Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

29/3
2015
 

5e in barre weersomstandigheden te Florennes


Barre weersomstandigheden teisteren het ganse land, in Florennes trotseren 65 renners de hevige regen en felle windstoten.

17 ronden moesten de renners afleggen in dit weer, vrij snel reden enkele renners voorop, Niels zag het gevaar en reed er naartoe, deze kopgroep van 5 dikte nog aan tot een 12 tal.

Een tweetal ronden later reed Niels met 2 kompanen weg uit deze kopgroep, met 3 reden ze 50 sec. voorop, na enkele ronden kwam er een tegenaanval van 1 renner de achtervolger kon na een paar ronden aansluiten bij de 3 koplopers en daarop stokte het tempo en konden ook de andere achtervolgers terug aansluiten.

Halverwege de wedstrijd vloog aan de aankomstlijn alles weg, nadarhekken en spandoeken begaven het, zodat de organisatoren alles moesten beginnen losmaken en inpakken.

Met nog 6 ronden voor de boeg, kwamen uit de achtergrond 6 renners aansluiten bij de 4 koplopers, opnieuw 10 leiders, ondertussen zijn er al veel gelosten en opgevers geteld.

Thomas Vaubourzeix de winnaar van gisteren trekt er solo vandoor, 2 renners gaan in de achtervolging, en Niels volgt in een groepje van 6 renners, daarachter worden de resterende renners uit koers genomen, wegens te grote achterstand.

Vaubourzeix behaalt solo de zege, daarachter spurten de 2 voor de overige podium plaatsen, Niels en Baeyens rijden nog weg voor plaats 4 en 5, Baeyens spurt sneller dan Niels die 5e eindigt.

Slechts 9 renners rijden de wedstrijd uit.

28/3
2015
 

Polleur


Ook in Polleur is het slecht weer voor de 181 renners die aan de 94,8 km. in lijn beginnen, een extra vest of een regenjasje is geen overbodige luxe.

Na een 4 tal kilometer trekken 4 renners in de aanval snel kregen zij het gezelschap van 2 anderen, verderop verliezen zij opnieuw 3 koplopers, met 3 is het knokken tegen het aandringende peloton, uiteindelijk blijft 1 man (Thomas Vaubourzeix) overeind op het plaatselijk parcours van 8,3 km. dat de renners 2 maal dienen af te leggen.

Thomas Vaubourzeix wint nadat hij de ganse wedstrijd in de spits reed, voor plek 2 was het spurten met een 40 tal renners, Niels eindigde als 15e.

22/3
2015
 

Hingene - Bornem


Niels koos ervoor om in het naburige Hingene - Bornem te koersen, zodat de supporters hem dicht bij huis konden komen aanmoedigen.

117 renners tekenden het inschrijvingsblad en trotseerden de kasseistrook te Hingene waar 17 passages waren.

6 renners trokken in de aanval, Niels zag het gevaar van deze vroege vlucht en trok samen met 5 kompanen in de tegenaanval, snel waren deze 12 samen, het peloton bleef lang op korte afstand hangen.

Vooraan vielen door pech of andere omstandigheden 4 renners weg, zodat ze met 8 overbleven.
Uit de achtergrond kwamen nog 10 renners terug, dat maakte dat de kopgroep opnieuw 18 renners telde, het peloton reed ondertussen op 45 sec.
De winnaar was dus vooraan te zoeken.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trokken 2 renners in de aanval, 2 Nederlanders, de verstandhouding bij de 2 was optimaal en zij hielden het uit tot de finish en spurten voor de zege, Sloof haalde het voor Van Den Bogaert, Niels werd 6e in de achtervolgende spurt en schreef de 8e plaats achter zijn naam.

20/3
2015
 

Handzame Challenge


In Jabbeke waar de renners om 11u15 van start gingen voor de Hanzame Challenge was niks te merken van de zonsverduistering, enkel mist hing er boven West Vlaanderen.

De 175 renners begonnen met een grote lus van 90 km. om daarna nog 4 plaatselijke ronden van 16,2 km. af te leggen in Handzame met telkens de beklimming van de Ruidenberg.

Bij het ingaan van de plaatselijke ronden hadden 6 renners een kleine voorsprong op het peloton, maar bij de volgende doortocht was alles te herdoen.

In de voorlaatste ronde konden 11 renners zich afschijden van het peloton en 8 daarvan mochten spurten voor de zege, Julien Kaise die in de laatste kilometers nog een kleine voorsprong bijeen reed kon nipt stand houden en haalde na 153,38 km. de zege binnen, Niels bolde met het peloton over de meet en werd 109e.

15/3
2015
 

Ieper "Kattekoers"


De Kattekoers werd geen succes voor Niels maar eerder eentje om snel te vergeten.

De vele valpartijen onder de 193 renners, waardoor ook Niels enkele keren voet aan grond moest zetten en niet al te beste benen, zorgde er mee voor dat Niels in een achtervolgend peloton terecht kwam, het was dus vrij vroeg in de koers al achtervolgen geblazen.

Toch kwam alles opnieuw samen, en zat Niels opnieuw voorin, maar hij vond zijn draai niet in de koers en stapte na 134 km. uit de wedstrijd.

Baptiste Planckaert won de 75e editie van de Kattekoers na 180 km.

11/3
2015
 

Mooi 6e in Wanzele


Wanzeel Koerse bracht 182 renners op de been en een massa volk, 16 ronden moesten de renners afleggen goed voor 165 km.

Net zoals de vorige wedstrijden het geval was, werd ook vandaag gestart met een minuut stilte, dit maal voor renner Patrick Gaudy (38) die bij een verkeersongeval gisteren veel te vroeg het leven liet.

17 renners trokken na enkele ronden in de aanval, en ookal zag het er een paar ronden later naar uit dat het peloton de leiders snel zou grijpen, toch was het wachten tot 2 ronden van het einde eer de kopgroep opnieuw werd ingerekend.

Niels die gemakkelijk meedraaide in het peloton, nestelde zich bij het ingaan van de laatste ronde helemaal voorin het peloton dat afstevende op een massaspurt, en eindigde daarin knap 6e, winnaar in Wanzele werd Demoittie.

8/3
2015
 

3e plaats in Vollezele


Niels behaalde vandaag de 3e plaats te Vollezele, na een sterke wedstrijd.

135 renners kwamen aan de start te Vollezele, en ook de zon liet zich zien.

9 ronden moesten de renners afleggen en telkens kregen zij daarin de Congoberg te verteren, Vollezele is een lastig parcours.

In de 2e ronde trok Niels er met enkele andere renners vandoor en vormden een kopgroep van 11 man, hun voorsprong schommelde rond de minuut, maar dat bleek op 3 ronden van het einde niet genoeg te zijn, want uit de achtergrond konden een 9 tal renners nog komen aansluiten, zodat er vooraan ineens een groep van een man of 20 ontstond.

Met nog 2 ronden voor de boeg kregen we 4 renners aan het commando en geen Niels, die nochtans een sterke koers aan het rijden was, maar bij het ingaan van de laatste ronde had Niels de kloof alleen gedicht en waren ze vooraan met 5 om aan de allerlaatste ronde te beginnen.

In de laatste ronde reden 2 renners weg uit de kopgroep van 5 en probeerde Niels verschillende keren in de tegenaanval te gaan, uit de achtergrond waren immers opnieuw enkele renners komen opdagen, maar de 2 vooraan spurten voor de zege, en het was De Vos die het haalde, de spurt voor de 3e plaats zette Niels naar zijn hand en werd mooi 3e.


4/3
2015
 

Gooik


163 renners stonden aan de start in Gooik, koude wind en af en toe een straaltje zon hoorden daarbij.

Na enkele ronden ontsnapten in schuifjes 28 renners, vrij snel was duidelijk dat dit de goede ontsnapping was, en dat de renners in het peloton verslagen waren, ook Niels was daarbij, hij had niet de goeie koersbenen en reed de rest van de wedstrijd uit in het peloton.

De kopgroep viel in de finale uit elkaar, en het was Stallaert die met zijn snelle benen de zege wegkaapte.

In het peloton geen spurt meer en Niels bolde als 136e over de meet.

1/3
2015
 

Brussel - Opwijk


Dit weekend werd het officiele startschot van het nieuwe Belgische wielerseizoen gegeven.

Niels kwam aan de start in Brussel - Opwijk waar ze met 191 present tekenden, voor 150 km. wedstrijd.

Niels reed de ganse wedstrijd goed vooraan en kende geen enkel moeilijk moment, wanneer 8 renners ontsnapen, was de rest van wat overbleef in het peloton op achtervolgen aangewezen.

Op het plaatselijk parcours zat de eerste achtervolgende groep met Niels de koplopers op de hielen, maar tot een hergroepering kwam het uiteinelijk niet.

5 renners uit de kopgroep bleven nipt voorop, en Niels eindigde op de 20e plaats.

22/2
2015
 

Bottelare (Clubkampioenschap)


Op vele plaatsen vond vandaag het Clubkampioenschap plaats in de vorm van een eerste wedstrijd, een voorproefje op het nakende seizoen.

Niels nam deel aan deze wedstrijd in het Oost Vlaamse Bottelare
Om 14 u werd de start gegeven voor deze eerste koers, er moest 94,5 km. worden afgelegd over 15 ronden van 6,3 km.

In Bottelare begon m'n met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de pas overleden ex -wereldkampioen Claude Criquielion (58).

Van de eerste ronde trokken 3 renners van het Cibel Team in de aanval, en konden meteen een mooie kloof slaan, in de 4e ronde wanneer de voorsprong 45 sec. bedroeg vond Niels het tijd om in de tegenaanval te trekken, hij kreeg in zijn spoor enkele renners mee waaronder ook enkelen uit het Cibel kamp. zij naderden tot op 10 sec. maar de laatste meters kreeg Niels niet dicht gereden, terwijl dat voor 1 renner wel lukte.

Niels besloot de wedstrijd verder te zetten in wat nog over bleef van het peloton, want de helft van het deelnemersveld was al achterop geraakt.
Niels finishte uiteindelijk als 20e op 102 renners.

7/2
2015
 

Stage Mojacar


Niels vertrok vandaag op stage naar Mojacar, hij zal er samen met zijn ploegmaten verblijven tot volgende week zaterdag.

25/1
2015
 

Duo strandrace Bredene


Samen met Jochen Dewachter van fietsen Dewachter nam Niels deel aan de duo strandrace te Bredene.

Niels finishte als 34e op meer dan 500 deelnemers, de eindtijd voor de Duo Teams is de tijd van de tweede biker bij aankomst, wat van minder belang was voor hen daar het voor Niels een goede training en test was voor het nakende seizoen.

Samen finisten Niels en Jochen als 138e team.

18/1
2015
 

Persvoorstelling op Velofollies


Op de fietsbeurs Velofollies in Kortrijk werden de renners van het Baguet team nog een keer aan pers en publiek voorgesteld.

5/1
2015
 

Stage Calpe


Niels vertrok op 05/01 met enkele ploegmaten op stage naar Calpe, daar zullen ze dagelijks de nodige kilometers trainen als voorbereiding op het nieuwe seizoen, ze verblijven er tot 15/01/2015.

1/1
2015
 

Gezond en gelukkig 2015


Niels wenst iedereen een gelukkig maar vooral een gezond Nieuwjaar toe.

TOP