Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

14/12
2014
 

Ploegvoorstelling


Vandaag werden de renners van het Baguet - MIBA Poorten Team voorgesteld aan de pers en publiek, dit alles vond plaats te Sint Lievens Houtem, waar vooraf het eetfestijn van de ploeg plaats vond.

10/12
2014
 

Ploegvoorstelling


Op zondag 14/12 is er de ploegvoorstelling van de Baguet - MIBA Poorten team, voorafgegaan door het eetfestijn van de ploeg.

22/11
2014
 

Teambuilding


Op zaterdag 22/11 verzamelden de renners en staff van het Baguet - MIBA Poorten team, in Gent voor hun jaarlijkse teambuilding dag.

3/11
2014
 

10e Eetfestijn


Het voorbije weekend ging het 10e eetfestijn van Niels door, het werd opnieuw een succesvolle 10e editie.

Wij willen dan ook alle medewerkers, helpers, vrijwilligers hartelijk danken voor het vele werk, maar ook aan de vele eters, aanwezigen, die we mochten ontvangen, een dikke merci!


10/10
2014
 

Niels kiest voor Baguet - MIBA Poorten voor 2015


Niels zal in 2015 uitkomen voor het team Baguet - MIBA Poorten, hij zal volgend seizoen opnieuw aan de start van de wedstrijden staan als elite/z contract.

9/10
2014
 

Parijs - Bourges


De Duitser John Degenkolb (Team Giant-Shimano) heeft deze donderdag de 64e editie van Paris-Bourges (1.1) gewonnen, gereden over 190,3 kilometer tussen Gien (Loiret) en Bourges (Cher). De winnaar van vorig jaar versloeg de Wit-Rus Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale) en de Italiaan Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing).

Niels finishte in de eerste groep als 46e.

Voor Niels was dit de laatste wedstrijd van dit seizoen, hiermee valt ook het doek over de periode Verandas Willems.

Niels bedankt alle medewerkers van het team voor de voorbije 2 jaar, van Manager Laurent Mars, sportdirecteurs Gautier De Winter, Jean-Luc Trevisiani en Joseph Bulton, trainer Christian Carnevalli tot alle medewerkers verzorgers en mekaniekers.


7/10
2014
 

Binche - Chimay - Binche


Binche - Chimay - Binche of de Memorial Frank Vandenbroucke was voor Niels de laatste wedstrijd op Belgische bodem in de kleuren van Verandas Willems.

Met het herfstachtige weer dat vandaag de kop op stak met af en toe wat regen en veel wind, begonnen de 135 renners aan deze 194,5 km. lange najaars wedstrijd, met 129,9 km. in lijn en 4 plaatselijke omlopen van 16 km.

10 renners ontsnappen vroeg in de wedstrijd, Niels bevind zich op dat moment in het peloton dat steeds meer en meer uitgedund word, naar het einde toe blijven van deze vluchters nog 4 renners over, 6 achtervolgers en een 60 man tellende peloton, waarbij Niels.

Wanneer de renners op het plaatselijke parcours in Binche aankomen, krijgen we nog 3 renners vooraan, en het fel uitgedunde peloton waarbij nog steeds Niels.

Het koude weer en een extra tempoversnelling in het peloton, bracht een 20 tal renners in de problemen, daarbij ook Niels, die aan de aankomstlijn de wedstrijd verliet.

Zdenek STYBAR werd met een late uitval winnaar van deze wedstrijd voor John DEGENKOLB, Jens DEBUSSCHERE finishte als 3e, Greg VAN AVERMAET werd 4e en Sep VANMARCKE 5e.

28/9
2014
 

Gooikse Pijl


Met 190 stonden de renners aan de start in Gooik waar voor de 11e keer de Gooikse Pijl werd georganiseerd.

In nazomerse temperaturen haspelen de renners eerst 3 ronden van 24,3 km. af waarna nog 8 kleinere ronden volgen van elk 15,2 km.

Nadat eerst 4 renners hun krachten bundelden en in de aanval trokken, kregen zij later het gezelschap van 12 anderen, in het peloton beseft m'n dat ze de leiders met daarbij mannen zoals Leukemans en Van Asbroeck, niet teveel vrijheid moeten geven.

Naar de finale toe drijft m'n in het peloton het tempo op en komen steeds dichter bij de vluchters, die er in de laatste ronde aan zijn voor de moeite.

Niels reed de ganse wedstrijd goed vooraan in het peloton, dat uiteindelijk in een massaspurt zal uitmaken wie de winnaar van de Gooikse Pijl zal worden.

Roy Jans haalt het voor Tom Van Asbroeck en Laurens De Vreese, Niels eindigde op de 59e plaats.

24/9
2014
 

Lichtervelde "Omloop van het Houtland" 1.1


190 km. waarvan 113 km. in lijn en 10 plaatselijke omlopen brengen de renners aan de finish in Lichtervelde.

Deze "Omloop van het Houtland" brengt 5 renners voorop, het peloton volgt op meer dan 5 min. maar lang kunnen de 5 niet genieten van deze comfortabele voorsprong, want in een mum van tijd snoept het peloton 3 min. van deze voorsprong weg.

Door waaiervorming komen heel wat renners in de problemen, ook het voltallige Verandas Willems team, toch zullen ze nog terugkeren naar het peloton.

In het peloton steken ze nadien opnieuw een tandje bij om de 5 vluchters bij te benen, opnieuw komen renners in de problemen en vele stappen uit de wedstrijd, ook Niels stapt uit de race samen met zijn ploegmaten.

Winnaar van de race werd Jelle Wallays.

22/9
2014
 

Viane - Geraardsbergen


75 renners kwamen in Viane aan de start, waar slechts 10 ronden moesten worden afgelegd, weliswaar van 16,1 km.

Van de eerste ronde rijden 14 renners weg, daarachter gaan 15 renners met Niels in de tegenaanval, maar slechts 4 van hen kunnen de kloof met de 14 leiders nog dichten.

Dus 18 leiders en 11 achtervolgers waar Niels meedraaide, de rest van het deelnemersveld werd vroegtijdig uit de wedstrijd genomen, enkele ronden later werd ook het achtervolgende groepje van Niels uit de wedstrijd genomen.

18 renners blijven nog in koers en gaan strijden voor de zege, in de laatste kilometers rijden 2 renners (Wout Poels en Joachim Vanreyten) weg, zijn gaan op zoek naar de zege, in een spurt met 2 is Poels sneller dan Vanreyten, de spurt voor de 3e plaats werd gewonnen door de Noor Havard Jorbekk Blikra voor Kevin Ista.

19/9
2014
 

Koolskamp "Kampioenschap van Vlaanderen"


Vandaag stond voor Niels het Kampioenschap van Vlaanderen op het programma, deze wedstrijd werd voor de 99e keer georganiseerd in Koolskamp.

159 renners kwamen afgezakt naar West Vlaanderen waar 192 km. verdeeld werd over 16 ronden.

Vanaf de start zat het tempo er goed in en vlamden de renners door de starten van Koolskamp waar een massa volk bijeen kwam.

Enkele ronden had het peloton afgelegd, wanneer een kopgroep van 13 renners ontstaat met daarbij Andre Greipel, Mattew Breschel, Nico Sijmens, Frederique Robert, Tom Van Asbroeck en enkele anderen.

De 13 leiders konden een boni bij elkaar fietsen van meer dan 3 minuten, maar dan stak m'n in het peloton opnieuw een tandje bij, vooraan moesten ondertussen 3 renners lossen, zodat in de spits van de wedstrijd 10 renners reden met daarachter een jagend peloton met Niels bij.

Bij het ingaan van de laatste ronde voelden de koplopers de hete adem van het peloton in hun nek blazen, enkele kilometers verderop waren de vluchters er dan ook aan voor de moeite.

In spanning wacht de massa aan de aankomstlijn op de massaspurt, die gewonnen werd door Arnaud Demare voor Mezgec Luka en Jonas Vangenechten, Niels bolde als 105e over meet.

17/9
2014
 

Forfait voor GP van Wallonie


Niels gaf forfait voor de GP van Wallonie van woensdag.

16/9
2014
 

Hart onderzoek


Niels onderging op dinsdag een hartonderzoek, waarvan alles in orde bleek te zijn.

14/9
2014
 

Leuven "GP Jef Scherens"


Met de lange autoreis van 600 km. vanuit Zwitserland van de "Tour Du Jur"a in de benen, kwam Niels aan de start in Leuven.

144 renners stonden aan de start voor de 48e GP Jef Scherens, met 13 ronden van elk 14,1 km. goed voor een stevige 183,3 km met daarin enkele Kuitenbijters zoals Keizersberg, Lüdenscheidsingel, Wijnpers, Naamsevest, en enkele stevige namen en ploegen.

14 renners trekken ervanonder, maar het peloton mede onder impuls van de renners van Verandas Willems controleren de voorsprong van de leiders.

Naar het einde toe gaan 6 renners in de achtervolging en krijgen aansluiting vooraan.

Vanuit het peloton komt er op dat moment opnieuw reactie, dit keer van de Topsport Vlaanderen renners die op 1 ronde tijd de kloof dichten naar de koplopers.

Het ziet er meer en meer naar uit dat de wedstrijd zal uitdraaien op een massaspurt, want daar zorgen op hun beurt de renners van Lotto Belisol voor die er alles aan doen om hun spurtbom Andre Greipel naar de zege te loodsen, en slagen in hun opzet, Greipel haalt het voor Van Asbroeck en Van Poppel.

Niels moest in de laatste ronde het peloton laten rijden en verliet de wedstrijd.

13/9
2014
 

Tour Du Jura


In de Tour Du Jura botsten de renners op een enorm zwaar parcours, met de conditie die Niels momenteel bezit was dat net iets te zwaar voor hem.

Meteen werd er een serieuze schifting doorgevoerd en kwamen heel veel renners in moeilijkheden, Niels probeerde zolang mogelijk aan te klampen, maar werd net zoals zijn ploegmaten (behalve Bille) vroegtijdig uit de wedstrijd genomen.

7/9
2014
 

Echt - Susteren Kernen Omloop


In het Nederlandse Echt - Susteren werd vandaag de Kernen Omloop gereden, het tempo dat de renners erop na hielden was niet min, met meer dan 46 gem. werd de 191,1 km. afgelegd.

12 renners konden ontsnappen en begonnen aan een vroege vlucht die stand hield tot op een 15 tal km. van het einde.

Niels hield zich ondertussen in de buik van het peloton, tot op een 10 tal km. van de finish ploegmaat Wastijn een lekke band heeft en Niels zijn wiel afstaat!!!

Voor Niels is de koers voorbij terwijl de rest van het peloton afstevend op een massaspurt, waarin de Duitser Phil Bauhaus (team Stölting) het haalt voor Patrick Clausen (Team Trefor-Blue Water, DEN) en Remco te Brake (Metec-TKH, NED).

Niels komt wat later in een groepje van een 18 renners over de meet.


31/8
2014
 

Soumagne "GP de la Magne"


Voor de wedstrijd van start ging hielden de 166 renners 1 minuut stilte voor Wereldkampioen tijdrijden (juniores) Igor Decraene die gisteren overleed.

Daarna werden de renners de baan opgestuurd voor 9 ronden of een totale afstand van 155 km.

Meteen reden 18 renners weg uit het peloton, en bleven de hele wedstrijd voorop, ookal kwam het peloton enkele malen heel kort op de hielen te zitten van de vluchters.

Niels reed een goeie wedstrijd volgens het gevoel waar hij de laatste maanden mee te kampen heeft.

Vooraan spatte de kopgroep nog uiteen en de zege was voor Aime Degendt, Niels eindigde als ??

30/8
2014
 

Gelukkige verjaardag Niels


Wij wensen Niels een "Gelukkige 24 ste verjaardag toe".

27/8
2014
 

Overijse "Druivenkoers"


De Druivenkoers in Overijse werd voor Niels geen succes.

Niels voelde zich slecht en moest na 120 km. de wedstrijd verlaten.

21/8
2014
 

Erpe - Mere


In verschillende schuifjes vormt zich vroeg in de wedstrijd een ruime kopgroep, met daarin tal van favorieten en sterke renners (en 4 ploegmaten).

Voor Niels draaide het de eerste 3 ronden niet zo goed na zijn lange inactiviteit, maar wanneer zijn motor warm gedraaid was liep het vlot, ookal was de wedstrijd dan al in zijn beslissende plooi gevallen.

Op 2 ronden van het einde werd de groep waarin Niels zat uit koers genomen en werden deze renners allen 25e gelijk geplaatst.

De kopgroep was ondertussen uiteen gespat, er bleven 8 renners over voor de zege, De Bondt die bijzonder sterk op dreef is plaatste verschillende aanvallen die telkens teniet werden gedaan door Gianni Meersman, maar bij zijn laatste poging hield De Bondt nipt stand tot op de finish, Meersman eindigde 2e en Baptiste Planckaert werd 3e.

19/8
2014
 

GP Stad Zottegem


Na 5 weken afwezigheid door ziekte, kwam Niels vandaag opnieuw in competitie en dat gebeurde meteen in de GP Stad Zottegem.

Daar kregen de renners een rit in lijn van 71 km. en 4 ronden van elk 29,5 km. af te leggen.

Bij de eerste doortocht in Zottegem zat Niels halverwege het peloton, op dat moment reden 18 renners voorop, bij de volgende passage was het Niels die samen met Pardini kopwerk deed, om de kloof met de koplopers te beperken.

Na de lange afwezigheid in het peloton en het ontbreken van koersritme, kon Niels goed standhouden.

In de laatste ronde moest hij de rol lossen van het peloton waarin de finale was losgebarsten.

Niels bolde na 189 km. als 132e over de finish.

13/8
2014
 

Niels op stage


Van woensdag tot zondag verblijft Niels in Luxemburg waar hij een trainingsstage afwerkt.
Nadien zal hij zo snel mogelijk opnieuw in competitie verschijnen.

9/8
2014
 

Niels hervat trainingen!


Niels hervat de trainingen.

8/8
2014
 

Ook dit weekend geen wedstrijden voor Niels


Ook dit weekend nog geen wedstrijden voor Niels!

7/8
2014
 

Niels opgenomen in het ziekenhuis voor onderzoeken


Niels werd een dag in het Erasme ziekenhuis van Anderlecht opgenomen voor onderzoeken!

2/8
2014
 

Helemaal op de sukkel


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140801_01201203

1/8
2014
 

Opnieuw forfait voor komend weekend


Ook komend weekend moet Niels forfait geven voor de meerdaagse wedstrijd Kreiz-Breizh, zelfs aan het na-tour criterium te Wolvertem waarvoor hij werd uitgenodigd kan hij niet deelnemen.

26/7
2014
 

Niels zegt af voor Perenchies en na-tour Criterium van Aalst !


Door ziekte moet Niels afzeggen voor Perenchies van zondag en ook voor het na-Tour Criterium van Aalst.

19/7
2014
 

Sibiu - Cisnadie - Jina - Paltinis | 160 KM


Niels moest in de 2e rit na 80 km. de wedstrijd verlaten, nadat eerder zijn ploegmaat Smeyers de strijd moest staken, beiden renners zijn ziek en hebben last van buikgriep.

18/7
2014
 

Sibiu - Agnita - Cincu - Voila - Voievodeni - Sambata De Sus - Victoria - Cartisoara- Balea Lac | 162.5 KM


Niels eindigde in de vrijdag rit van de Sibiu Cycling tour als 42e meer zat er niet in nadat de ploeg de ganse etappe controleerde in het belang van geletruidrager Olivier Pardini.
Maar de trui behouden zat er niet in!

Het was enorm slecht weer met veel regen en wind, na de rit waren Niels en zijn kamergenoot Floris beiden ziek, later op de avond ging het met Niels iets beter!

17/7
2014
 

Proloog Sibiu2,4 km.


Niels eindigde als 46e in de proloog van 2,4km. in het historisch centrum van Sibiu.

Zijn ploegmaat Pardini won terwijl ploegmaat Wastijn beste jongere werd.

16/7
2014
 

Ploegen voorstelling in Sibiu Cycling Tour


In de Sibiu Cycling Tour vond woensdag de ploegen voorstelling plaats.

15/7
2014
 

Niels vertrokken naar Sibiu Cycling Tour in Roemenie


Deze ochtend vroeg vetrok Niels samen met zijn ploegmaten vanuit Charleroi richting Roemenie.

Daar nemen ze van 17-07 t/m 20-07 deel aan de Sibiu Cycling Tour.

Wij wensen Niels en zijn ploegmaten veel succes toe!

13/7
2014
 

Borlo Ploegentijdrit Topcompetitie


In Borlo stond vandaag een manche van de Topcompetitie op het programma, in de vorm van een ploegentijdrit.
3 ronden van elk 19 km. of een totaal van 57 km. moesten de 6 renners per ploeg afleggen.

Voor het Verandas Willems Team kwamen Niels, Michael Goolaerts, Olivier Pardini, Louis Convens, Gaetan Bille en Jean Albert Carnevalli aan de start.

Na 3 km. wedstrijd kenden zij al pech en viel Pardini weg, goed 10 km. verder verloren ze ook Goolaerts beiden kenden materiaal pech, zodat het team met 4 renners verder moest.

43 km. moesten Niels, Bille, Convens en Carnevalli nog afleggen, zij deden dat meer dan voortreffelijk en liepen zelfs de ploeg van Colorcode in die 2 min. voor hen van start ging in.

De 4 renners eindigden knap 4e met een tijd van 01:10:31 94 wat 00:18 99 trager is dan de winnaars.

Mocht het team voltallig kunnen finishen had er vast meer in gezeten.

12/7
2014
 

Harlue


70 renners staan er aan de start voor de GP Olivier Kaisen in Harlue.

Meteen vliegen de renners erin en volgen aanvalspogingen elkaar in snel tempo op, ook Niels waagt zijn kans om mee te glippen in een vlucht, uiteindelijk kunnen 5 renners een voorsprong nemen, in het peloton zijn het de mannen van Team Wallonie die de voorsprong onder controle houden.

De renners van Big Mat nemen initiatief om de kloof te verkleinen en slagen in hun opzet, enkele anderen wagen daarop hun kans, in de eindfase van de wedstrijd krijgen we de ene aanval na de andere, 3 renners ontsnappen en blijven een 3 tal ronden voor het peloton uit rijden, zij krijgen nadien nog gezelschap van 5 anderen.

In de laatste ronde gaat Niels met 2 kompanen op zoek naar de 8 leiders maar zij worden op 500 meter voor de finish ingerekend.
De 8 leiders behouden een kleine voorsprong op het peloton.

Niels eindigt in het peloton als 44e.

10/7
2014
 

Dubbele pech voor Niels in Melle


106 renners aan de start in Melle, geen regen wat de voorbije dagen wel anders was!

Voor Niels liep het al in de beginfase van de wedstrijd mis, wanneer hij af te rekenen kreeg met pech en moest wisselen van fiets, een paar ronden verder kreeg hij opnieuw mechanische problemen en moest hij het snel rijdende peloton laten gaan.

Planckaert won de wedstrijd voor Van Der Poel en Van Keirsbulck.

Niels was bijzonder ontgoocheld na de zoveelste pech.

5/7
2014
 

Omloop het Nieuwsblad Zottegem


De voorbije week volgde voor Niels opnieuw enkele onderzoeken, werd de fietspositie bijgesteld en de trainingen wat aangepast, hopelijk brengen deze zaken antwoord op het gesukkel van de voorbije weken.

Met 196 stonden de renners aan de start in de regen te Zottegem waar ook de aankomstlijn ligt na 196 km.
Onderweg viel er heel wat te beleven aan beklimmingen zoals, La Houppe, Berg ten Steene, Eikenberg, Stationsberg, Taaienberg, Boigneberg, Wolvenberg, Molenberg, Leberg, Berendries, Hostellerie (3x) en Grotenberge (3x).

16 renners ontsnappen waarbij 3 renners van Bmc, 3 Lotto renners en 3 Rabobank renners, en de winnaar van vorig jaar Dimitri Claeys, en 6 enkelingen, hun voorsprong vergroot zienderogen en dan trekt ploegmaat Pardini samen met Huyg in de achtervolging maar krijgen de kloof niet gedicht korter dan 19 sec kunnen ze niet geraken.

Op het moment dat de 16 ontsnappen breekt het peloton in 2, Niels zat te ver naar achter en vertoefde achter de breuk, hij kon de kloof nog dichten en sloot aan bij het eerste peloton daarin reed hij de wedstrijd uit.
Achteraf leek Niels vrij tevreden over het gevoel dat hij ondervond op de fiets hopelijk mag alle miserie nu achter de rug zijn en kan hij nog een mooi eind maken van zijn seizoen.

In de finale werd er in de kopgroep slag om slinger gedemareerd en probeerden renners te ontsnappen, maar dat was buiten favoriet Claeys gerekend, die kon in de laatste kilometers zijn metgezelen verschalken enkel Teuns volgde in zijn spoor, Claeys haalde het in de spurt gemakkelijk van zijn metgezel.

Niels bolde als 63e over de finishlijn.

29/6
2014
 

BK Wielsbeke


De strijd om de Nationale driekleur speelt zich dit jaar af in de thuishaven van OPQS te Wielsbeke.
133 renners staan op de deelnemerslijst voor deze wedstrijd.

De renners begonnen aan de 250 km. lange tocht in de gietende regen.

Geen moment zal het in de 18 af te leggen ronden stil vallen, Niels zat van in de start goed vooraan maar kon daar niet standhouden, de verzuring sloeg direkt toe en het slechte gevoel van de voorbije weken stak opnieuw de kop op, er zullen opnieuw onderzoeken plaatvinden om verder te zoeken naar de oorzaak van het slechte gevoel en het minder presteren.

12 renners rijden voorop en slaan een kloof van om en bij de 4 min. het Team van WANTY - GROUPE GOBERT slaat de handen in elkaar en tracht de kloof te dichten, ronden na ronde snoepen zij sec. van de voorsprong af, wanneer alles te herdoen is krijgen we nieuwe aanvallers, we zitten dan diep in de finale en voor Niels zit de wedstrijd erop, hij stapt ontgoocheld uit de koers.

Tot de laatste kilometer houden de leiders stand, en dan komt het ganse pak opzetten, het BK eindigt in een massaspurt waarin Jens DEBUSSCHERE het haalt voor Roy JANS en Tom BOONEN.

25/6
2014
 

Halle - Ingooigem


Na anderhalve week verplichte rust, heeft Niels de trainingen en wedstrijden vandaag hervat.

Halle - Ingooigem stond op het programma een 1.1 wedstrijd over 199,9 km.

Niels voelde zich meteen goed in het peloton en voelde zich stukken beter dan een 2 tal weken geleden het geval was.

Onderweg passeerden de renners over La Houppe, Kruisberg, Hotond Berg, Knokteberg, Holstraat, Nokereberg, en 7x over de Tiegemberg.
In de rit in lijn trokken 5 renners in de aanval en liepen tot 6 min. uit op het peloton, waar er in de plaatselijk ronden een serieus tandje werd bijgestoken.
De 5 leiders werden in de allerlaatste kilometers ingelopen en het kwam tot de verwachte massaspurt.

Arnaud Demare haalde het voor Boeckmans en Van Staeyen, Niels spurtte niet mee en bolde als 127e over de meet, hij ging nadien bijtrainen met het oog op het BK van zondag.

17/6
2014
 

Fiets even aan de kant


Na het minder presteren van de voorbije 2 weken!

Staat de fiets van Niels voor minimum 1 week aan de kant en dus geen Romsee-Stavelot-Romsee & Ardeense Pijl voor hem!

Het begon allemaal met een onschuldige insectenbeet 1 maand geleden en resulteert met vermoeide bijnieren.

Rusten dus om er dan binnenkort terug in te vliegen.

15/6
2014
 

Ronde Van Limburg Tongeren (UCI 1.1)


176 renners staan aan de start van de Ronde Van Limburg die met start- en aankomstplaats Tongeren heeft.

In totaal hebben de renners 199,5 km. af te leggen waarvan 3 Limburgse lussen (54 km - 64 km - 46 km) en 3 plaatselijke ronden van +/- 12 km.

Voor Niels loopt het de laatste weken niet van een leien dakje, door pech maar ook door problemen met de gezondheid vlot het langs geen kanten,(Niels kreeg een 3 tal weken terug in Frankrijk een insectenbeet op de bovenbil, deze zorgde voor een ontstekking) verder onderzoek moet nu uitsluitsel brengen of dit de oorzaak is van zijn vermoeidheid en zijn minder presteren.

Onderweg kreeg Niels ook opnieuw af te rekenen met een lekke band, en moest achtervolgen, het lukte hem om opnieuw aansluiting te krijgen bij het peloton, waaruit 3 renners waren ontsnapt (Steels, Sijmens en Asselman), maar bij het binnenrijden van het plaatselijk parcours, werd Niels samen met enkele andere renners gelost uit het peloton waar de snelheid vanaf het begin van de wedstrijd hoog lag.

De 3 koplopers werden bij het ingaan van de slotronde ingelopen en m'n stevende af op een massaspurt, deze werd gewonnen door cross wonder Mathieu van der Poel die het gemakkelijk haalde van Paul Martens, op de 3e plaats eindigde Greg Henderson.

8/6
2014
 

Pech voor Niels in Memorial Van Coningsloo (Waver - Rijmenam 180,8 km.)


Met 196 staan de renners aan de start van de Memorial Van Coningloo in Waver, van waaruit de renners in lijn richting Rijmenam rijden, waar na 180,8 km. de aankomstlijn getrokken ligt.

Een 20 tal renners proberen in de rit in lijn het hazepad te kiezen, maar vanuit het peloton blijft m'n de zaak controleren en alles loopt opnieuw samen.

De zon is ondertussen doorgebroken en het is opnieuw tropisch warm geworden.

Wanneer de renners aan de plaatselijke omlopen beginnen gaan ze er aan een hoog tempo tegenaan op de kasseien.
Een 30 tal renners ontsnappen, daarbij bevind zich Niels samen met zijn ploegmaten Bille, Pardini en Vereecken.

Maar Niels kende alweer pech, hij reed lek en moest 2 wielwissels ondergaan, na de 2e wissel was de kloof zo groot dat er voor Niels geen terugkeren meer in zat in volle finale, er zat niets anders op dan de wedstrijd te verlaten.

3/6
2014
 

Anderhalve week geen koers en dan Full gas # Gullegem Koerse


181 renners staan aan de start van de grootste kermiskoers te wereld, Gullegem Koerse.
Waar een massa volk op de been is om idolen zoals Gilbert, Cancellara, Boonen, Cavendish en vele anderen aan te moedigen.

Deze toppers die net de Giro of Ronde van Belgie in de benen hebben mochten op de eerste rij starten, geen cadeau voor renners zoals Niels die anderhalve week geen wedstrijd heeft kunnen rijden.

Meteen werd door de voltallige OPQS ploeg de gas opengedraaid, en van de eerste meters reden de 181 renners op een lint.

Niels draaide goed mee aan dit monstertempo, ookal voelde hij dat koersritme ontbrak tegen deze toppers.

8 renners ontsnappen na enkele ronden en blijven voorop, Cancellara probeert vanuit de achtervolgende groep aansluiting te maken vooraan, maar slaagt niet in zijn opzet.

Voor de zege blijven 6 van de 8 renners over die spurten voor de overwinning, Van Genechten(Lotto Belisol) haalt het voor Meersman (OPQS) en Verraes (To Win)

Niels bolde als 124e van een fel uitgedund peloton over de meet.

25/5
2014
 

Triptyque Ardennais 3e rit : Trooz - Trooz (166,2km)


In deze lastige rit verwacht m'n vuurwerk, maar de koers werd onder controlde gehouden door de ploegmaten van de geletruidrager.
Regelmatig worden er schifftingen gehouden o.a. op Cote De Louveigne, Cote De Xhierfomont, Cote De La Gleize, Cote De Bodeux, Cote De La Vecquee, Cote De Foret (2x), Cote De Trasenster (2x), maar zonder veel succes.

Niels gaat in de laatste beklimming van de dag Cote De Trasenster op zoek naar de Robeet die de klim met voorsprong begon, wanneer Niels de kloof heeft gedicht komt ook de rest van de 35 man sterke groep opnieuw aansluiten, ondanks deze zware rit zal het toch een spurt worden met een 35 tal renners, Niels eindigd als 20e en eindigt in het algemeen klassement op de 28e plaats.

24/5
2014
 

Triptyque Ardennais 2e rit : Bütgenbach - Lontzen (150,8 km)


In de 2e rit: Buttgenbach - Lontzen reden 3 renners een tijdje voorop, het peloton volgde op gecontroleerde afstand.

Niels krijgt onderweg af te rekenen met een lekke band, en is betrokken in een val, zonder erg!

Wanneer de renners richting plaatselijke ronden rijden komt alles opnieuw samen, een massaspurt is een feit, Maes is daarin de snelste Niels eindigt 57e.

23/5
2014
 

Triptyque Ardennais 1e rit : La Calamine - Raeren (143 km)


In de 1e rit van La Calamine naar Raeren rijden 18 renners voorop, bij deze 18 bevind zich Niels samen met zijn ploegmaten Bille en Pardini.

Diep in de finale komt het peloton sterk opzetten en 5 renners kunnen voorop blijven, Niels en de anderen worden ingelopen.

In de peloton spurt die daarop volgde gebeurde een massale valprtij, Niels kon hieraan ontsnappen en kwam als 84e over de meet.

We wensen ploegmaat Jelle Mannaerts een spoedig herstel toe, hij kwam vroeg in de wedstrijd ten val, en moest meteen geopereerd worden!

18/5
2014
 

Rhone Alpes Iseres 4e rit: Charvieu-Chavagneux – Charvieu-Chavagneux 179,2 km.


De 4e rit was een totale off-day voor Niels, de hitte van gisteren heeft hem geen deugd gedaan en hij voelde zich in de 2e wedstrijd helft ziek.

Hij klasseerde zich vandaag als 76e op 23'04"
Slechts 80 renners reden de rit uit.

In het algemeen klassement eindigt hij 35e.

17/5
2014
 

Rhone Alpes Iseres 3e rit: Saint-Maurice L'Exil - Saint-Maurice L'Exil 184,7 km


Niels eindigde 13e in de zware bergrit van vandaag.

Ploegmaat Smeyers sprokkelde nog wat punten voor het bergklassement door mee in een vroege vlucht te gaan, maar deze renners werden opnieuw ingelopen toen het complete deelnemersveld al volledig verbrokkeld was.

Niels hield goed stand vooraan, maar kon net geen aansluiting krijgen wanneer 7 renners wegrijden, Niels finisht met de achtervolgende groep van een 20 tal renners, en eindigt als 13e in 184,7 km. lange bergrit.

In het algemeen klassement schuift hij op naar plaats 22.

16/5
2014
 

Rhone Alpes Iseres 2e rit: Colombier-Saugnieu - Colombier-Saugnieu 174,6 km.


7 renners trokken in de aanval in de 174,6 km. lange rit van Colombier-Saugnieu naar Colombier-Saugnieu, daarbij was ploegmaat Smeyers present.
De 7 leiders konden tot 2'30" voorsprong bij elkaar rijden en hielden stand tot een 6 tal km. van het einde.

De ploeg van de geletruidrager had het heft in handen genomen, om de voorsprong teniet te doen en slaagden in hun opzet, in de laatste kilometers verzetten de renners van het Verandas Willems Team ook veel werk, maar een overwinning zat er net niet in, Pardini eindigde 2e en Bille 5e, Niels kwam als 26e over de meet in de groepsspurt die werd gewonnen door Jimmy Raibaud.
Niels staat 28e geklaseerd in het algemeen klassement.

15/5
2014
 

Rhone Alpes Iseres 1e rit: Eclose-Badinieres - Meyrie 150,8 km.


In het begin van de wedstrijd draaiden de benen van Niels niet , en 24 man ontsnappen, het duurde enkele kilometers eer Niels erdoor komt, en kan dan in een groepje in de tegenaanval trekken in de 1e rit van Rhones Alpes Iseres.

De 1e rit en meteen eentje om "U" tegen te zeggen, enkele beklimmingen en een stevige wind maakt het de renners lastig, dat is te zien aan het dagklassement waar al grote tijdsverschillen werden opgemeten.

Niels blijft de ganse wedstrijd vechten om toch nog aansluiting te krijgen bij de kopgroep na zijn slechte start, maar slaagt er niet in en eindigt als 32e op 2'18" van winnaar Quentin Jauregui.

13/5
2014
 

Niels vertrokken richting Frankrijk


Dinsdagavond vertrok Niels richting Luxemburg, vanwaar hij dinsdag ochtend met het team naat Frankrijk vertrok voor Rhones Alpes Iseres van 15/05 t/m 18/05.

Wij wensen hem veel succes!

11/5
2014
 

Circuit de Wallonie


De 48e editie van Circuit de Wallonie in Fleurus, was meteen ook de 2e Manche van de Topcompetitie.

De wedstrijd ging van start in Fleurus van waaruit 182 renners, 176,5 km. moesten afleggen, verdeeld over een rit in lijn van 146,5 km. en 2 plaatselijke ronden van elk 15 km. met daarin de beklimming van Le Petit Try.

Niels reed de ganse wedstrijd vooraan in een wedstrijd die mede door de vele regen en de strakke wind, in stukken werd gereden.

Een 6 tal renners reden naar het einde toe weg, uit een groepje van een 40 tal met daarbij Niels, Niels offerde zich volledig op voor ploegmaat Gaetan Bille die leider is in de topcompetitie en probeerde de kloof te dichten, 2 renners bleven voorop, maar ploegmaat Bille blijft aan de leiding in de topcompetitie met hetzelfde aantal punten (43) als De Trier.

Niels eindigde na zijn mooie inspanning als 29e.

3/5
2014
 

Verandas Willems Classic te Herzele


Vandaag neemt Niels deel aan de Verandas Willems Classic te Herzele, deze is een organisatie van de team sponsor.

De voltallige ploeg start om 9uur voor een gezamelijke trainingstocht van 140 km.

27/4
2014
 

Paris - Mantes en Yvelines 1.2 Gans de wedstrijd in de aanval, valpartij en 26e


De 69e editie van deze 1.2 wedstrijd Paris - Mantes en Yvelines ging van start in Orgeval om 8 uur, voor de renners begon de dag vroeg met een maaltijd om 5 uur, rond het middaguur was de aankomst voorzien in Mantes-la-Jolie.

126 renners stonden aan de start in bijzonder slecht weer, en moesten de 175 km. afleggen in hevige regenbuien.

Na 15 km. wedstrijd trekt Niels in de aanval, in schuifjes sluiten 11 renners(Nicolas Bazin (Ile-de-France), David Menut, Jordan Levasseur (Armée de Terre), Olivier Pardini, Niels Vandyck, Willem Wauters (Verandas-Willems), Sebastiano Frassetto (Team Differdange-Losch), Thomas Boulongne (SCO Dijon), Alexis Carlin (VC Rouen 76), Mathieu Maison (Guidon Chalettois), Brent Van de Kerkhove (Colba-Superano Ham) et Geoffrey Rouat (AS Corbeil-Essonnes), aan zodat er een kopgroep van 12 renners is gevormd.

Deze 12 vluchters mogen het tempo geen moment laten zakken want het peloton blijft jacht maken en de voorsprong blijft schommelen rond de 20 sec.

Na 90 km. moeten 2 renners de kopgroep waar het tempo hoog ligt laten gaan, terwijl 5 anderen waarbij 2 ploegmaten vooraan komen aansluiten.

Nog eens 9 renners trekken in de achtervolging op de kopgroep die ondertussen uit 15 renners bestaat, deze 9 krijgen ook aansluiting vooraan.

Met nog 15 km. voor de boeg komt Niels met enkele andere renners ten val in de kogroep, met wat schaafwonden aan de elleboog kan hij zijn weg verder zette, en opnieuw aansluiten vooraan.
Ondertussen zijn 5 renners (waarbij ploegmaat Wauters) in de aanval getrokken, deze 5 blijven voorop en spurten met een voorsprong van 30 sec. voor de zege.

Niels trekt op 5 km. van de aankomst in de tegenaanval en probeert er alles aan te doen om voor de rest van de kopgroep uit te blijven maar wanneer hij opnieuw word ingerekend, waagt ploegmaat Bille zijn kans, deze slaagt in zijn opzet en eindigt als 6e, Niels die het beste kruid had verschoten trok de spurt aan voor zijn ploegmaten en eindigt zelf op de 26e plaats na een sterke wedstrijd.

13/4
2014
 

Circuit des Ardennes 4e rit: Charleville-Mézières (107,2 km)


De slot etappe gaat van start in Charleville-Mézières waar ook de aankomstlijn van Circuit des Ardennes ligt.

De laatste 107,2 km. van deze ronde voor de renners op een relatief vlak parcours.

Wanneer 4 renners in de aanval trekken is daarbij ploegmaat Smeyers present, maar het peloton komt terug aansluiten, wanneer dan 5 renners vertrekken is Smeyers terug van de partij in de ontsnapping.

Het peloton laat de koplopers nooit verder uitlopen dan 1 min. want de sprintersploegen houden alles onder controle.

Toch zullen de koplopers de plaatselijke omlopen aanvatten met deze voorsprong, maar ronde per ronde verkleint de voorsprong en alles wijst erop bij het ingaan van de laatste ronde dat het zal uitdraaien op de verwachte massaspurt, daarin toonde VERMELTFOORT Coen zich sneller dan GROSU Eduard Michael, Niels finisht als 32e en eindigt als 12e in het algemeen klassement.

13/4
2014
 

Circuit des Ardennes 3e rit: Monthermé - Monthermé (72 km)


De ochtend etappe ging van start om 9 uur en was een zware rit van 72 km. lang, met 5 lastige beklimmingen (Cote du Loup - Cote des Gd Ducs - Cote de La Rubrique - Cote du Liry en Cote du Roc La Tour)

2 renners gaan ervandoor en kunnen enkele kilometers voor het peloton uit rijden.

Op de laatste beklimming van de dag komen enkele renners in aanrijding met een wedstrijdmotor, ook Niels zit achter de valpartij maar kan via de grasberm de sprong maken naar voor, door deze valpartij komen verschillende renners in moeilijkheden, en de kloof met de kop van de wedsrtijd kan niet meer gedicht worden.

In de allerlaatse bocht naar de finish toe draait Niels als 2e maar door een inschattingsfout van de renner voor hem, die de buitenkant van een bloemenperkje neemt, is Niels verplicht mee te draaien om een val te voorkomen, daardoor verliest hij verschillende plaatsen bij het aanvatten van de sprint die op een klim (500m) en een stijgingspercentage van 10% ligt, Niels finisht nog als 15e.
En komt daarmee 11e te staan in het algemeen klassement.

12/4
2014
 

Circuit des Ardennes 2e rit: Fromelennes-Hargnies (167,9 Km)


In de 2e rit moest Niels tevreden zijn met de 22e plaats, nadat hij een mooie wedstrijd reed.

2 renners gingen er vroeg vandoor, maar werden opnieuw gegrepen, dan gaan 5 renners ervandoor gevolgd door nog eens 5 met daarbij Niels, deze 10 mannen reden een voorsprong van 1'30" bij elkaar.

Onder impuls van verschillende ploegen verkleint de voorsprong.
Met 4, en opnieuw Niels proberen ze hun voorsprong te behouden, en blijven voor het peloton uitrijden.

Wanneer deze 4 terug worden ingelopen trekken 2 renners in de aanval, en deze mogen spurten voor de zege, 25 sec. later spurt het eerste deel van het peloton voor plaats 3.

Niels eindigd als 22e na een mooie wedstrijd
En staat nu 16e in het algemeen klassement!

11/4
2014
 

Circuit des Ardennes 1e rit: Vouziers-Vouziers (173,6 km)


128 renners staan aan de start van de 1e rit van Circuit des Ardennes, waarvan start- en aankomstplaats van deze rit gelegen zijn in Vouziers.

De temperatuur in het Franse dorpje loopt op tot 21° terwijl de renners 173,6 km. afleggen.

3 renners gaan ervandoor en lopen tot bijna 11 minuten uit.

Bij km. 100 is het Niels die aan de alarmbel trekt en een aanval plaats, tijd om in actie te schieten, hij sprokkeld daarbij punten voor de bergprijs.

2 renners gaan door en trekken in de tegenaanval, maar ook het peloton is wakker geschoten en de voorsprong verkleint zienderogen.

De koplopers worden gegrepen op een 2 tal km. van het einde en er volgt een massaspurt, deze werd gewonnen door Pierpaolo De Negri (Vini Fantini-Nippo) voor Bole Grega en Vliegen Loic, Niels eindigde als 35e in deze spurt.

5/4
2014
 

18e plaats in Volta Limburg Classic 1.1


185 renners stonden aan de start van de Volta Limburg Classic in het Nederlandse Eijsden waar start- en aankomstplaats liggen, deze Klassieker behoort tot de zwaarste klassiekers in de Nederlandse wielerwereld (198 km.)

14 renners trekken in de aanval maar de aanval word gekontroleerd vanuit het peloton, want de vluchters die snel met 13 zijn door een valpartij in de kopgroep, krijgen niet meer dan 1 min. vrijgeleide van het peloton, en worden dan ook terug bijgebeend.

Nadien gaan 3 renners in de aanval, zij lopen uit tot 2 min. maar ook deze vluchters worden door het fel uitgedunde peloton terug gegrepen.

Naar de finale toe proberen 7 renners te ontsnappen, maar het eerste peloton nog een 40 tal renners waarvan Niels deel uitmaakt, zet de jacht op de vluchters in en bij het binnen rijden van aankomstplaats Eijsden worden de 7 gegrepen.

Een 40 tal renners gaan in deze zware klassieker spurten voor de zege, Moreno Hofland (Belkin) grijpt de zege in de Diepstraat te Eijsden, Niels eindigt mooi 18e.

30/3
2014
 

34e Tour de Normandie 6e rit : Torigni-sur-Vire - Caen (150 km.)


Gisteren verloor de ploeg vroeg in de wedstrijd Bille door een valpartij, dus vandaag staat het team aan de start in Torigni-Sur-Vire nog met 5 renners.

17 renners gaan ervandoor en nemen onmiddellijk een mooie voorsprong, daarbij bevinden zich 2 ploegmakers (Pardini en Wauters).

Wanneer het peloton een tandje bijsteekt breekt het daar in stukken, Niels zit in het eerste deel dat verder jacht maakt op de koplopers, maar de kloof dichten zit er niet meer in, en de 17 spurten voor de ritzege, Pardini eindigt knap 2e en moet de zege laten aan JARRIER Benoît, Niels finisht als 32e.
In het algemeen klassement is Niels 26e geworden.

29/3
2014
 

34e Tour de Normandie 5e rit : Gouville-sur-Mer - Carentan (185 km.)


Voor de 5e rit waar nog 131 renners aan de start komen trekken de renners van Gouville-Sur-Mer naar Carentan waar na 185 km. de aankomstlijn ligt.

Al vrij snel ligt de koers in verschillende stukken, door de vele wind en een valpartij is alles uit elkaar gerammeld, Niels bevind zich in de eertse groep, maar uit de achtergrond komt alles opnieuw samen.

Daarna proberen 11 renners te ontsnappen, maar ook deze koplopers krijgen geen vrijgeleide en worden opnieuw ingerekend.

Naar de finale toe proberen verschillende renners voor het peloton uit te blijven rijden, en lang blijft het spannend, Niels en zijn ploegmakers (Wauters en Smeyers) nemen een 30 km. van het kopwerk op zich, en opnieuw komt het tot een massaspurt die ontsierd werd door een valpartij, maar waarin ploegmaat Vereecken naar de 4e plaats spurt, Niels bolt over de meet als 80e over de meet.

28/3
2014
 

34e Tour de Normandie 4e rit : Domfront - Villers-Bocage (172 km.)


Toeval wil dat ook vandaag 3 renners het hazepad kiezen en een lange vlucht op poten zetten, in de 4e rit van Domfront naar Villers-Bocage over 172 km. en ook vandaag kregen de renners heel wat regen over zich heen.

Na de rit in lijn kregen de renners nog 4 lastige plaatselijke ronden voor de wielen geschoven in Villers-Bocage waar de aankomstlijn getrokken ligt.

Daar worden ook de 3 vluchters ingerekend bij het binnenrijden van het dorp, en kan de koers opnieuw beginnnen.

In de voorlaatste ronde schreeuwt de Franse omroeper het uit Niels Vandyck Team Verandas Willems is samen met een kompaan weggereden uit het uitgedund peloton, stress alom dus, maar Niels en zijn metgezel worden in de laatste ronde opnieuw bijgehaald en 4 andere renners gaan ervandoor, zij blijven net buiten schot van het spurtende peloton waarvan Niels nog deel uitmaakt, hij eindigt als 30e en kan terug blikken op een knappe koers, in het algemeen klassement behoud hij de 21e plaats.

27/3
2014
 

34e Tour de Normandie 3e rit : Elbeuf Sur Seine - Argentan (162 km.)


In de 3e rit kregen we opnieuw 3 aanvallers, onmiddellijk na het startschot gingen zij ervandoor.

Maar wanneer het onderweg begint te regenen, sneeuwen en nog harder begint te regenen, worden de 3 opnieuw gevat.

Wat volgt is een massaspurt die ontregelt word door een valpartij, Niels kon de val ontwijken en bolt als 75e over de meet.

26/3
2014
 

34e Tour de Normandie 2e rit : Forges-les-Eaux / Elbeuf-sur-Seine (149 km.)


Ook vandaag animeerden 3 renners de vroege vlucht in de rit over 149 km. van Forges-Les-Eaux naar Elbeuf-Sur-Seine.
Hun voorsprong bedroeg nooit meer dan 3'15' en met nog 30 km. koers begon deze zienderogen te dalen tot 1'15, op 10 km. van de finish werden de vluchters dan ook gegrepen door het jagende peloton dat afstevende op een massaspurt.

Niels en zijn ploegmaten toonden zich ook vandaag als een sterk team in de achtervolging op de vluchters.

Vereecken werd naar voor gebracht voor de spurt maar reed lek in de laatste 2 km.
De anderen moesten tevreden zijn met verre ereplaatsen, zo eindigde Niels 44e.
En was zeer tevreden over zijn wedstrijd.

In het algemeen klassement staat Niels als 20e geklasseerd.

25/3
2014
 

34e Tour de Normandie 1e rit Collombelles - Forges Les Eaux (200 km.)


De eerste rit in de Tour de Normandie was meteen ook de langste, maar liefst 200 km. kregen de renners voor de wielen gesmeten.

De rit begon met mooi weer die de laatste 100 km. veranderde in echt winterse weersomstandigheden.

3 renners gingen ervandoor en begonnen aan een lange ontsnapping, Niels en zijn ploegmaten waren allen present in de eerste groep, die jacht maakten op de vluchters die uiteindelijk opnieuw werden ingerekend.

Niels kreeg vandaag af te rekenen met 3 lekke banden.

De ploeg was sterk en in de finale probeerden Niels en zijn ploegmaten weg te geraken, wanneer dat niet lukte trokken ze de kaart Vereecken die in de spurt 6e werd, Niels werd 53e.
In het algemeen klassement staat hij 21e geklasseerd.

24/3
2014
 

34e Tour De Normandie Proloog (3,6 km.)


Niels eindigde als 23e in de proloog van de Tour De Normandie met een tijd van 05'14''21 is hij 12 sec. trager dan de Zwitserse winnaar Stefan Kung.

19/3
2014
 

Mee in kopgroep in 69e Nokere Koerse (1.1)


In 2013 werd deze wedstrijd nog afgelast door sneeuwval, vandaag daarentegen koersten de renners bij 15° in de 69e Nokere Koerse.

199,3 km. kregen de 187 renners voor de wielen geschoven wanneer ze van start gingen op de markt van Ronse, vanwaar het peloton koers zette richting Nokere waar ze een eerste keer passeerden na 50 km. wedstrijd, daarna volgde nog een grote lus van 31 km. alvorens de 8 plaatselijke ronden aan te snijden in Nokere.

Na 35 km. koers rijden een 30 tal renners weg uit het peloton, deze groep breekt meteen in 2 en een kopgroep van 17 met daarbij Niels, Keisse, Alaphilippe, Steegmans (OPQS) Van Der Sande, Vanendert (Lotto Belisol) Puccio (Team Sky) Keizer (Belkin) Oss (BMC) Lampaert ( Topsport Vlaanderen) Baugnies (Wanty) Fraile, Grijalba (Caja Rural) Bideau (Bretagne) Barta, Schwarzmann (Team Netapp) Paiani (Roubaix) is een feit.

De renners houden er een stevig tempo op na want na 1 uur wedstrijd staat de teller op 48,5 gem.

Vooraan krijgt Bideau af te rekenen met een lekke band en moet de koplopers laten gaan, ondertussen gaat het bijzonder snel zowel in de kop van de wedstrijd als in het peloton, want daar gunnen ze de leidersgroep niet meer dan een max. voorsprong van 3 min.

Op 4 ronden van het einde breekt de kopgroep in 2, 10 renners gaan ervandoor de andere 6 met daarbij Niels moeten de rol lossen, en zullen opnieuw worden ingerekend door een op hol geslagen peloton.

De voorsprong van de koplopers daalt zienderogen, bij het ingaan van de laatste ronde is de voorsprong gezakt tot een 30 tal sec. vooraan blijven ondertussen nog 6 renners in de spits rijden, Steegmans probeert solo naar de meet te gaande rest van de kopgroep werd ondertussen voorbij gespurt door het peloton en ook Steegmans word in de laatste meters geremonteerd, Dehaes (Lotto Belisol) spurt op de kasseien van Nokereberg een fractie sneller dan Van Asbroeck en Bouhanni, Niels eindigt als 141e

16/3
2014
 

Val in Kattekoers Ieper


Bijna ongezien mooi weer voor de Kattekoers te Ieper, waar de openingsrit van de Topcompetitie op het programma staat.

188 renners staan aan de start voor een rit in lijn van 172 km. en krijgen onderweg 2x de hellingen, Scherpenberg, Baneberg, Rodeberg, Kraaiberg, Kemmelberg, Zavelaar voor de wielen geschoven.

Niels koerst vanaf het begin goed vooraan, wanneer er een breuk valt in het peloton zit hij dan ook mee met de eersten, een groep van een 30 tal renners.
Wanneer het terug samen gekomen is, gaan 7 renners in de aanval die een voorsprong van bijna 4 min. max bij elkaar fietsen.
Onderweg rond km.60 komt Niels samen met 2 andere renners ten val door de nerveuziteit die de ganse dag in het peloton hing, en die vele valpartijen veroorzaakte.
Gelukkig viel het allemaal mee en kon hij opnieuw de fiets op.

Wanneer de renners een 2e maal richting Kemmelberg rijden zijn de vluchters nog met 4, gevolgd door een groep van een 30 tal renners, waarbij Niels samen met ploegmaten Pardini en Bille.

Wanneer de 4 vluchters worden ingerekend begint een nieuw koersverhaal, 14 renners rijden weg met daarbij ploegmaat Gaetan Bille, en een 2e groep (met De Winter, Mannaerts en Touquet) komt aansluiten bij de groep waar Niels en Pardini inzitten.

Bij de leiders gaan Bille, Dron en Wisniowski ervandoor, deze 3 rijden richting finish, waar Wisniowski van heel ver de spurt inzet en zo Bille en Dron uit het wiel spurt, Niels eindigt als 39e.

12/3
2014
 

Pech in Wanzele


In dit stralend weer komen 157 renners aan de start in Wanzele, waar ze 16 ronden van 10,3 km. (164,8 km.) moeten afleggen.

In de 2e ronde ontsnappen 12 renners, Niels is present bij de vluchters samen met Iljo Keisse, Kenny Dehaes, latere winnaar Laurens De Vreese, Oliver Naesen en de Nederlanders Twan Brusselman en Tom Vermeer en nog 5 renners.

De 12 koplopers hun voorsprong groeit iedere ronde en met enkele toppers vooraan ziet het er snel goed uit om in de kopgroep te vertoeven.

In de 5e ronde kent Niels pech wanneer zijn zadel zakt, de mensen van de neutrale wagen proberen het zadel opnieuw op de gewenste hoogte te krijgen maar tevergeefs. Voor Niels is de wedstrijd over en out.

De kopgroep loopt nog uit tot 1'30".
In de laatste ronde komt het peloton wel serieus korter op de ondertussen verbrokkelde kopgroep, vooraan blijven 8 renners over, in de laatste kilometers gaar De Vreese er alleen vandoor en haalt het nipt voor Dehaes en Keisse.

5/3
2014
 

Le Samyn (UCI 1.1)


Om 12u stonden 154 renners klaar in Quaregnon om aan Le Samyn te beginnen, ook de zon was 195,9 km. van de partij.

2 renners (Van De Maele en Hubert) trekken in de aanval, wanneer zij een kleine voorsprong gesprokkeld hebben staat het peloton voor de spooroverweg en kunnen de vluchters hun voorsprong vergroten, 1 renner (Sijmens) trekt in de tegenaanval en kan nog aansluiten bij de koplopers, met 3 trekken ze richting plaatselijke ronden.

Daar steekt het peloton een tandje bij en wanneer er zich een valpartij voordoet scheiden een 10 tal renners zich af en worden de vluchters gegrepen, meer dan een 10 tal sec. vrijgeleide krijgen deze mannen niet en enkele kilometers verderop komt het tot een algemene hergroepering, het peloton word wat uitgedund in de daarop volgende plaatselijke ronden, maar alles blijft samen en de wedstrijd eindigt in een massaspurt.

VANTOMME Maxime (Roubaix - Lille Métropole) haalt het voor TSATEVICH Alexey (Team Katusha) en BOUHANNI Nacer (FDJ.fr) eindigt 3e, Niels finisht als 26e.


2/3
2014
 

La Drôme Classic (UCI 1.1 - FRA) (189,4 km.)


189,4 km. stonden vandaag op de routeplanner van deze rit, waar heel wat wind van de partij was.

Vroeg in de wedstrijd ontstond er dan ook een kopgroep van 18 renners.
De rest van het deelnemersveld werd in waaiers getrokken, en voor Niels kwam er op dat moment pech om de hoek loeren, hij reed lek en moest terug keren tegen de wind op, wanneer hij zijn plaatsje in het peloton dat ondertussen de koplopers opnieuw had ingerekend terug had ingenomen, kwamen er nieuwe aanvallen en samen met renners zoals Cadel Evans moest Niels de rol lossen, zijn naam komt dan ook tussen de 65 opgevers te staan.

Romain BARDET (FRA) werd winnaar van La Drôme Classic voor Sébastien DELFOSSE (BEL) en op de 3e plaats eindigt Gianni MEERSMAN (BEL)

1/3
2014
 

La Classic Sud Ardeche (UCI 1.1 - FRA) (193 km.)


Terwijl in Belgie het wielerseizoen opende met de Omloop het Nieuwsblad, stonden in Frankrijk 153 renners aan de start voor La Classic Sud Ardeche.

Onder hen heel wat grote namen zoals Gilbert, Evans, Meersman, Bakelants e.a.

In het begin van de race ontstond er een vroege vlucht van slechts 4 renners José Gonçalves (La Pomme Marseille), Maxime Anciaux (Wallonie-Bxl), Flavien Dassonville (Bigmat-Auber 93) en ploegmaat Walt de Winter (Veranda Willems), zij reden een maximale voorsprong van 11' bij elkaar, tot het peloton terug kwam tot op 5' maar na een plaspauze van het peloton steeg de voorsprong van de 4 leiders opnieuw boven de 10' er bleef dan nog 109 km. wedstrijd over voor de renners.

De voorsprong van de 4 leiders daalde zienderogen, onder impuls van de renners van OPQS, wanneer er nog een 50 tal kilometers koers overbleven.

Wanneer op 40 km. van het einde het tempo serieus de hoogte ingaat en het peloton breekt, mist Niels nipt de aansluiting bij een 40 tal renners die wegrijden, deze 40 strijden voor de zege en het is Florian Vachon die het haalt voor Michal Golas Pol en 3e eindigde phillipe Gilbert, Niels eindigde ontgoocheld op 61e plaats.

28/2
2014
 

Koers weekend in Frankrijk


Vanuit Charleroi is Niels vandaag vertrokken richting Frankrijk, om er dit weekend deel te nemen aan Boucle Sud Ardeche die zaterdag plaats vind, zondag staat hij aan de start van La Drome Classic.

23/2
2014
 

Tour Du Haut Var 2e rit : Draguignan - Draguignan (205 km)


Niels deed er naar eigen zeggen alles aan om bij een ontsnapping te zitten in het begin van de koers, en meermaals schoof hij mee naar voor, uiteindelijk reden 8 renners weg met daarbij ploegmaat Floris Smeyers (Veranda Willems)Johan Le Bon (FDJ.fr), Thor Hushovd (BMC), Jérôme Cousin (Europcar), Romain Hardy, Rudy Molard (Cofidis), Florian Vachon (Bretagne-Séché) en Marcel Wyss (IAM).

Deze 8 koplopers kregen een voorsprong bijeen gereden van max. 5 min. Hushovd probeerde het op het einde alleen maar op de slotklim kwam het tot een hergroepering, waaruit opnieuw een kopgroep wegreed.

Uit deze nieuwe kopgroep reed daarna een duo (leider Betancur en Moinard) weg, zij bundelden de krachten en spurten voor de zege, Moinard behaalde de dagzege en Betancur wint de Tour du Haut Var.

Niels eindigt 105e op 15'59" van de winnaar.
33 renners gaven op.


22/2
2014
 

Tour Du Haut Var 1e rit : Le Cannet des Maures - La Croix Valmer (149.1 km)


In de eerste rit van de Tour du Haut Var eindigde Niels op de 75e plaats, de overwinning ging naar Betancur voor Degenkolb en Dumoulin.

20/2
2014
 

Tour Du Haut Var


Vrijdagochtend vertrekt Niels richting Tour du Haut Var (UCI 2.1) waaraan hij samen met zijn ploegmaten deelneemt op zaterdag 22 en zondag 23 februari


Vorig jaar reed Niels er zijn eerste profwedstrijd.

De eerste rit gaat van le Cannet des Maures richting Croix Valmer over 157km. deze 1e rit is eerder een sprintersetappe.
De konninginnenrit vind zondag plaats in Draguignan (203km) met onderweg verschillende Cols, zoals de Col de Mons en de Murs de Fayence en Montauroux.

Onder de deelnemers die aan de start verscheinen zijn ondermeer Cadel Evans (BMC), Sylvain Chavanel (IAM)

Gaëtan Bille
Willem Wauters
Nicolas Vereecken
Floris Smeyers
Niels Vandyck
Olivier Pardini
Walt De Winter
Jean-Albert Carnevali


7/2
2014
 

Geen 3e rit in de Ster van Besseges voor Niels


Niels kwam vandaag niet aan de start van de 3e rit van de Ster van Besseges.

Een ganse nacht ziek zijn heeft er voor gezorgd dat Niels onvoldoende kracht heeft om dit tot een goed einde te brengen, het seizoen is immers nog jong en rusten zal beter zijn in deze omstandigheden.

Niels is trouwens niet de enige renner van de ploeg die ziek werd, ook enkele ploegmakkers en mecano's voelen zich ongemakkelijk, Walt en Michael moesten ook vroegtijdig de 3e rit verlaten (waarschijnlijk ligt de oorzaak bij het eten in het hotel)

Wij wensen hen alvast veel beterschap toe!

6/2
2014
 

2e rit Ster van Besseges Nîmes - Saint Ambroix (149 km.)


Voor de 2e rit van de Ster van Besseges kregen de 156 renners beter weer voorgeschoteld.

Niels reed een attente wedstrijd waarin 5 renners konden ontsnappen en lange tijd voorop reden, toch kwam naar het einde toe alles terug samen en draaide het uit op een massaspurt, daarin kon Niels beslag leggen op de 18e plaats.

In het algemeen klassement staat Niels als 23e geklasseerd.

5/2
2014
 

1e rit Ster van Besseges Bellegarde - Beaucaire (154,5 km.)


In de 1e rit van de Ster van Besseges eindigde Niels als 38e in het peloton, dat spurtte voor de 7e plaats.

De 6 renners van de vroege vlucht bleven 20 sec. voor het peloton uit, ploegmaat Michael Goolaerts die deel uitmaakte van de vlucht eindigde knap 5e.
Winnaar van de rit werd Sander Helven.

De 154,5 km. lange rit werd afgewerkt in barre weersomstandigheden met regen en wind.

2/2
2014
 

GP La Marseillaise


Het nieuwe seizoen ging vandaag van start in Frankrijk met de GP La Marseillaise.

Koude en natte weersomstandigheden kregen de renners over zich heen tijdens de 147,5 km.

Van de 144 renners die van start gingen waren er nog 77 die spurten voor de zege, in deze spurt eindigde Niels als 38e.
De zege was voor Van Bilsen Kenneth.

30/1
2014
 

Aftellen naar het nieuwe seizoen is begonnen!


De laatste rechte lijn naar het nieuwe seizoen is ingezet, Niels en zijn ploegmaten beginnen af te tellen naar de eerste wedstrijd van het seizoen 2014#La Marseillaise

23/1
2014
 

Niels op stage


Vandaag vertrok Niels naar Luxemburg, vanwaar hij morgen met de ploeg op stage vertrekt richting Lorgues.

Hij verblijft er 3 weken, na de stage begint voor de renners van het Verandas Willems team het nieuwe seizoen.
Op Franse bodem neemt Niels deel aan GP La Marseillaise (2 feb.) en van 5 t/m 9 feb. staat de Ster van Bességes op het programma.

Wij wensen Niels veel succes toe voor het seizoen 2014!

19/1
2014
 

Ploegvoorstelling Velofollies


Op zondag werden de renners van het Verandas Willems Team voorgesteld op de fietsbeurs van Velofollies te Kortrijk.

16/1
2014
 

Persvoorstelling Team Verandas Willems in Lavenir


http://www.lavenir.net/sports/cnt/dmf20140115_00417295

15/1
2014
 

Persvoorstelling Team Verandas Willems


http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=23823

14/1
2014
 

Persvoorstelling te Spy


Dinsdagavond vind in de showroom van de hoofdsponsor te Spy de ploegvoorstelling van het Verandas Willems Team plaats.

3/1
2014
 

Niels op stage naar Jàvea


Deze ochtend is Niels op stage vertrokken, hij werkt de komende 10 dagen zijn trainingen af in Jàvea.

1/1
2014
 

De beste wensen!


Niels wenst iedereen het allerbeste toe voor een sportief, gelukkig en gezond 2014!

TOP