Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

29/5
2016
 

'S-Gravenwezel


Weinig koersen dit weekend, dus trekt Niels richting 's-Gravenwezel waar 28 ronden van elk 4,060 km. moeten worden afgelegd iedere ronde zit er een kasseistrook van 500 meter in het parcours.

Met 83 trekken de renners op pad in de regen, en zo zal het bijna de rest van de wedstrijd zijn.

Het duurt lang alvorens 2 renners kunnen ontsnappen, zij slaan een kloofje en Niels trekt alleen in de achtervolging maar verder dan op het wiel van Niels komt de rest van het peloton niet en de 2 blijven voorop.

Enkele ronden later komt er opnieuw reactie van 1 renner die aansluit bij de koplopers, Niels gaat op zijn beurt opnieuw op zoek naar de koplopers en komt ook aansluiten vooraan. Vanuit het peloton steekt m'n nu ook een tandje bij en alles komt samen.

Dan trekken 3 renners ervandoor, Niels trekt opnieuw in de achtervolging wanneer hij het gevaar inziet, maar opnieuw komen ze vanuit het peloton tot aan het achterwiel en de 3 blijven buiten schot.

Met nog 4 ronden te gaan trekt Niels met 2 kompanen in de achtervolging op het trio vooraan, bij het ingaan van de laatste ronde is de voorsprong van de leiders klein, maar toch zullen de 3 vooraan het onder elkaar uitmaken wie de bloemen mee naar huis neemt en dat is Jeroen Pattyn die het haalt voor Kerf en Das.

Enkele seconden later bolt Niels met een kapot achterwiel als 6e over de meet.

22/5
2016
 

Triptyque Ardennais 4e rit Soumagne - Polleur - Soumagne


Met 156,8 km. verdeeld over een rit in lijn van 117,6 km. en 4 plaatselijke ronden van elk 9,8 km. staat de laatste rit van de 50e Triptyque Ardennais op het programma.

Voor de start heeft Niels last van de maag door slecht verteerde of iets van slechte voeding van de dag voordien, het is dus even afwachten wat de lastige rit te bieden heeft.

Met 14 beklimmingen mag dit zeker de koninginnenrit worden genoemd, samen met het slechte weer zal het een ware afvallingsrace worden, maar Niels houd stand in het peloton waar hij goed meedraait achter een kopgroepje waarin ploegmaat Dieleman mee is.

Op het plaatselijk parcours zijn de leiders er aan voor de moeite en het sterk uitgedunde peloton van nog zo'n 70 renners beginnen aan de laatste 40 km. en nog 8 beklimmingen.

Op 2 ronden van het einde blijven er vooraan nog een 35 tal renners over die aanspraak maken op de zege, hierbij nog steeds Niels.

In een spurt bergop is het Deltombe die met de zegeblomen aan de haal gaat, 4 sec later finisht Niels knap 10e en stijgt van de 10e naar de 8e plaats in het algemeen klassement.

102 renners behalen de eindstreep van de 50e Triptyque Ardennais.

21/5
2016
 

Triptyque Ardennais 3e rit Monschau - Eupen


De namiddag rit start in Monschau en komt na 83,6 km. een eerste keer door aan de aankomstlijn in Eupen, waar de renners nog een plaatselijke ronde van 13,4 km. te wachten staat.

Een korte maar lastige rit van 97 km. met 1 beklimming buiten Cat. 4 beklimmingen van 1e Cat. en 3 beklimmingen van 2e Cat.

Niels houd ook in deze rit goed stand, maar heeft toch niet de frisse benen die nodig zijn op dit parcours, samen met de gescheurde wielvelgen houd hem dat rustig in het peloton.

In een lang gerokken spurt boven op Frankendelle eindigt hij op de 21e plaats en behoud hiermee de 10e plaats in het algemeen klassement.

21/5
2016
 

Triptyque Ardennais 2e rit Hellenthal - Monschau


Vandaag staan 2 ritten op het programma de ochtend etappe gaat van start om 10u in het Duitse Hellenthal is 74 km. lang en telt 5 beklimmingen (2 van 1e cat. en 3 van 2e cat.)

Niels die in goede doen is is voorin te vinden en plaatst zich mooi vooraan in het peloton voor een lange spurt, toch ontsnappen nog een 5 tal renners in de laatste kilometer en kunnen net de peloton spurt voor blijven waarin Niels als 7e over de streep bolt en zo als 12e eindigt in het Duitse Monschau.

In het algemeen klassement staat Niels op de 10e plaats.

20/5
2016
 

Triptyque Ardennais 1e rit La Calaminne - Butgenbach - Bullingen


De 1e rit van de Triptyque Ardennais gaat van start in La Calaminne en zal na 147,6 km. eindigen in Bullingen, maar alvorens ze zo ver zijn moet er eerst 94,6 km. in lijn + 2 plaatselijke omlopen van 38,8 km. en tot slot 1 ronde van 14,2 km. worden afgelegd, met onderweg 6 beklimmingen 3 van eerste en 3 van tweede categorie.

Niels die gans de wedstrijd voorin te vinden was was dan ook van de partij wanneer nog voor half koers een kopgroep van 25 renners gevormd werd, nog 3 renners kunnen de kloof overbruggen vanuit het peloton zodat ze vooraan met 28 zijn.

Met nog een 10 tal kilometer te gaan plaatst Van Breussegem een aanval en bouwt zijn voorsprong uit tot max. 25 sec. daarvan houd hij aan de finish nog 14 sec. over om solo te zegevieren, De Bondt spurt naar de 2e plaats 3e eindigt Meurisse, Niels spurt naar een mooie 5e plaats.

Van Breussegem neemt de leiderstrui over van Sweeck en Niels schuift op naar de 10e plaats in het klassement.

19/5
2016
 

Proloog Triptyque Ardennais Blegny


De start van de 50e editie van de Triptyque Ardennais vind plaats op de site van de (leegstaande) Militaire basis van Blegny

Een parcours dat enorm lijkt op een doolhof, en waar het keren en draaien is over 4,65 km.

Niels reed een goeie tijdrit en bij het overschrijden van de finishlijn werd hij afgeklokt met een tijd van 6'34" op dat moment goed voor een 4e plaats, maar nog heel wat renners zijn onderweg of moeten op dat moment nog starten, uiteindelijk eindigt Niels in dit secondenspel als 27e Sweeck was de snelste met een tijd van 6'20" dus 14sec. sneller dan Niels.

16/5
2016
 

5e plaats in Belsele-Puivelde en 2e in tweedaagse


Voor de tweede wedstrijd van de tweedaagse te Belsele-Puivelde komen 51 renners opdagen, het weer is hen gunstiger gezind dan zaterdag, minder wind, betere temperaturen en af en toe wat zon tijdens de 120 km. lange wedstrijd.

Ook vandaag weer een pak aanvallen totdat het peloton uiteen spat, het breekt in verschillende stukken en Niels vertoeft telkens in de kopgroep, toch keert een eerste achtervolgende groep uit het peloton nog eens terug naar de leiders.

Uiteindelijk rijden 8 renners weg met daarbij Niels, deze groep breekt nog eens in 2 groepjes van 4 man, Niels zit in het 2e kwartet, dat één ronde verder opnieuw aansluit bij de 4 leiders.

In de finale ronde rijden nog enkele renners weg en spurten voor de zege Dhollander wint voor Poelmans, Niels eindigt 5e, de jury roept Niels uit als winnaar van de 2e daagse, maar ze moeten hun mening herzien, Poelmans komt met zijn 2e plek vandaag met gelijke punten(7) als Niels maar de uitslag van de 2e wedstrijd is doorslaggevend, dus eindigt Niels als 2e.

14/5
2016
 

Opnieuw naast de overwinning gegrepen in Belsele-Puivelde


Na de zomerse temperaturen van vorige week, krijgt het weer opnieuw een winters karakter, met slechts 13° zijn de 66 renners en hun supporters goed aangekleed in Belsele-Puivelde.

Zelfs de sterke wind die van de partij is houd de renners niet tegen om er gedurende 18 ronden een wedstrijd vol aanvalspogingen van te maken, de demarrages volgen elkaar in sneltempo op en Niels toont zich daarin zeer bedrijvig en trekt meermaals in de aanval.

Op 8 ronden van het einde trekken 6 renners in de aanval, en het peloton breekt in 2, Niels zit bij de eerste achtervolgers die terug aansluiten bij de 6 vooraan.

Opnieuw volgt er een spervuur van aanvalspogingen, in de allerlaatste ronde ontstaat er een kopgroep van 4 renners met daarbij Niels, deze 4 spurten voor de zege en het is de snelle Nederlander Hans Dekkers die het gemakkelijk haalt voor Niels, die zeker niet klaagt na de pijnlijke rug die hij deze morgent had en waardoor hij de lastige wedstrijd in Overijse-Maleizen ruilde voor Puivelde.

14/5
2016
 

Aanpassing programma


Er is een last minute wijziging in het programma van Niels, Niels start vandaag in de regionale wedstrijd te Belsele-Puivelde en niet in Overijse-Maleizen zoals eerder aangekondigd.

10/5
2016
 

Booischot


Na zijn dagtaak trok Niels richting Booischot om er om 18u aan de start te staan, 77 renners waren present en moesten een kwartier voor aanvang van de wedstrijd schuilen voor de hevige regenval.

Wanneer de renners aan de start stonden voor de 120 km. lange wedstrijd verdeeld over 16 ronden was er enkel nog wat gedruppel.

11 renners reden weg uit het peloton, dat niet echt reageerde.

Met de finale in zicht trok Niels in de tegenaanval en deed op één ronde tijd de voorsprong van de koplopers zakken naar 30 sec. maar veel medewerking kwam er niet van de 11 andere renners die mee ontsnapt waren.
Ondertussen werden de hemelsluizen nog eens open gezet en viel de regen met bakken uit de lucht.
Bij het ingaan van de laatste ronde was het duidelijk dat de kloof naar de koplopers niet meer zou gedicht worden.

Bij de koplopers werd er gespurt en het was De Decker die zich de snelste toonde, ook in de achtervolgende groep met Niels werd er gespurt, Niels kwam als 17e over de meet.

8/5
2016
 

Net niet in Londerzeel


Zomerse temperaturen zelfs de hoogst genoteerde in Europa, de 125 renners werden dan ook rijkelijk voorzien van drank en water tijdens de wedstrijd die verliep over 116,8 km. verdeeld over 16 ronden van 7,3 km.

Na 3 ronden reden 40 renners weg uit het peloton, meteen was de goede vlucht met Niels vertrokken.

Halverwege de wedstrijd werd er al aangevallen vooraan en probeerden de renners de kopgroep uit elkaar te ranselen, Niels probeerde verschillende keren weg te geraken of mee te glippen.

Op 5 ronden van het einde schiet de sluiting van Niels zijn koersschoen stuk, en moet hij zo verder met zijn voet los in zijn schoen.

Drie renners proberen nog te ontsnappen, maar Niels kan met enkele andere terug aansluiting krijgen, en er moet gespurt worden.

Niels zet de spurt in, Haverhals komt uit het wiel en remonteert Niels die tweede eindigt.

6/5
2016
 

Wijziging programma


Programma wijziging voor aanstaande zondag, Niels zal zondag niet starten in de Ardense Pijl hij geeft zijn plaats voor deze Topcompetitie wedstrijd door aan een ploegmakker, en zal zelf deelnemen aan de wedstrijd te Londerzeel.

5/5
2016
 

Sint Martens Bodegem


117km. verdeeld over 11 ronden van 10,5 km. kregen de 74 renners voor de wielen geschoven in Sint Martens Bodegem, een pittig parcours en lente temperaturen maken het lastig.

Snel rijden een 10 tal renners weg uit het peloton, terwijl anderen het moeilijk krijgen en de rol moeten lossen op het lastige parcours.

Niels vertoefd in het peloton dat deels aansluiting krijgt bij de koplopers, ze zijn nu met 25 vooraan waarbij Niels.

Bij het ingaan van de laatste ronde rijden vooraan 2 renners weg Dieleman en Noels en finishen in die volgorde.
Niels spurt naar de 10e plaats.

2/5
2016
 

Sinaai


Het lenteweer is opkomst en dat liet zich vandaag al een beetje voelen in Sinaai.

Aan de start 99 renners die er meteen invlogen, zo reden in de 2e van de 15 af te leggen ronden 11 renners weg, in deze kopgroep 3 ploegmaten van Niels.

Verschillende ronden ziet het er naar uit dat de kopgroep niet meer zal gevat worden, maar uiteindelijk steekt m'n in het peloton een tandje bij en het breekt in 2 stukken, het eerste deel van het peloton met Niels komt opnieuw aansluiten bij de koplopers, daarop springen 2 renners (Stallaert en Marchand 2 ploegmakkers van Niels) weg, deze 2 komen hand in hand over de finish gereden en de bloemen zijn voor Cibel-Cebon (1 Stallaert en 2 Marchand).
In de groep achter de 2 koplopers kan Niels niet echt het volle pond geven in de spurt en eindigt op de 25e plaats.

30/4
2016
 

Menen Classic


186 renners staan aan de start voor de Menen Classic, waar de renners eerst een rit in lijn krijgen voorgeschoteld alvorens ze aan de plaatselijke omlopen beginnen en na 152 km. te finishen in Menen.

Het is pas in de plaatselijke omlopen dat er een kopgroep ontstaat, eerst rijden vijf renners weg die later het gezelschap krijgen van vier anderen, met negen blijven zij enkele ronden voor het peloton uitrijden, want hun voorsprong gaat nooit boven de minuut, van het team Cibel Cebon zijn in deze kopgroep 2 renners present.

In de voorlaatste ronde blijven vooraan 4 renners over, maar de voorsprong slinkt fel want in het peloton zit m'n niet stil, in de laatste ronde zijn de koplopers er aan voor de moeite en het zal een massaspurt worden, deze werd nipt gewonnen door Leemans voor Mannaerts, Niels moeit zich niet in de spurt en bolt als 99e over de aankomstlijn.

24/4
2016
 

Zelzate


Winters weer met hagel, regen en wind maar gelukkig kwam ook de zon af en toe wat opwarming geven.

De 75 renners waren alvast goed gekleed in Zelzate waar ze 12 ronden moesten afleggen van bijna 10 km. per ronde.

Van in het begin stond de deur achteraan open en iedere ronde moesten er renners lossen.
In de 4e ronde gaan 3 renners waaronder Niels in de aanval, achter hen breekt het peloton in stukken, 4 ronden blijven ze voorop rijden achterna gezeten door een 7 tal en nog een groepje van 8 man, het peloton volgt verderop.

Deze 3 groepjes komen in de 8e ronde samen en er vormt zich een kopgroep van 18 renners.
In de voorlaatste ronde trekken opnieuw 3 renners in de aanval, zij zullen spurten voor de zege, daarvan haalt Caethoven het vlot.

De groep met Niels breekt nog in 2, de eerste achtervolgers met Niels zitten in de spurt bijna in het zog van de koplopers, maar komen toch te laat, Niels eindigt als 5e.

20/4
2016
 

Bever


In Bever komen 172 renners aan de start, zij dienen er 113 km. af te leggen verdeeld over 11 ronden.

Meteen trekken de renners in sneltempo de weg op, Niels die helemaal voorin te vinden is is in iedere ontsnapping van de partij, ook wanneer een 10 tal ontsnapt.

Toch zal het ganse pak de koplopers nog eens bijbenen, maar opnieuw gaan 8 renners ervandoor en ook dit keer is Niels opnieuw voorin te vinden, enkele renners kunnen de kloof naar de leiders nog overbruggen en sluiten aan, 12 leiders zijn een feit.

In de allerlaatste meters kan 1 renner ontsnappen den de zege binnenhalen, Niels eindigt als 9e na een mooie koers.

In de spurt voor de 13e plaats, doet zich op de eindmeet een bijzondere zware valpartij voor, verschillende renners zijn hierbij betrokken, maar voor één renner ziet het er niet goed uit, laat ons hopen dat alles goed komt met hem.

17/4
2016
 

Ronde van Noord-Holland


De Ronde van Noord-Holland werd voor Niels geen succes.

Niels kent opnieuw problemen met het bekken en zal maar korte tijd meestrijden in het peloton.

Nadien moet hij in een groepje op zoek naar de aankomst, die nergens is aangegeven, daardoor komen veel geloste renners in de problemen en moeten lange tijd zoeken alvorens ze de finish bereiken.

15/4
2016
 

Arden Challenge 2e rit Chiny-Chiny


Voor de 2e rit van de Arden Challenge staan 184 renners aan de start in Chiny, waar de renners de weg worden opgestuurd voor een rit in lijn van 42 km. gevolgd door 5 ronden van elk 18 km. samen 132 km. wedstrijd.

Na de grote ronde komt het peloton voltallig aan de aankomst voorbij.
Onderweg in de eerste plaatselijke ronde ontstaat er een kopgroep van 26 man, Niels mist deze ontsnapping en zal zijn mooie 2e plaats van vorig jaar op dit parcours niet kunnen evenaren, want de kopgroep loopt snel uit en hun voorsprong zal oplopen tot 3 min.

De kopgroep spat in de laatste ronde uit elkaar, en 5 renners maken het onder elkaar uit voor de zege, Kevin De Jonghe (ploegmaat van Niels) haalt het gemakkelijk van de concurrentie, Niels bolt als ?? over de aankomstlijn.

In de volgende 2 ritten van deze Arden Challenge zal Niels niet meer van start gaan, aangezien hij zondag in de Ronde van Noord-Holland van start gaat met het team Cibel-Cebon.

14/4
2016
 

Arden Challenge 1e rit Compogne-Compogne


128,8 km. verdeeld over 2 ronden van elk 37,4 km. + 5 ronden van elk 10,8 km. kregen de 204 renners voorgeschoteld.

In de eerste grote ronde reden 6 renners waarbij Niels lichtjes voorop, op een compleet verbrokkeld peloton veel voorsprong is hun niet gegund want enkele kilometers verderop keert een deel van de verbrokkeling terug en rijden 12 renners weg.

Deze 12 hebben meer geluk en bouwen hun voorsprong stelselmatig uit, Niels zit in een achtervolgende groep (50 man) die volgt op 1 min. van de koplopers.

Bij de 12 vooraan verliezen ze één renner, en 2 anderen trekken er in de voorlaatste ronde vandoor om te spurten voor de zege, uit het achtervolgende peloton rijden 15 renners waaronder Niels weg en spurten voor plaats 12, Niels eindigt als 3e van deze spurt en schrijft de 14e plaats achter zijn naam.

10/4
2016
 

Meer PK


133 km. of 15 ronden van elk 8,9 km. moeten de 154 opgekomen renners van de provincie Antwerpen afleggen op dit PK. de overige 100 renners die op de deelnemerslijst stonden stuurden hun kat.

Goed één ronde was er afgelegd of er trokken 14 renners in de aanval, hun voorsprong schommelde steeds tussen 30 en 40 sec.

Met nog 7 ronden voor de boeg kwam het fel uitgedunde peloton, waar de deur wagenwijd open staat aansluiten bij de koplopers en was alles te herdoen.

7 renners trekken op hun beurt in de aanval, achterna gezeten door 9 renners waaronder Niels.
De ronde nadien waren deze 2 groepen samen en was er een kopgroep van 16 man gevormd, maar het peloton blijft de leiders kort op de hielen zitten.

Met nog 2 ronden te gaan gaat uit de kopgroep Goolaerts de solo toer op, het is opboksen tegen 15 achtervolgers en het peloton.
Bij het ingaan van de slotronde, zit alles heel kort bij elkaar.
Op 1 km. Van de finish komt alles terug samen, en stevenen de renners af op een massaspurt, deze werd gewonnen door Wouters die met zijn snelle benen iedereen het nakijken geeft, Niels eindigt als 6e wat hem in het PK klassement de 5e plek opleverd.
Slechts 56 renners behalen het einde van de wedstrijd.

8/4
2016
 

Net niet in Heist-Op-Den-Berg (Zonderschot)


Met 127 renners mogen de organisatoren best tevreden zijn in Heist-Op-Den-Berg, waar ze de renners de weg op sturen voor 20 ronden of 110 km.

Na enkele ronden gaan 12 renners ervandoor, Niels mist deze ontsnapping en draait mee in het peloton, terwijl de leiders een boni van 1 min. bijeen fietsen.

Op een 5 tal ronden van het einde schiet het peloton in actie, en de voorsprong van de koplopers zakt zienderogen, het is echter wachten tot in de allerlaatste ronde alvorens alles terug samen smelt.

Dit wil zeggen dat m'n afstevent op een massaspurt, van ver zit Niels op kop en alleen Tom Vermeiren komt er nipt over om zo met de zege te gaan lopen.

Niels eindigt knap 2e.

7/4
2016
 

Evergem-Belzele


137 renners in Evergem, waar af en toe een regen- en of hagelbui over de renners valt.

2 renners gaan ervandoor in het begin van de koers, 4 man trekt daarop in de achtervolging en zij sluiten aan bij de 2 zodat we 6 koplopers krijgen.
Daarachter volgen 10 renners met daarbij Niels, deze 10 maken meteen aansluiting bij de 6 vooraan, er ontstaat een kopgroep van 16.

De rest van het peloton is in stukken gevallen.
De eerste achtervolgers op de kopgroep, is een groep van 20 renners.
Vele ronden knokken de 20 om vooraan aan te sluiten, uiteindelijk slagen zij op 5 ronden van het einde in hun opzet.

Vooraan begingen de aanvallen elkaar op te volgen, ook Niels probeert iets.
Tot 3 renners (Stallaert, Van Cauwenberghe en Goethals) kunnen ontsnappen en het liedje uitzingen tot aan de meet.
Aan de finish is het Stallaert die met gemak zijn medevluchters klopt, in de groep daarachter met Niels moet er gespurt worden voor de 4e plek, Niels komt als 11e over de eindmeet, na een goeie koers.

2/4
2016
 

Ottergem


Voor de start werden door de Wielerbond verschillende fietsen gecontroleerd op motortjes.

De184 renners en hun supporters houden ook vandaag een minuut stilte, voor hun overleden collega renners Antoine en Daan.

Daarna starten de renners voor hun wedstrijd over 17 ronden, een spervuur van aanvallen viel er te noteren waardoor er de ene na de ander ontsnapping ontstond.
Maar veel voorsprong kregen de aanvallers nooit.

Niels reed een goeie wedstrijd en bevond zich op één keer na telkens in de aanvalspogingen.
Toch draait het uit op een massaspurt van een peloton dat nog ongeveer 120 renners telt, de rest van het deelnemersveld stond dan al aan de kant.

Niels die in 5e positie de licht oplopende aankomststrook opdraaide verliest nog enkele plaatsen en finisht als 14e.

28/3
2016
 

Nieuwerkerken-Waas


'S middags zat Niels nog bij Bombeke voor een behandeling, en besloot op dat moment om toch te koersen in de namiddag.

Nieuwerkerken-Waas ligt niet ver weg, dus was er geen probleem om er een koersdag van te maken.

Aan de 54 renners, hun supporters, de organisatie werd gevraagd om één minuut stilte in acht te nemen naar aanleiding van de gruwelijke daden van de aanslagen op Zaventem en de Metro Maelbeek, en zeker voor de wielerwereld die dit weekend zwaar getroffen werd met het tragische overlijden van collega renner Antoine Demoitié (leeftijdsgenoot van Niels) er werd ook gedacht aan Daan Myngheer die zaterdag een hartstilstandt kreeg in het Internationaal weg Criterium op Corsica, en nog steeds vecht voor zijn leven.

Wind of niet en die was er veel vandaag, in de eerste ronde trekken 3 renners in de aanval, Stallaert en Roty van Cibel-Cebon en Meul van DCR Cycling Team.
In de derde ronde gaat Niels alleen in de achtervolging en kan aansluiten bij de 3 koplopers, in de vierde ronde komen nog 2 renners (Dieleman en Ongena eveneens Cibel-Cebon) vooraan hun wagonnetje aanpikken, we krijgen dus 6 koplopers waarvan 5 renners van het Team Cibel-Cebon.

Bij de 6 leiders draait het goed rond en hun voorsprong loopt op tot max. 1'15" in de achtergrond breekt wat nog over blijft van het peloton in 2, en de eerste achtervolgers kunnen van hun achterstand veel goed maken, de voorsprong van de leiders zakt naar 30 sec. het sein om vooraan een tandje bij te steken, Niels en Ongena zijn hiervan de eerste slachtoffers en lossen vooraan, er blijven 4 leiders over.
Daarop gaat Dieleman in de aanval, alleen Stallaert kan deze kloof overbruggen en aansluiten, Roty volgt voor plaats 3 en zal deze niet meer afstaan, voor plek vier vocht Meul en kon deze behouden tot de finish, Niels en Ongena werden nog bijgebeend door de eerste achtervolgers.
De 2 Cibel renners Stallaert en Dieleman bleven samen en er werd gespurt voor de bloemen, Stallaert haalde het met zijn snelle benen gemakkelijk.
Niels spurtte naar plek 9 en was hiermee toch tevreden.

26/3
2016
 

Erpe-Mere


189 renners kwamen aan de start in Erpe-Mere.

Na een 4 tal ronden reden in de smalle straatjes 18 renners weg uit het peloton, waarin Niels op dat moment nochtans goed voorin reed.

De voorsprong van de leiders steeg ronde na ronde, en net voorbij half koers gaf Niels er de brui aan, sinds zijn val in Wanzele draait het niet zoals gewenst.
Er zal verder moeten onderzocht waar de oorzaak van dit ongemak ligt.

Niels zal dan ook de rest van het weekend zowel met Pasen als op Paasmaandag niet koersen.

De overwinning was voor Druyts, die in de slotronde met 2 kompanen was weggereden uit de kopgroep.

20/3
2016
 

Hingene


Met 93 stonden de renners aan de start in Hingene, waar ze 17 keer over een kasseistrook moesten.

Vanaf de eerste ronde gooiden de renners de beuk erin en ging het er hard aan toe, een eerste breuk is een feit.
Het gaat er zo snel aan toe dat in de 3e ronde achteraan het peloton een 15 tal renners definitief lossen.

Na enkele ronden loopt vooraan alles terug samen, maar dat duurt niet lang , want opnieuw volgt een serieuze aanval.
Er rijden 16 renners weg en deze zien ze niet meer terug.

Niels brengt de koers door in het peloton, en weet dat er nog veel werk is om een goed niveau te halen.

In de kopgroep volgt de ene aanval de andere op, maar niemand geraakt voorop, dus daar moet gespurt worden voor de zege.
De Bondt haalt het voor Vermeiren en Sinoy.

Spurten doet Niels niet meer in het fel uitgedund peloton hij bolt binnen als 48e.

13/3
2016
 

Omloop van het Waasland


Aan de start in Lokeren voor de Omloop van het Waasland stonden 116 renners klaar, voor 170 km. verdeeld over 2 ronden van 26 km. gevolgd door 9 lokale ronden aan de aankomstplaats Stekene.

In de 2 grote ronden rijden 7 renners weg, het peloton blijft op kleine achterstand hangen, in de slotronden kunnen nog enkele renners de sprong naar voor maken maar het peloton krijgt geen aansluiting meer.

Niels draaide mee in het peloton, zijn doel was na ziekte en val van woensdag om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, zonder problemen legde hij de 170 km. af en keerde nog met de fiets huiswaarts.

9/3
2016
 

Wanzele pedaal breekt af, Niels valt


Koud en veel wind staat de 149 renners te wachten in Wanzeel Koerse.

16 ronden van 10,3 km. staan op het menu, en vanaf het begin zit het tempo er goed in.
Niels draait mee in het peloton, terwijl enkele renners proberen te ontsnappen.

Half koers zit Niels meer naar voor, het tempo ligt serieus hoog wanneer het mis gaat, Niels zijn pedaal breekt af en smakt zwaar tegen de beton hij schuift meters verder.
De wedstrijd staken is het enige wat hem te doen rest, wat overblijft is en een hoopje gescheurde kleren, veel schaafwonden een dikke elleboog en knie, en een kapotte fiets.

6/3
2016
 

Vollezele


De griep had Niels de voorbije week te pakken.
Vandaag bleek dat na ziekte en weinig trainen, in winterse weersomstandigheden koersen zwaar is.

82 renners kwamen aan de start in Vollezele, waar ze 9 ronden van 13 km. voor de wielen kregen.

Niels hield zich de ganse wedstrijd op in de buik van het peloton, en gaf er op anderhalve ronde van het einde de brui aan.

28/2
2016
 

Geen Gent-Staden voor Niels#ziek


Geen Gent-Staden voor Niels, hij moet noodgedwongen aan de kant blijven door ziekte.

21/2
2016
 

Mooi seizoensbegin in Bottelaere


Het startschot van het nieuwe wielerseizoen is gegeven voor de 72 renners in Bottelaere, waar 94,5 km. op het programma stond of 15 ronden van elk 6,3 km.

5 renners waaronder 3 ploegmaten van Niels trekken ervandoor, enkele ronden daarna gevolgd door 6 renners met daarbij Niels en nog enkele ploegmakkers.
Deze 2 groepen komen samen en er rijden 11 koplopers vooraan.

Op 2 ronden van het einde, rijden vooraan 3 renners weg, dit zijn Thomas Ongena (Cibel) Mario Willems en Niels.

In de allerlaatste ronde proberen Niels en Ongena om beurt weg te rijden, Ongena slaagt daarin in de laatste rechte lijn en komt als winnaar over de finish, Niels verslaat zijn medevluchter Willems in de spurt voor de 2e plek.

11/2
2016
 

Ploegvoorstelling Cibel - Cebon


In de sporthal van Belsele werd deze avond de ploegvoorstelling van Cibel - Cebon georganiseerd.

De renners en sponsors werden er elk op hun beurt in de kijker gezet.

31/1
2016
 

Bredene Duo Strandrace


200 duo's en 15 corporale teams van 5 renners of samen 475 renners aan de start voor de strandrace in Bredene.

Niels nam een goede start en draaide in 5e à 6e positie de dijk op, maar het schakelen liep niet vlot, wat hij al had ondervonden bij het opwarmen.
Daardoor viel hij wat terug, en moest even achtervolgen, uiteindelijk komt hij in een groepje terecht voor plaats 25,26 en 27e plaats.

Niels zijn duo partner Tom Van De Winkel kreeg af te rekenen met materiaal pech en moest snel de wedstrijd verlaten.

Niels komt als 25e over de meet maar doordat zijn ploegmaat pech kende werden ze slechts als 170e geklasseerd.

19/1
2016
 

Stage afgelopen


De stage in de Spaanse zon zit er op , Niels keert vandaag terug huiswaarts.

9/1
2016
 

Niels vertrekt op stage naar Benidorm


Niels vertrekt samen met enkele collega renners naar Spanje, om er een tiendaagse training af te werken.

1/1
2016
 

Iedereen een geweldig 2016


Iedereen een gezond en succesvol 2016 gewenst!

TOP