

Nadien rijden nog een 12 tal weg uit het peloton, maar ook zij kunnen de kloof met de koplopers niet kleiner maken.

Ook uit de kopgroep kan niemand meer ontsnappen in de finale en het is Seppe Verschuere die met de zege naar huis gaat voor Muys en Willems, in de peloton spurt mengt Niels zich niet en alle renners worden 35e gelijk geklasseerd.

23/7
2016
 

Sinaai


Na de pech van afgelopen maandag in de Ronde van Luik en een week recupereren en aansterken kwam Niels vandaag aan de start in Sinaai.

De 130 renners moesten 14 ronden afleggen en in Sinaai zitten daar in iedere ronde wel een deel kasseistenen in.

De eerste ronde trekt Niels mee aan het zeel, maar wanneer in de tweede ronde 22 renners wegrijden zit Niels te ver in het peloton, deze 22 lopen uit tot 1'30".

Op 2 ronden van het einde rijden uit het achtervolgende peloton nog wat renners weg die de laatste ronde de leiders toch nog in het vizier krijgen.
Enkele achtervolgers sluiten aan en kunnen nog mee spurten voor de overwinning die naar ploegmaat Stallaert gaat.

Niels bolt als 93e over de meet met een tevreden gevoel.

19/7
2016
 

Ronde van Luik eindigt in het ziekenhuis van Verviers


Wat een mooie start was van de Ronde van Luik eindigde in mineur en zware ontgoocheling voor Niels.

Niels werd de avond van de eerste rit waar hij 2e eindigde ziek en werd 's nachts per ambulance naar het ziekenhuis van Verviers overgebracht.

Verdikt zonneslag met uitdrogingsverschijnselen tot gevolg, 's middags mocht hij het ziekenhuis verlaten en zat zijn Ronde van Luik er op.

Hoeveel tegenslag kan een mens hebben??

18/7
2016
 

2e in 1e rit Ronde van Luik Lontzen-Lontzen


Met 166 staan de renners aan de start voor de 1e rit van de Ronde van Luik die van start gaat in Lontzen onder een zomerse zon.

Er wacht de renners een rit van 149,7 km. waarvan 137,2 km. in lijn en 1 plaatselijke ronde van 12,5 km. en 6 beklimmingen. De Signal de Botrange wordt de scherprechter van de dag want de renners moeten twee keer over de langste beklimming van België.
De Côte d'Amle, de Waimes, de Hontem en de Bambusch zijn ook lastig.

Na de eerste beklimming van de Signal de Botrange rijden 37 renners op kop daarbij Niels en 4 ploegmaten, ookal rijden de leiders 1'40" voor de achtervolgers toch zullen er uit de achtergrond nog renners terug keren en dikt de kopgroep aan tot een 60 tal, ondanks vele ontsnappingspogingen van verschillende renners raakt er niemand uit de greep van de grote kopgroep, toch zijn verschillende renners al uit de koers gestapt.

Op 19 km. van de aankomst ontsnappen 3 renners, Niels gaat samen met 5 andere in de tegenaanval en er vormt zich een kopgroep van 9 renners.
Met nog 17 km. te gaan kiest Niels voor de aanval en gaat er alleen vandoor, hij komt aan de aankomst door met 15 sec. voorsprong op een 60 tal renners want de overige 8 vluchters zijn opnieuw gegrepen.

De voorsprong van Niels loopt op, het ziet er naar uit dat hij stand houd en de verdiende winnaar zal worden van deze eerste rit in Lontzen, maar uit het peloton is De Jonghe ontsnapt die komt aansluiten bij Niels en de 1e rit wint voor Niels die na een mooie wedstrijd 2e eindigt en de prijs van de strijdlust in ontvangst mag nemen.

15/7
2016
 

Geel


102 renners staan in Geel aan de start om er 30 ronden af te leggen van 3,2 km. vanaf het begin van de race ligt het tempo enorm hoog en dat blijft zo de ganse rit.

Meerdere pogingen om weg te geraken uit het peloton en een vliegens vlugge koers zo is de wedstrijd te omschrijven, maar met een groepje voorop geraken lukt niet daarvoor ligt het tempo te hoog.

Daartegenover staat dat er iedere ronde wel wat renners moeten lossen.

Het ziet er naar uit dat m'n richting een massaspurt gaat, al was dat buiten de aanval van Geuens gerekend die in de laatste kilometer wegspringt en met twee tellen voorsprong de koers wint, 2e eindigt Dhollander en 3e werd Hollanders, Niels finisht als 29e.

9/7
2016
 

GP Stad Sint-Niklaas


143 renners staan paraat voor de voorlaatste rit van de Topcompetitie of de GP Stad Sint-Niklaas.

Op een biljart vlak parcours moeten de renners 180 km. verdeeld over 5 ronden van elk 36 km. afleggen en eindelijk is ook de zon op de afspraak.

9 renners kunnen ontsnappen, maar door het bijzonder hoge tempo in het peloton, lopen de verschillen nooit echt op.

De renners stevenen dan ook af op de verwachte massaspurt, waarin de Fransman Justin Jules het gemakkelijk haalt voor De Decker en de Australiër Giacoppo, Niels die zich niet moeit in deze spurt bolt als 66e over de finish.

5/7
2016
 

Mooie koers te Opdorp-Buggenhout


Met 69 stonden de renners aan de start in het Oost Vlaamse Opdorp, waar 16 ronden moesten afgewerkt worden.

Verschillende sterke renners zaten in de wedstrijd om er een mooie spektakel van te maken.

Een 4 tal ronden waren afgelegd wanneer Niels in de aanval trok, maar de sterke bezetting zorgde voor een algemene terugkeer.
Toch zal Niels zijn kansen niet opbergen en nog verschillende aanvalspogingen op poten zetten tot het lukt en er zich een kopgroep van 17 renners vormt.

Bij de 17 is de verstandhouding goed en ze lopen uit, tot ze een veilige voorsprong bijeen gefietst hebben.

Op 5 ronden van het einde probeert Niels er opnieuw alleen van onder te muizen, maar in de kopgroep zitten verschillende sterke mannen die niet twijfelen.
En ook de tegenstand zit niet stil, de ene aanval volgt de andere op.

In de laatste ronden kunnen vijf renners met daarbij Niels nog lichtjes voorop geraken en spurten voor de zege, De Bondt remonteert in laatste instantie Sinoy voor de zege, derde eindigde de Ier Hennebry vierde eindigt Verschuere en Niels eindigt 5e naar een zeer bedrijvige en sterke wedstrijd.

2/7
2016
 

Omloop "Het Nieuwsblad"


175 deelnemers 175 km. de Valkenberg, Kaperij, de Kruisberg, de Taaienberg, de Eikenberg, de Stationsberg, de Wolvenberg, de Molenberg, de Leberg, de Berendries en 4 keer de Groteberg dit alles noemt m'n de "Omloop Het Nieuwsblad" die begon met enorm veel regen wat zorgde voor gigantische plassen op de wegen.

Vroeg in de wedstrijd trokken 5 renners ervandoor, hun voorsprong liep nooit hoog op, Niels bevond zich in het eerste deel van het peloton. Later in de wedstrijd bleven van de 5 koplopers er nog 3 over, het peloton was dan in stukken gebroken en Niels zat vooraan.

Bij het aansnijden van de 3 plaatselijke ronden wisselden de posities bij de koplopers en telde de wedstrijd nog een 80 tal renners waarbij Niels nog steeds in het peloton.

In de voorlaatste ronde brak alles in stukken en Niels vertoefde in een groepje van een 20 tal renners, daarin geraakte hij in de laatste ronde in de berm naast de kant van de weg en was voor hem de wedstrijd afgelopen.

De wedstrijd werd gewonnen door Van Breusegem die solo arriveerde.

29/6
2016
 

IWT Oetingen


175 deelnemers voor de IWT te Oetingen die met zijn 185 km. en de beklimmingen van de "Bergenbroekberg" de "Hutselenberg" de "Hogenberg" de "Groenstraat" de "Congoberg" de "Bosberg" de "Muur Van Geraardsbergen" de "Voskensstraat" de "Herhout" 4 keer de Bergstraat en kilometers kasseistenen in combinatie met de wind een lastige koers zal worden.

Reeds in het begin van de wedstrijd reed een groepje van een 10 tal renners voor op een 2e groepje Niels zat iets te ver in het peloton, waaruit nog enkele renners naar voor reden waar de 2 groepjes samen gekomen waren, en zo vormde zich een ruime kopgroep.

Op de plaatselijke ronden werd de kloof van de koplopers en het peloton nog groter.

Niels gaf er samen met verschillende andere renners op één ronde van het einde de brui aan.

Baugnies kwam solo over de meet, als 2e eindigde Claeys.


26/6
2016
 

Asse-Relegem


79 renners kwamen aan de start in Asse-Relegem waar 17 ronden moeten worden afgelegd op een lastig parcours met een kasseistrook en daar bovenop enkele fikse regenbuien.

De wedstrijd was maar net op gang geschoten of Niels trok er samen met 3 kompanen (Moens, Timmermans en Vens) vandoor.
10 ronden bleven ze voor het jagende peloton uitrijden met een max. boni van 45 sec.

Wanneer het peloton de 4 koplopers op de hielen zat ging Niels er opnieuw vandoor met Timmermans, maar het tempo zakte en 2 ronden verder werden Niels en Timmermans ook ingelopen en was alles te herdoen.

2 andere renners (Bosmans en De Bock) waagden daarop hun kans en konden op korte tijd een mooie voorsprong bijeen rijden op een achtervolgende groep van 8 man met opnieuw Niels.

In de voorlaatste ronde kwamen de 8 aansluiten bij de 2 vooraan.

Bij het ingaan van de laatste ronde ging 1 renner (Sinoy) in de aanval, Niels die al een sterke wedstrijd in de benen had probeerde er samen met Moens naartoe te springen, maar de kloof was gemaakt en de vluchter reed solo over de finish.

Niels die een zeer sterke koers reed kwam als 9e over de streep.

25/6
2016
 

Elversele


In Elversele werd vandaag de GP Achiel De Witte gereden, de 61 renners moesten 16 ronden afleggen goed voor 115 km. op het thuisfront van Cibel/Cebon.

Iedere ronde waren er ook punten te verdienen voor het bergklassement en die kon Niels op zijn naam schrijven, nadat hij samen met 5 kompanen de ganse wedstrijd domineerde.

In de eerste ronde reden 3 renners (De Decker, Oerlemans en Mertens) weg uit het peloton, Niels maakte de sprong naar voor en bij de tweede doortocht zat hij mee in de kopgroep, nog één ronde later kwamen Stallaert en Marchand aansluiten.

Deze 6 werkten goed samen en hun voorsprong liep iedere ronde op tot zelfs 2'30" maximum.

De winnaar moest dus vooraan gezocht worden, in de laatste ronde reden De Decker en Marchand weg uit de kopgroep, gevolgd door Niels en Stallaert en daarachter het duo Oerlemand en Mertens.

De Decker versloeg Marchand in een spurt met 2 terwijl Stallaert Niels nog in de steek liet en 3e eindigde, Niels kwam als 4e over de finish met de bergprijs op zak.
1,2,3,4#Cibel/Cebon

20/6
2016
 

Niels verdiende winnaar te Aspelare (Ninove)


Regen, regen en nog meer regen vandaag, toch trok Niels richting Aspelare (Ninove) waar 33 renners kwamen opdagen en waar de renners 11 ronden van 10 km. moesten afleggen.

Bij de eerste doortocht reed een trio voorop, daarbij Niels samen met Van Den Brande en De Plus.
Deze drie liepen ronde na ronde verder uit, en reden een maximale voorsprong van een kleine minuut bij elkaar.

Met nog 4 ronden voor de boeg kwamen 6 achtervolgers dichterbij, wanneer nog 2 ronden moesten worden afgelegd voelden de koplopers de adem van de achtervolgers in hun nek, en koos Niels voor een nieuwe aanval en trok er alleen vandoor.

Het was nog 2 ronden knokken tegen de achtervolgers, en in de laatste ronde tegen De Troch die met een achterstand van 25 sec. in de achtervolging ging op Niels.

In de allerlaatste ronde kon Niels zijn voorsprong nog uitbreiden naar 52 sec. hij nam in de laatste kilometers geen risico's meer in de bochten en finishte als verdiende winnaar met een mooie voorsprong van 43 sec. op De Troch en 1'59 op Van Impe die 3e werd.

15/6
2016
 

Keerbergen


Na zijn dagtaak ging het rechtstreeks richting Keerbergen waar Niels deelnam aan de wedstrijd van 116.6 km. 108 renners kwamen aan de start en kregen 22 ronden voorgeschoteld.

In de eerste ronde trok Niels er samen met enkele andere renners vandoor, maar veel vrijgeleide kregen ze niet.

Nadien werd er slag om slinger gedemarreerd en duurde het tot voorbij half koers vooraleer er een 4 tal kon wegrijden.
Uiteindelijk bleven er vooraan 2 over die op een ronde of 5 van het einde werden ingerekend door het voltallige peloton.

De renners moesten zich voorbereiden op een massaspurt, die gewonnen werd door Taminiaux, Niels bolde als 29e over de meet.

12/6
2016
 

Niels verdiende meer in Meise-Wolvertem


101 renners zakten af naar Meise-Wolvertem, waar m'n 10 minuten voor het startschot werd gegeven de hemelsluizen opendraaiden, gelukkig was het tegen de klok van drie gedaan met regenen en zorgde de temperatuur dat de wegen na 2 rondjes opgedroogd waren.

Tijdens de wedstrijd vielen verschillende aanvalspogingen te noteren, ook Niels waagde zijn kans om weg te geraken maar zonder succes.

Het duurde tot in de 6e ronde alvorens een 12 tal renners konden weggeraken, zij hielden het een paar ronden uit vooraan maar werden opnieuw ingelopen.

Met nog 5 ronden voor de boeg trok Niels in de aanval en kreeg het gezelschap van 1 renner (Van Goidsenhoven) samen bundelden zij de krachten en reden seconde per seconde weg van het peloton, bij het ingaan van de allerlaatste ronde kwam het peloton weer wat dichterbij, het was dus spannend afwachten of Niels en zijn kompaan stand konden houden en beloond zouden worden voor hun knappe inzet.
Maar op een 4 tal kilometer van de finish werden ze ingehaald door het compacte peloton.

Deze massaspurt werd gewonnen door de snelle benen van Kevin Suarez, Niels nam niet meer deel aan deze spurt en bolde als 55e over de meet.

10/6
2016
 

Bornem Derny Criterium Bloemen voor Niels


20 renners aan de start van het Derny Criterium in Bornem die verdeeld worden in 2 reeksen, Niels zit in de eerste reeks die van start gaat om 19u en eindigt als 5e in zijn reeks, hiermee is hij zeker van een plaats in de grote finale, de andere renners gaan naar de kleine finale.

In de grote finale ligt het tempo nog iets hoger en na 16 ronden werd er aan het Kerkplein van Bornem gespurt voor de zege, Niels toont zich daarin de snelste voor Donders en Haverhals.

5/6
2016
 

Waver - Rijmenam Memorial Van Coningsloo


181 renners stonden aan de start in Waver waar het startschot van de Memorial Van Coningsloo werd gegeven.

182,9 km. verdeeld over een rit in lijn van 104,9 km. en 5 plaatselijke ronden van 14,7 km. die de renners moesten afleggen, met onderweg enkele klimmetjes en heel wat kasseistroken en warme weersomstandigheden.

Na een 40 tal kilometer reed er een kopgroep van 14 renners voor op het peloton daarbij een ploegmaat van het Cibel-Cebon team, Niels hield zich dus samen met de andere ploegmaten in het peloton dat de leiders liet uitlopen tot meer dan 3 minuten, de sprintersploegen moesten het werk opknappen om de vluchters bij te benen en slaagden in hun opzet.

Bij het aansnijden van de laatste ronde kwam het tot een volledige hergroepering, een paar enkelingen waagden nog een poging om aan een massaspurt te ontsnappen, maar het waren toch de snelle benen van de spurters die het voor het zeggen hadden, zo trok de supersnelle Dupont het laken naar zich toe en mocht met de zegebloemen zwaaien.

Niels die op de allerlaatste kasseistrook wist dat hij te ver zat en niet de beste benen had om een mooi resultaat te behalen besliste om zich niet te mengen in de spurt en bolde achter het peloton over de meet als 86e.

3/6
2016
 

3e in Kontich


Deze avondwedstrijd bracht 74 renners aan de start in Kontich, zij dienen 9 ronden van elk 12,3 km. af te leggen, waarin ze telkens een kasseistrook te verwerken krijgen.

In de 1e ronde rijden een 7 tal renners met kleine voorsprong voor het peloton uit, wanneer een aantal renners met daarbij Niels naar de kopgroep springen, doet er zich in het peloton een valpartij voor, mede daardoor heeft de kopgroep die ondertussen is aangedikt tot 19 renners een mooie voorsprong bijeen gefietst.

De kopgroep zal uiteindelijk de finale ingaan met 17, want 2 van hen zijn vooraan verdwenen, 1 man door een lekke band de andere door een valpartij.

Op 2 ronden van het einde steekt m'n in de kopgroep van 17 renners een tandje bij, en breekt het vooraan.

In de allerlaatste ronde probeert Niels er alleen vandoor te gaan, maar zijn poging houd niet stand, 5 renners komen aansluiten en Bosmans kan nog een kleine voorsprong nemen op de 3 achtervolgers die spurten voor plek 2, Vanderaerden mag als 2e op het podium en Niels eindigt als 3e.

29/5
2016
 

'S-Gravenwezel


Weinig koersen dit weekend, dus trekt Niels richting 's-Gravenwezel waar 28 ronden van elk 4,060 km. moeten worden afgelegd iedere ronde zit er een kasseistrook van 500 meter in het parcours.

Met 83 trekken de renners op pad in de regen, en zo zal het bijna de rest van de wedstrijd zijn.

Het duurt lang alvorens 2 renners kunnen ontsnappen, zij slaan een kloofje en Niels trekt alleen in de achtervolging maar verder dan op het wiel van Niels komt de rest van het peloton niet en de 2 blijven voorop.

Enkele ronden later komt er opnieuw reactie van 1 renner die aansluit bij de koplopers, Niels gaat op zijn beurt opnieuw op zoek naar de koplopers en komt ook aansluiten vooraan. Vanuit het peloton steekt m'n nu ook een tandje bij en alles komt samen.

Dan trekken 3 renners ervandoor, Niels trekt opnieuw in de achtervolging wanneer hij het gevaar inziet, maar opnieuw komen ze vanuit het peloton tot aan het achterwiel en de 3 blijven buiten schot.

Met nog 4 ronden te gaan trekt Niels met 2 kompanen in de achtervolging op het trio vooraan, bij het ingaan van de laatste ronde is de voorsprong van de leiders klein, maar toch zullen de 3 vooraan het onder elkaar uitmaken wie de bloemen mee naar huis neemt en dat is Jeroen Pattyn die het haalt voor Kerf en Das.

Enkele seconden later bolt Niels met een kapot achterwiel als 6e over de meet.

22/5
2016
 

Triptyque Ardennais 4e rit Soumagne - Polleur - Soumagne


Met 156,8 km. verdeeld over een rit in lijn van 117,6 km. en 4 plaatselijke ronden van elk 9,8 km. staat de laatste rit van de 50e Triptyque Ardennais op het programma.

Voor de start heeft Niels last van de maag door slecht verteerde of iets van slechte voeding van de dag voordien, het is dus even afwachten wat de lastige rit te bieden heeft.

Met 14 beklimmingen mag dit zeker de koninginnenrit worden genoemd, samen met het slechte weer zal het een ware afvallingsrace worden, maar Niels houd stand in het peloton waar hij goed meedraait achter een kopgroepje waarin ploegmaat Dieleman mee is.

Op het plaatselijk parcours zijn de leiders er aan voor de moeite en het sterk uitgedunde peloton van nog zo'n 70 renners beginnen aan de laatste 40 km. en nog 8 beklimmingen.

Op 2 ronden van het einde blijven er vooraan nog een 35 tal renners over die aanspraak maken op de zege, hierbij nog steeds Niels.

In een spurt bergop is het Deltombe die met de zegeblomen aan de haal gaat, 4 sec later finisht Niels knap 10e en stijgt van de 10e naar de 8e plaats in het algemeen klassement.

102 renners behalen de eindstreep van de 50e Triptyque Ardennais.

21/5
2016
 

Triptyque Ardennais 3e rit Monschau - Eupen


De namiddag rit start in Monschau en komt na 83,6 km. een eerste keer door aan de aankomstlijn in Eupen, waar de renners nog een plaatselijke ronde van 13,4 km. te wachten staat.

Een korte maar lastige rit van 97 km. met 1 beklimming buiten Cat. 4 beklimmingen van 1e Cat. en 3 beklimmingen van 2e Cat.

Niels houd ook in deze rit goed stand, maar heeft toch niet de frisse benen die nodig zijn op dit parcours, samen met de gescheurde wielvelgen houd hem dat rustig in het peloton.

In een lang gerokken spurt boven op Frankendelle eindigt hij op de 21e plaats en behoud hiermee de 10e plaats in het algemeen klassement.

21/5
2016
 

Triptyque Ardennais 2e rit Hellenthal - Monschau


Vandaag staan 2 ritten op het programma de ochtend etappe gaat van start om 10u in het Duitse Hellenthal is 74 km. lang en telt 5 beklimmingen (2 van 1e cat. en 3 van 2e cat.)

Niels die in goede doen is is voorin te vinden en plaatst zich mooi vooraan in het peloton voor een lange spurt, toch ontsnappen nog een 5 tal renners in de laatste kilometer en kunnen net de peloton spurt voor blijven waarin Niels als 7e over de streep bolt en zo als 12e eindigt in het Duitse Monschau.

In het algemeen klassement staat Niels op de 10e plaats.

20/5
2016
 

Triptyque Ardennais 1e rit La Calaminne - Butgenbach - Bullingen


De 1e rit van de Triptyque Ardennais gaat van start in La Calaminne en zal na 147,6 km. eindigen in Bullingen, maar alvorens ze zo ver zijn moet er eerst 94,6 km. in lijn + 2 plaatselijke omlopen van 38,8 km. en tot slot 1 ronde van 14,2 km. worden afgelegd, met onderweg 6 beklimmingen 3 van eerste en 3 van tweede categorie.

Niels die gans de wedstrijd voorin te vinden was was dan ook van de partij wanneer nog voor half koers een kopgroep van 25 renners gevormd werd, nog 3 renners kunnen de kloof overbruggen vanuit het peloton zodat ze vooraan met 28 zijn.

Met nog een 10 tal kilometer te gaan plaatst Van Breussegem een aanval en bouwt zijn voorsprong uit tot max. 25 sec. daarvan houd hij aan de finish nog 14 sec. over om solo te zegevieren, De Bondt spurt naar de 2e plaats 3e eindigt Meurisse, Niels spurt naar een mooie 5e plaats.

Van Breussegem neemt de leiderstrui over van Sweeck en Niels schuift op naar de 10e plaats in het klassement.

19/5
2016
 

Proloog Triptyque Ardennais Blegny


De start van de 50e editie van de Triptyque Ardennais vind plaats op de site van de (leegstaande) Militaire basis van Blegny

Een parcours dat enorm lijkt op een doolhof, en waar het keren en draaien is over 4,65 km.

Niels reed een goeie tijdrit en bij het overschrijden van de finishlijn werd hij afgeklokt met een tijd van 6'34" op dat moment goed voor een 4e plaats, maar nog heel wat renners zijn onderweg of moeten op dat moment nog starten, uiteindelijk eindigt Niels in dit secondenspel als 27e Sweeck was de snelste met een tijd van 6'20" dus 14sec. sneller dan Niels.

16/5
2016
 

5e plaats in Belsele-Puivelde en 2e in tweedaagse


Voor de tweede wedstrijd van de tweedaagse te Belsele-Puivelde komen 51 renners opdagen, het weer is hen gunstiger gezind dan zaterdag, minder wind, betere temperaturen en af en toe wat zon tijdens de 120 km. lange wedstrijd.

Ook vandaag weer een pak aanvallen totdat het peloton uiteen spat, het breekt in verschillende stukken en Niels vertoeft telkens in de kopgroep, toch keert een eerste achtervolgende groep uit het peloton nog eens terug naar de leiders.

Uiteindelijk rijden 8 renners weg met daarbij Niels, deze groep breekt nog eens in 2 groepjes van 4 man, Niels zit in het 2e kwartet, dat één ronde verder opnieuw aansluit bij de 4 leiders.

In de finale ronde rijden nog enkele renners weg en spurten voor de zege Dhollander wint voor Poelmans, Niels eindigt 5e, de jury roept Niels uit als winnaar van de 2e daagse, maar ze moeten hun mening herzien, Poelmans komt met zijn 2e plek vandaag met gelijke punten(7) als Niels maar de uitslag van de 2e wedstrijd is doorslaggevend, dus eindigt Niels als 2e.

14/5
2016
 

Opnieuw naast de overwinning gegrepen in Belsele-Puivelde


Na de zomerse temperaturen van vorige week, krijgt het weer opnieuw een winters karakter, met slechts 13° zijn de 66 renners en hun supporters goed aangekleed in Belsele-Puivelde.

Zelfs de sterke wind die van de partij is houd de renners niet tegen om er gedurende 18 ronden een wedstrijd vol aanvalspogingen van te maken, de demarrages volgen elkaar in sneltempo op en Niels toont zich daarin zeer bedrijvig en trekt meermaals in de aanval.

Op 8 ronden van het einde trekken 6 renners in de aanval, en het peloton breekt in 2, Niels zit bij de eerste achtervolgers die terug aansluiten bij de 6 vooraan.

Opnieuw volgt er een spervuur van aanvalspogingen, in de allerlaatste ronde ontstaat er een kopgroep van 4 renners met daarbij Niels, deze 4 spurten voor de zege en het is de snelle Nederlander Hans Dekkers die het gemakkelijk haalt voor Niels, die zeker niet klaagt na de pijnlijke rug die hij deze morgent had en waardoor hij de lastige wedstrijd in Overijse-Maleizen ruilde voor Puivelde.

14/5
2016
 

Aanpassing programma


Er is een last minute wijziging in het programma van Niels, Niels start vandaag in de regionale wedstrijd te Belsele-Puivelde en niet in Overijse-Maleizen zoals eerder aangekondigd.

10/5
2016
 

Booischot


Na zijn dagtaak trok Niels richting Booischot om er om 18u aan de start te staan, 77 renners waren present en moesten een kwartier voor aanvang van de wedstrijd schuilen voor de hevige regenval.

Wanneer de renners aan de start stonden voor de 120 km. lange wedstrijd verdeeld over 16 ronden was er enkel nog wat gedruppel.

11 renners reden weg uit het peloton, dat niet echt reageerde.

Met de finale in zicht trok Niels in de tegenaanval en deed op één ronde tijd de voorsprong van de koplopers zakken naar 30 sec. maar veel medewerking kwam er niet van de 11 andere renners die mee ontsnapt waren.
Ondertussen werden de hemelsluizen nog eens open gezet en viel de regen met bakken uit de lucht.
Bij het ingaan van de laatste ronde was het duidelijk dat de kloof naar de koplopers niet meer zou gedicht worden.

Bij de koplopers werd er gespurt en het was De Decker die zich de snelste toonde, ook in de achtervolgende groep met Niels werd er gespurt, Niels kwam als 17e over de meet.

8/5
2016
 

Net niet in Londerzeel


Zomerse temperaturen zelfs de hoogst genoteerde in Europa, de 125 renners werden dan ook rijkelijk voorzien van drank en water tijdens de wedstrijd die verliep over 116,8 km. verdeeld over 16 ronden van 7,3 km.

Na 3 ronden reden 40 renners weg uit het peloton, meteen was de goede vlucht met Niels vertrokken.

Halverwege de wedstrijd werd er al aangevallen vooraan en probeerden de renners de kopgroep uit elkaar te ranselen, Niels probeerde verschillende keren weg te geraken of mee te glippen.

Op 5 ronden van het einde schiet de sluiting van Niels zijn koersschoen stuk, en moet hij zo verder met zijn voet los in zijn schoen.

Drie renners proberen nog te ontsnappen, maar Niels kan met enkele andere terug aansluiting krijgen, en er moet gespurt worden.

Niels zet de spurt in, Haverhals komt uit het wiel en remonteert Niels die tweede eindigt.

6/5
2016
 

Wijziging programma


Programma wijziging voor aanstaande zondag, Niels zal zondag niet starten in de Ardense Pijl hij geeft zijn plaats voor deze Topcompetitie wedstrijd door aan een ploegmakker, en zal zelf deelnemen aan de wedstrijd te Londerzeel.

5/5
2016
 

Sint Martens Bodegem


117km. verdeeld over 11 ronden van 10,5 km. kregen de 74 renners voor de wielen geschoven in Sint Martens Bodegem, een pittig parcours en lente temperaturen maken het lastig.

Snel rijden een 10 tal renners weg uit het peloton, terwijl anderen het moeilijk krijgen en de rol moeten lossen op het lastige parcours.

Niels vertoefd in het peloton dat deels aansluiting krijgt bij de koplopers, ze zijn nu met 25 vooraan waarbij Niels.

Bij het ingaan van de laatste ronde rijden vooraan 2 renners weg Dieleman en Noels en finishen in die volgorde.
Niels spurt naar de 10e plaats.

2/5
2016
 

Sinaai


Het lenteweer is opkomst en dat liet zich vandaag al een beetje voelen in Sinaai.

Aan de start 99 renners die er meteen invlogen, zo reden in de 2e van de 15 af te leggen ronden 11 renners weg, in deze kopgroep 3 ploegmaten van Niels.

Verschillende ronden ziet het er naar uit dat de kopgroep niet meer zal gevat worden, maar uiteindelijk steekt m'n in het peloton een tandje bij en het breekt in 2 stukken, het eerste deel van het peloton met Niels komt opnieuw aansluiten bij de koplopers, daarop springen 2 renners (Stallaert en Marchand 2 ploegmakkers van Niels) weg, deze 2 komen hand in hand over de finish gereden en de bloemen zijn voor Cibel-Cebon (1 Stallaert en 2 Marchand).
In de groep achter de 2 koplopers kan Niels niet echt het volle pond geven in de spurt en eindigt op de 25e plaats.

30/4
2016
 

Menen Classic


186 renners staan aan de start voor de Menen Classic, waar de renners eerst een rit in lijn krijgen voorgeschoteld alvorens ze aan de plaatselijke omlopen beginnen en na 152 km. te finishen in Menen.

Het is pas in de plaatselijke omlopen dat er een kopgroep ontstaat, eerst rijden vijf renners weg die later het gezelschap krijgen van vier anderen, met negen blijven zij enkele ronden voor het peloton uitrijden, want hun voorsprong gaat nooit boven de minuut, van het team Cibel Cebon zijn in deze kopgroep 2 renners present.

In de voorlaatste ronde blijven vooraan 4 renners over, maar de voorsprong slinkt fel want in het peloton zit m'n niet stil, in de laatste ronde zijn de koplopers er aan voor de moeite en het zal een massaspurt worden, deze werd nipt gewonnen door Leemans voor Mannaerts, Niels moeit zich niet in de spurt en bolt als 99e over de aankomstlijn.

24/4
2016
 

Zelzate


Winters weer met hagel, regen en wind maar gelukkig kwam ook de zon af en toe wat opwarming geven.

De 75 renners waren alvast goed gekleed in Zelzate waar ze 12 ronden moesten afleggen van bijna 10 km. per ronde.

Van in het begin stond de deur achteraan open en iedere ronde moesten er renners lossen.
In de 4e ronde gaan 3 renners waaronder Niels in de aanval, achter hen breekt het peloton in stukken, 4 ronden blijven ze voorop rijden achterna gezeten door een 7 tal en nog een groepje van 8 man, het peloton volgt verderop.

Deze 3 groepjes komen in de 8e ronde samen en er vormt zich een kopgroep van 18 renners.
In de voorlaatste ronde trekken opnieuw 3 renners in de aanval, zij zullen spurten voor de zege, daarvan haalt Caethoven het vlot.

De groep met Niels breekt nog in 2, de eerste achtervolgers met Niels zitten in de spurt bijna in het zog van de koplopers, maar komen toch te laat, Niels eindigt als 5e.

20/4
2016
 

Bever


In Bever komen 172 renners aan de start, zij dienen er 113 km. af te leggen verdeeld over 11 ronden.

Meteen trekken de renners in sneltempo de weg op, Niels die helemaal voorin te vinden is is in iedere ontsnapping van de partij, ook wanneer een 10 tal ontsnapt.

Toch zal het ganse pak de koplopers nog eens bijbenen, maar opnieuw gaan 8 renners ervandoor en ook dit keer is Niels opnieuw voorin te vinden, enkele renners kunnen de kloof naar de leiders nog overbruggen en sluiten aan, 12 leiders zijn een feit.

In de allerlaatste meters kan 1 renner ontsnappen den de zege binnenhalen, Niels eindigt als 9e na een mooie koers.

In de spurt voor de 13e plaats, doet zich op de eindmeet een bijzondere zware valpartij voor, verschillende renners zijn hierbij betrokken, maar voor één renner ziet het er niet goed uit, laat ons hopen dat alles goed komt met hem.

17/4
2016
 

Ronde van Noord-Holland


De Ronde van Noord-Holland werd voor Niels geen succes.

Niels kent opnieuw problemen met het bekken en zal maar korte tijd meestrijden in het peloton.

Nadien moet hij in een groepje op zoek naar de aankomst, die nergens is aangegeven, daardoor komen veel geloste renners in de problemen en moeten lange tijd zoeken alvorens ze de finish bereiken.

15/4
2016
 

Arden Challenge 2e rit Chiny-Chiny


Voor de 2e rit van de Arden Challenge staan 184 renners aan de start in Chiny, waar de renners de weg worden opgestuurd voor een rit in lijn van 42 km. gevolgd door 5 ronden van elk 18 km. samen 132 km. wedstrijd.

Na de grote ronde komt het peloton voltallig aan de aankomst voorbij.
Onderweg in de eerste plaatselijke ronde ontstaat er een kopgroep van 26 man, Niels mist deze ontsnapping en zal zijn mooie 2e plaats van vorig jaar op dit parcours niet kunnen evenaren, want de kopgroep loopt snel uit en hun voorsprong zal oplopen tot 3 min.

De kopgroep spat in de laatste ronde uit elkaar, en 5 renners maken het onder elkaar uit voor de zege, Kevin De Jonghe (ploegmaat van Niels) haalt het gemakkelijk van de concurrentie, Niels bolt als ?? over de aankomstlijn.

In de volgende 2 ritten van deze Arden Challenge zal Niels niet meer van start gaan, aangezien hij zondag in de Ronde van Noord-Holland van start gaat met het team Cibel-Cebon.

14/4
2016
 

Arden Challenge 1e rit Compogne-Compogne


128,8 km. verdeeld over 2 ronden van elk 37,4 km. + 5 ronden van elk 10,8 km. kregen de 204 renners voorgeschoteld.

In de eerste grote ronde reden 6 renners waarbij Niels lichtjes voorop, op een compleet verbrokkeld peloton veel voorsprong is hun niet gegund want enkele kilometers verderop keert een deel van de verbrokkeling terug en rijden 12 renners weg.

Deze 12 hebben meer geluk en bouwen hun voorsprong stelselmatig uit, Niels zit in een achtervolgende groep (50 man) die volgt op 1 min. van de koplopers.

Bij de 12 vooraan verliezen ze één renner, en 2 anderen trekken er in de voorlaatste ronde vandoor om te spurten voor de zege, uit het achtervolgende peloton rijden 15 renners waaronder Niels weg en spurten voor plaats 12, Niels eindigt als 3e van deze spurt en schrijft de 14e plaats achter zijn naam.

10/4
2016
 

Meer PK


133 km. of 15 ronden van elk 8,9 km. moeten de 154 opgekomen renners van de provincie Antwerpen afleggen op dit PK. de overige 100 renners die op de deelnemerslijst stonden stuurden hun kat.

Goed één ronde was er afgelegd of er trokken 14 renners in de aanval, hun voorsprong schommelde steeds tussen 30 en 40 sec.

Met nog 7 ronden voor de boeg kwam het fel uitgedunde peloton, waar de deur wagenwijd open staat aansluiten bij de koplopers en was alles te herdoen.

7 renners trekken op hun beurt in de aanval, achterna gezeten door 9 renners waaronder Niels.
De ronde nadien waren deze 2 groepen samen en was er een kopgroep van 16 man gevormd, maar het peloton blijft de leiders kort op de hielen zitten.

Met nog 2 ronden te gaan gaat uit de kopgroep Goolaerts de solo toer op, het is opboksen tegen 15 achtervolgers en het peloton.
Bij het ingaan van de slotronde, zit alles heel kort bij elkaar.
Op 1 km. Van de finish komt alles terug samen, en stevenen de renners af op een massaspurt, deze werd gewonnen door Wouters die met zijn snelle benen iedereen het nakijken geeft, Niels eindigt als 6e wat hem in het PK klassement de 5e plek opleverd.
Slechts 56 renners behalen het einde van de wedstrijd.

8/4
2016
 

Net niet in Heist-Op-Den-Berg (Zonderschot)


Met 127 renners mogen de organisatoren best tevreden zijn in Heist-Op-Den-Berg, waar ze de renners de weg op sturen voor 20 ronden of 110 km.

Na enkele ronden gaan 12 renners ervandoor, Niels mist deze ontsnapping en draait mee in het peloton, terwijl de leiders een boni van 1 min. bijeen fietsen.

Op een 5 tal ronden van het einde schiet het peloton in actie, en de voorsprong van de koplopers zakt zienderogen, het is echter wachten tot in de allerlaatste ronde alvorens alles terug samen smelt.

Dit wil zeggen dat m'n afstevent op een massaspurt, van ver zit Niels op kop en alleen Tom Vermeiren komt er nipt over om zo met de zege te gaan lopen.

Niels eindigt knap 2e.

7/4
2016
 

Evergem-Belzele


137 renners in Evergem, waar af en toe een regen- en of hagelbui over de renners valt.

2 renners gaan ervandoor in het begin van de koers, 4 man trekt daarop in de achtervolging en zij sluiten aan bij de 2 zodat we 6 koplopers krijgen.
Daarachter volgen 10 renners met daarbij Niels, deze 10 maken meteen aansluiting bij de 6 vooraan, er ontstaat een kopgroep van 16.

De rest van het peloton is in stukken gevallen.
De eerste achtervolgers op de kopgroep, is een groep van 20 renners.
Vele ronden knokken de 20 om vooraan aan te sluiten, uiteindelijk slagen zij op 5 ronden van het einde in hun opzet.

Vooraan begingen de aanvallen elkaar op te volgen, ook Niels probeert iets.
Tot 3 renners (Stallaert, Van Cauwenberghe en Goethals) kunnen ontsnappen en het liedje uitzingen tot aan de meet.
Aan de finish is het Stallaert die met gemak zijn medevluchters klopt, in de groep daarachter met Niels moet er gespurt worden voor de 4e plek, Niels komt als 11e over de eindmeet, na een goeie koers.

2/4
2016
 

Ottergem


Voor de start werden door de Wielerbond verschillende fietsen gecontroleerd op motortjes.

De184 renners en hun supporters houden ook vandaag een minuut stilte, voor hun overleden collega renners Antoine en Daan.

Daarna starten de renners voor hun wedstrijd over 17 ronden, een spervuur van aanvallen viel er te noteren waardoor er de ene na de ander ontsnapping ontstond.
Maar veel voorsprong kregen de aanvallers nooit.

Niels reed een goeie wedstrijd en bevond zich op één keer na telkens in de aanvalspogingen.
Toch draait het uit op een massaspurt van een peloton dat nog ongeveer 120 renners telt, de rest van het deelnemersveld stond dan al aan de kant.

Niels die in 5e positie de licht oplopende aankomststrook opdraaide verliest nog enkele plaatsen en finisht als 14e.

28/3
2016
 

Nieuwerkerken-Waas


'S middags zat Niels nog bij Bombeke voor een behandeling, en besloot op dat moment om toch te koersen in de namiddag.

Nieuwerkerken-Waas ligt niet ver weg, dus was er geen probleem om er een koersdag van te maken.

Aan de 54 renners, hun supporters, de organisatie werd gevraagd om één minuut stilte in acht te nemen naar aanleiding van de gruwelijke daden van de aanslagen op Zaventem en de Metro Maelbeek, en zeker voor de wielerwereld die dit weekend zwaar getroffen werd met het tragische overlijden van collega renner Antoine Demoitié (leeftijdsgenoot van Niels) er werd ook gedacht aan Daan Myngheer die zaterdag een hartstilstandt kreeg in het Internationaal weg Criterium op Corsica, en nog steeds vecht voor zijn leven.

Wind of niet en die was er veel vandaag, in de eerste ronde trekken 3 renners in de aanval, Stallaert en Roty van Cibel-Cebon en Meul van DCR Cycling Team.
In de derde ronde gaat Niels alleen in de achtervolging en kan aansluiten bij de 3 koplopers, in de vierde ronde komen nog 2 renners (Dieleman en Ongena eveneens Cibel-Cebon) vooraan hun wagonnetje aanpikken, we krijgen dus 6 koplopers waarvan 5 renners van het Team Cibel-Cebon.

Bij de 6 leiders draait het goed rond en hun voorsprong loopt op tot max. 1'15" in de achtergrond breekt wat nog over blijft van het peloton in 2, en de eerste achtervolgers kunnen van hun achterstand veel goed maken, de voorsprong van de leiders zakt naar 30 sec. het sein om vooraan een tandje bij te steken, Niels en Ongena zijn hiervan de eerste slachtoffers en lossen vooraan, er blijven 4 leiders over.
Daarop gaat Dieleman in de aanval, alleen Stallaert kan deze kloof overbruggen en aansluiten, Roty volgt voor plaats 3 en zal deze niet meer afstaan, voor plek vier vocht Meul en kon deze behouden tot de finish, Niels en Ongena werden nog bijgebeend door de eerste achtervolgers.
De 2 Cibel renners Stallaert en Dieleman bleven samen en er werd gespurt voor de bloemen, Stallaert haalde het met zijn snelle benen gemakkelijk.
Niels spurtte naar plek 9 en was hiermee toch tevreden.

26/3
2016
 

Erpe-Mere


189 renners kwamen aan de start in Erpe-Mere.

Na een 4 tal ronden reden in de smalle straatjes 18 renners weg uit het peloton, waarin Niels op dat moment nochtans goed voorin reed.

De voorsprong van de leiders steeg ronde na ronde, en net voorbij half koers gaf Niels er de brui aan, sinds zijn val in Wanzele draait het niet zoals gewenst.
Er zal verder moeten onderzocht waar de oorzaak van dit ongemak ligt.

Niels zal dan ook de rest van het weekend zowel met Pasen als op Paasmaandag niet koersen.

De overwinning was voor Druyts, die in de slotronde met 2 kompanen was weggereden uit de kopgroep.

20/3
2016
 

Hingene


Met 93 stonden de renners aan de start in Hingene, waar ze 17 keer over een kasseistrook moesten.

Vanaf de eerste ronde gooiden de renners de beuk erin en ging het er hard aan toe, een eerste breuk is een feit.
Het gaat er zo snel aan toe dat in de 3e ronde achteraan het peloton een 15 tal renners definitief lossen.

Na enkele ronden loopt vooraan alles terug samen, maar dat duurt niet lang , want opnieuw volgt een serieuze aanval.
Er rijden 16 renners weg en deze zien ze niet meer terug.

Niels brengt de koers door in het peloton, en weet dat er nog veel werk is om een goed niveau te halen.

In de kopgroep volgt de ene aanval de andere op, maar niemand geraakt voorop, dus daar moet gespurt worden voor de zege.
De Bondt haalt het voor Vermeiren en Sinoy.

Spurten doet Niels niet meer in het fel uitgedund peloton hij bolt binnen als 48e.

13/3
2016
 

Omloop van het Waasland


Aan de start in Lokeren voor de Omloop van het Waasland stonden 116 renners klaar, voor 170 km. verdeeld over 2 ronden van 26 km. gevolgd door 9 lokale ronden aan de aankomstplaats Stekene.

In de 2 grote ronden rijden 7 renners weg, het peloton blijft op kleine achterstand hangen, in de slotronden kunnen nog enkele renners de sprong naar voor maken maar het peloton krijgt geen aansluiting meer.

Niels draaide mee in het peloton, zijn doel was na ziekte en val van woensdag om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, zonder problemen legde hij de 170 km. af en keerde nog met de fiets huiswaarts.

9/3
2016
 

Wanzele pedaal breekt af, Niels valt


Koud en veel wind staat de 149 renners te wachten in Wanzeel Koerse.

16 ronden van 10,3 km. staan op het menu, en vanaf het begin zit het tempo er goed in.
Niels draait mee in het peloton, terwijl enkele renners proberen te ontsnappen.

Half koers zit Niels meer naar voor, het tempo ligt serieus hoog wanneer het mis gaat, Niels zijn pedaal breekt af en smakt zwaar tegen de beton hij schuift meters verder.
De wedstrijd staken is het enige wat hem te doen rest, wat overblijft is en een hoopje gescheurde kleren, veel schaafwonden een dikke elleboog en knie, en een kapotte fiets.

6/3
2016
 

Vollezele


De griep had Niels de voorbije week te pakken.
Vandaag bleek dat na ziekte en weinig trainen, in winterse weersomstandigheden koersen zwaar is.

82 renners kwamen aan de start in Vollezele, waar ze 9 ronden van 13 km. voor de wielen kregen.

Niels hield zich de ganse wedstrijd op in de buik van het peloton, en gaf er op anderhalve ronde van het einde de brui aan.

28/2
2016
 

Geen Gent-Staden voor Niels#ziek


Geen Gent-Staden voor Niels, hij moet noodgedwongen aan de kant blijven door ziekte.

21/2
2016
 

Mooi seizoensbegin in Bottelaere


Het startschot van het nieuwe wielerseizoen is gegeven voor de 72 renners in Bottelaere, waar 94,5 km. op het programma stond of 15 ronden van elk 6,3 km.

5 renners waaronder 3 ploegmaten van Niels trekken ervandoor, enkele ronden daarna gevolgd door 6 renners met daarbij Niels en nog enkele ploegmakkers.
Deze 2 groepen komen samen en er rijden 11 koplopers vooraan.

Op 2 ronden van het einde, rijden vooraan 3 renners weg, dit zijn Thomas Ongena (Cibel) Mario Willems en Niels.

In de allerlaatste ronde proberen Niels en Ongena om beurt weg te rijden, Ongena slaagt daarin in de laatste rechte lijn en komt als winnaar over de finish, Niels verslaat zijn medevluchter Willems in de spurt voor de 2e plek.

11/2
2016
 

Ploegvoorstelling Cibel - Cebon


In de sporthal van Belsele werd deze avond de ploegvoorstelling van Cibel - Cebon georganiseerd.

De renners en sponsors werden er elk op hun beurt in de kijker gezet.

31/1
2016
 

Bredene Duo Strandrace


200 duo's en 15 corporale teams van 5 renners of samen 475 renners aan de start voor de strandrace in Bredene.

Niels nam een goede start en draaide in 5e à 6e positie de dijk op, maar het schakelen liep niet vlot, wat hij al had ondervonden bij het opwarmen.
Daardoor viel hij wat terug, en moest even achtervolgen, uiteindelijk komt hij in een groepje terecht voor plaats 25,26 en 27e plaats.

Niels zijn duo partner Tom Van De Winkel kreeg af te rekenen met materiaal pech en moest snel de wedstrijd verlaten.

Niels komt als 25e over de meet maar doordat zijn ploegmaat pech kende werden ze slechts als 170e geklasseerd.

19/1
2016
 

Stage afgelopen


De stage in de Spaanse zon zit er op , Niels keert vandaag terug huiswaarts.

9/1
2016
 

Niels vertrekt op stage naar Benidorm


Niels vertrekt samen met enkele collega renners naar Spanje, om er een tiendaagse training af te werken.

1/1
2016
 

Iedereen een geweldig 2016


Iedereen een gezond en succesvol 2016 gewenst!

TOP