Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

2/5
2016
 

Sinaai


Het lenteweer is opkomst en dat liet zich vandaag al een beetje voelen in Sinaai.

Aan de start 99 renners die er meteen invlogen, zo reden in de 2e van de 15 af te leggen ronden 11 renners weg, in deze kopgroep 3 ploegmaten van Niels.

Verschillende ronden ziet het er naar uit dat de kopgroep niet meer zal gevat worden, maar uiteindelijk steekt m'n in het peloton een tandje bij en het breekt in 2 stukken, het eerste deel van het peloton met Niels komt opnieuw aansluiten bij de koplopers, daarop springen 2 renners (Stallaert en Marchand 2 ploegmakkers van Niels) weg, deze 2 komen hand in hand over de finish gereden en de bloemen zijn voor Cibel-Cebon (1 Stallaert en 2 Marchand).
In de groep achter de 2 koplopers kan Niels niet echt het volle pond geven in de spurt en eindigt op de 25e plaats.

30/4
2016
 

Menen Classic


186 renners staan aan de start voor de Menen Classic, waar de renners eerst een rit in lijn krijgen voorgeschoteld alvorens ze aan de plaatselijke omlopen beginnen en na 152 km. te finishen in Menen.

Het is pas in de plaatselijke omlopen dat er een kopgroep ontstaat, eerst rijden vijf renners weg die later het gezelschap krijgen van vier anderen, met negen blijven zij enkele ronden voor het peloton uitrijden, want hun voorsprong gaat nooit boven de minuut, van het team Cibel Cebon zijn in deze kopgroep 2 renners present.

In de voorlaatste ronde blijven vooraan 4 renners over, maar de voorsprong slinkt fel want in het peloton zit m'n niet stil, in de laatste ronde zijn de koplopers er aan voor de moeite en het zal een massaspurt worden, deze werd nipt gewonnen door Leemans voor Mannaerts, Niels moeit zich niet in de spurt en bolt als 99e over de aankomstlijn.

24/4
2016
 

Zelzate


Winters weer met hagel, regen en wind maar gelukkig kwam ook de zon af en toe wat opwarming geven.

De 75 renners waren alvast goed gekleed in Zelzate waar ze 12 ronden moesten afleggen van bijna 10 km. per ronde.

Van in het begin stond de deur achteraan open en iedere ronde moesten er renners lossen.
In de 4e ronde gaan 3 renners waaronder Niels in de aanval, achter hen breekt het peloton in stukken, 4 ronden blijven ze voorop rijden achterna gezeten door een 7 tal en nog een groepje van 8 man, het peloton volgt verderop.

Deze 3 groepjes komen in de 8e ronde samen en er vormt zich een kopgroep van 18 renners.
In de voorlaatste ronde trekken opnieuw 3 renners in de aanval, zij zullen spurten voor de zege, daarvan haalt Caethoven het vlot.

De groep met Niels breekt nog in 2, de eerste achtervolgers met Niels zitten in de spurt bijna in het zog van de koplopers, maar komen toch te laat, Niels eindigt als 5e.

20/4
2016
 

Bever


In Bever komen 172 renners aan de start, zij dienen er 113 km. af te leggen verdeeld over 11 ronden.

Meteen trekken de renners in sneltempo de weg op, Niels die helemaal voorin te vinden is is in iedere ontsnapping van de partij, ook wanneer een 10 tal ontsnapt.

Toch zal het ganse pak de koplopers nog eens bijbenen, maar opnieuw gaan 8 renners ervandoor en ook dit keer is Niels opnieuw voorin te vinden, enkele renners kunnen de kloof naar de leiders nog overbruggen en sluiten aan, 12 leiders zijn een feit.

In de allerlaatste meters kan 1 renner ontsnappen den de zege binnenhalen, Niels eindigt als 9e na een mooie koers.

In de spurt voor de 13e plaats, doet zich op de eindmeet een bijzondere zware valpartij voor, verschillende renners zijn hierbij betrokken, maar voor één renner ziet het er niet goed uit, laat ons hopen dat alles goed komt met hem.

17/4
2016
 

Ronde van Noord-Holland


De Ronde van Noord-Holland werd voor Niels geen succes.

Niels kent opnieuw problemen met het bekken en zal maar korte tijd meestrijden in het peloton.

Nadien moet hij in een groepje op zoek naar de aankomst, die nergens is aangegeven, daardoor komen veel geloste renners in de problemen en moeten lange tijd zoeken alvorens ze de finish bereiken.

15/4
2016
 

Arden Challenge 2e rit Chiny-Chiny


Voor de 2e rit van de Arden Challenge staan 184 renners aan de start in Chiny, waar de renners de weg worden opgestuurd voor een rit in lijn van 42 km. gevolgd door 5 ronden van elk 18 km. samen 132 km. wedstrijd.

Na de grote ronde komt het peloton voltallig aan de aankomst voorbij.
Onderweg in de eerste plaatselijke ronde ontstaat er een kopgroep van 26 man, Niels mist deze ontsnapping en zal zijn mooie 2e plaats van vorig jaar op dit parcours niet kunnen evenaren, want de kopgroep loopt snel uit en hun voorsprong zal oplopen tot 3 min.

De kopgroep spat in de laatste ronde uit elkaar, en 5 renners maken het onder elkaar uit voor de zege, Kevin De Jonghe (ploegmaat van Niels) haalt het gemakkelijk van de concurrentie, Niels bolt als ?? over de aankomstlijn.

In de volgende 2 ritten van deze Arden Challenge zal Niels niet meer van start gaan, aangezien hij zondag in de Ronde van Noord-Holland van start gaat met het team Cibel-Cebon.

14/4
2016
 

Arden Challenge 1e rit Compogne-Compogne


128,8 km. verdeeld over 2 ronden van elk 37,4 km. + 5 ronden van elk 10,8 km. kregen de 204 renners voorgeschoteld.

In de eerste grote ronde reden 6 renners waarbij Niels lichtjes voorop, op een compleet verbrokkeld peloton veel voorsprong is hun niet gegund want enkele kilometers verderop keert een deel van de verbrokkeling terug en rijden 12 renners weg.

Deze 12 hebben meer geluk en bouwen hun voorsprong stelselmatig uit, Niels zit in een achtervolgende groep (50 man) die volgt op 1 min. van de koplopers.

Bij de 12 vooraan verliezen ze één renner, en 2 anderen trekken er in de voorlaatste ronde vandoor om te spurten voor de zege, uit het achtervolgende peloton rijden 15 renners waaronder Niels weg en spurten voor plaats 12, Niels eindigt als 3e van deze spurt en schrijft de 14e plaats achter zijn naam.

10/4
2016
 

Meer PK


133 km. of 15 ronden van elk 8,9 km. moeten de 154 opgekomen renners van de provincie Antwerpen afleggen op dit PK. de overige 100 renners die op de deelnemerslijst stonden stuurden hun kat.

Goed één ronde was er afgelegd of er trokken 14 renners in de aanval, hun voorsprong schommelde steeds tussen 30 en 40 sec.

Met nog 7 ronden voor de boeg kwam het fel uitgedunde peloton, waar de deur wagenwijd open staat aansluiten bij de koplopers en was alles te herdoen.

7 renners trekken op hun beurt in de aanval, achterna gezeten door 9 renners waaronder Niels.
De ronde nadien waren deze 2 groepen samen en was er een kopgroep van 16 man gevormd, maar het peloton blijft de leiders kort op de hielen zitten.

Met nog 2 ronden te gaan gaat uit de kopgroep Goolaerts de solo toer op, het is opboksen tegen 15 achtervolgers en het peloton.
Bij het ingaan van de slotronde, zit alles heel kort bij elkaar.
Op 1 km. Van de finish komt alles terug samen, en stevenen de renners af op een massaspurt, deze werd gewonnen door Wouters die met zijn snelle benen iedereen het nakijken geeft, Niels eindigt als 6e wat hem in het PK klassement de 5e plek opleverd.
Slechts 56 renners behalen het einde van de wedstrijd.

8/4
2016
 

Net niet in Heist-Op-Den-Berg (Zonderschot)


Met 127 renners mogen de organisatoren best tevreden zijn in Heist-Op-Den-Berg, waar ze de renners de weg op sturen voor 20 ronden of 110 km.

Na enkele ronden gaan 12 renners ervandoor, Niels mist deze ontsnapping en draait mee in het peloton, terwijl de leiders een boni van 1 min. bijeen fietsen.

Op een 5 tal ronden van het einde schiet het peloton in actie, en de voorsprong van de koplopers zakt zienderogen, het is echter wachten tot in de allerlaatste ronde alvorens alles terug samen smelt.

Dit wil zeggen dat m'n afstevent op een massaspurt, van ver zit Niels op kop en alleen Tom Vermeiren komt er nipt over om zo met de zege te gaan lopen.

Niels eindigt knap 2e.

7/4
2016
 

Evergem-Belzele


137 renners in Evergem, waar af en toe een regen- en of hagelbui over de renners valt.

2 renners gaan ervandoor in het begin van de koers, 4 man trekt daarop in de achtervolging en zij sluiten aan bij de 2 zodat we 6 koplopers krijgen.
Daarachter volgen 10 renners met daarbij Niels, deze 10 maken meteen aansluiting bij de 6 vooraan, er ontstaat een kopgroep van 16.

De rest van het peloton is in stukken gevallen.
De eerste achtervolgers op de kopgroep, is een groep van 20 renners.
Vele ronden knokken de 20 om vooraan aan te sluiten, uiteindelijk slagen zij op 5 ronden van het einde in hun opzet.

Vooraan begingen de aanvallen elkaar op te volgen, ook Niels probeert iets.
Tot 3 renners (Stallaert, Van Cauwenberghe en Goethals) kunnen ontsnappen en het liedje uitzingen tot aan de meet.
Aan de finish is het Stallaert die met gemak zijn medevluchters klopt, in de groep daarachter met Niels moet er gespurt worden voor de 4e plek, Niels komt als 11e over de eindmeet, na een goeie koers.

2/4
2016
 

Ottergem


Voor de start werden door de Wielerbond verschillende fietsen gecontroleerd op motortjes.

De184 renners en hun supporters houden ook vandaag een minuut stilte, voor hun overleden collega renners Antoine en Daan.

Daarna starten de renners voor hun wedstrijd over 17 ronden, een spervuur van aanvallen viel er te noteren waardoor er de ene na de ander ontsnapping ontstond.
Maar veel voorsprong kregen de aanvallers nooit.

Niels reed een goeie wedstrijd en bevond zich op één keer na telkens in de aanvalspogingen.
Toch draait het uit op een massaspurt van een peloton dat nog ongeveer 120 renners telt, de rest van het deelnemersveld stond dan al aan de kant.

Niels die in 5e positie de licht oplopende aankomststrook opdraaide verliest nog enkele plaatsen en finisht als 14e.

28/3
2016
 

Nieuwerkerken-Waas


'S middags zat Niels nog bij Bombeke voor een behandeling, en besloot op dat moment om toch te koersen in de namiddag.

Nieuwerkerken-Waas ligt niet ver weg, dus was er geen probleem om er een koersdag van te maken.

Aan de 54 renners, hun supporters, de organisatie werd gevraagd om één minuut stilte in acht te nemen naar aanleiding van de gruwelijke daden van de aanslagen op Zaventem en de Metro Maelbeek, en zeker voor de wielerwereld die dit weekend zwaar getroffen werd met het tragische overlijden van collega renner Antoine Demoitié (leeftijdsgenoot van Niels) er werd ook gedacht aan Daan Myngheer die zaterdag een hartstilstandt kreeg in het Internationaal weg Criterium op Corsica, en nog steeds vecht voor zijn leven.

Wind of niet en die was er veel vandaag, in de eerste ronde trekken 3 renners in de aanval, Stallaert en Roty van Cibel-Cebon en Meul van DCR Cycling Team.
In de derde ronde gaat Niels alleen in de achtervolging en kan aansluiten bij de 3 koplopers, in de vierde ronde komen nog 2 renners (Dieleman en Ongena eveneens Cibel-Cebon) vooraan hun wagonnetje aanpikken, we krijgen dus 6 koplopers waarvan 5 renners van het Team Cibel-Cebon.

Bij de 6 leiders draait het goed rond en hun voorsprong loopt op tot max. 1'15" in de achtergrond breekt wat nog over blijft van het peloton in 2, en de eerste achtervolgers kunnen van hun achterstand veel goed maken, de voorsprong van de leiders zakt naar 30 sec. het sein om vooraan een tandje bij te steken, Niels en Ongena zijn hiervan de eerste slachtoffers en lossen vooraan, er blijven 4 leiders over.
Daarop gaat Dieleman in de aanval, alleen Stallaert kan deze kloof overbruggen en aansluiten, Roty volgt voor plaats 3 en zal deze niet meer afstaan, voor plek vier vocht Meul en kon deze behouden tot de finish, Niels en Ongena werden nog bijgebeend door de eerste achtervolgers.
De 2 Cibel renners Stallaert en Dieleman bleven samen en er werd gespurt voor de bloemen, Stallaert haalde het met zijn snelle benen gemakkelijk.
Niels spurtte naar plek 9 en was hiermee toch tevreden.

26/3
2016
 

Erpe-Mere


189 renners kwamen aan de start in Erpe-Mere.

Na een 4 tal ronden reden in de smalle straatjes 18 renners weg uit het peloton, waarin Niels op dat moment nochtans goed voorin reed.

De voorsprong van de leiders steeg ronde na ronde, en net voorbij half koers gaf Niels er de brui aan, sinds zijn val in Wanzele draait het niet zoals gewenst.
Er zal verder moeten onderzocht waar de oorzaak van dit ongemak ligt.

Niels zal dan ook de rest van het weekend zowel met Pasen als op Paasmaandag niet koersen.

De overwinning was voor Druyts, die in de slotronde met 2 kompanen was weggereden uit de kopgroep.

20/3
2016
 

Hingene


Met 93 stonden de renners aan de start in Hingene, waar ze 17 keer over een kasseistrook moesten.

Vanaf de eerste ronde gooiden de renners de beuk erin en ging het er hard aan toe, een eerste breuk is een feit.
Het gaat er zo snel aan toe dat in de 3e ronde achteraan het peloton een 15 tal renners definitief lossen.

Na enkele ronden loopt vooraan alles terug samen, maar dat duurt niet lang , want opnieuw volgt een serieuze aanval.
Er rijden 16 renners weg en deze zien ze niet meer terug.

Niels brengt de koers door in het peloton, en weet dat er nog veel werk is om een goed niveau te halen.

In de kopgroep volgt de ene aanval de andere op, maar niemand geraakt voorop, dus daar moet gespurt worden voor de zege.
De Bondt haalt het voor Vermeiren en Sinoy.

Spurten doet Niels niet meer in het fel uitgedund peloton hij bolt binnen als 48e.

13/3
2016
 

Omloop van het Waasland


Aan de start in Lokeren voor de Omloop van het Waasland stonden 116 renners klaar, voor 170 km. verdeeld over 2 ronden van 26 km. gevolgd door 9 lokale ronden aan de aankomstplaats Stekene.

In de 2 grote ronden rijden 7 renners weg, het peloton blijft op kleine achterstand hangen, in de slotronden kunnen nog enkele renners de sprong naar voor maken maar het peloton krijgt geen aansluiting meer.

Niels draaide mee in het peloton, zijn doel was na ziekte en val van woensdag om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, zonder problemen legde hij de 170 km. af en keerde nog met de fiets huiswaarts.

9/3
2016
 

Wanzele pedaal breekt af, Niels valt


Koud en veel wind staat de 149 renners te wachten in Wanzeel Koerse.

16 ronden van 10,3 km. staan op het menu, en vanaf het begin zit het tempo er goed in.
Niels draait mee in het peloton, terwijl enkele renners proberen te ontsnappen.

Half koers zit Niels meer naar voor, het tempo ligt serieus hoog wanneer het mis gaat, Niels zijn pedaal breekt af en smakt zwaar tegen de beton hij schuift meters verder.
De wedstrijd staken is het enige wat hem te doen rest, wat overblijft is en een hoopje gescheurde kleren, veel schaafwonden een dikke elleboog en knie, en een kapotte fiets.

6/3
2016
 

Vollezele


De griep had Niels de voorbije week te pakken.
Vandaag bleek dat na ziekte en weinig trainen, in winterse weersomstandigheden koersen zwaar is.

82 renners kwamen aan de start in Vollezele, waar ze 9 ronden van 13 km. voor de wielen kregen.

Niels hield zich de ganse wedstrijd op in de buik van het peloton, en gaf er op anderhalve ronde van het einde de brui aan.

28/2
2016
 

Geen Gent-Staden voor Niels#ziek


Geen Gent-Staden voor Niels, hij moet noodgedwongen aan de kant blijven door ziekte.

21/2
2016
 

Mooi seizoensbegin in Bottelaere


Het startschot van het nieuwe wielerseizoen is gegeven voor de 72 renners in Bottelaere, waar 94,5 km. op het programma stond of 15 ronden van elk 6,3 km.

5 renners waaronder 3 ploegmaten van Niels trekken ervandoor, enkele ronden daarna gevolgd door 6 renners met daarbij Niels en nog enkele ploegmakkers.
Deze 2 groepen komen samen en er rijden 11 koplopers vooraan.

Op 2 ronden van het einde, rijden vooraan 3 renners weg, dit zijn Thomas Ongena (Cibel) Mario Willems en Niels.

In de allerlaatste ronde proberen Niels en Ongena om beurt weg te rijden, Ongena slaagt daarin in de laatste rechte lijn en komt als winnaar over de finish, Niels verslaat zijn medevluchter Willems in de spurt voor de 2e plek.

11/2
2016
 

Ploegvoorstelling Cibel - Cebon


In de sporthal van Belsele werd deze avond de ploegvoorstelling van Cibel - Cebon georganiseerd.

De renners en sponsors werden er elk op hun beurt in de kijker gezet.

31/1
2016
 

Bredene Duo Strandrace


200 duo's en 15 corporale teams van 5 renners of samen 475 renners aan de start voor de strandrace in Bredene.

Niels nam een goede start en draaide in 5e à 6e positie de dijk op, maar het schakelen liep niet vlot, wat hij al had ondervonden bij het opwarmen.
Daardoor viel hij wat terug, en moest even achtervolgen, uiteindelijk komt hij in een groepje terecht voor plaats 25,26 en 27e plaats.

Niels zijn duo partner Tom Van De Winkel kreeg af te rekenen met materiaal pech en moest snel de wedstrijd verlaten.

Niels komt als 25e over de meet maar doordat zijn ploegmaat pech kende werden ze slechts als 170e geklasseerd.

19/1
2016
 

Stage afgelopen


De stage in de Spaanse zon zit er op , Niels keert vandaag terug huiswaarts.

9/1
2016
 

Niels vertrekt op stage naar Benidorm


Niels vertrekt samen met enkele collega renners naar Spanje, om er een tiendaagse training af te werken.

1/1
2016
 

Iedereen een geweldig 2016


Iedereen een gezond en succesvol 2016 gewenst!

TOP