Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

26/3
2017
 

Podium in Florennes


Een zonnige zondag bracht 96 renners aan de start in Florennes, waar 14 ronden van 8,2 km. of 115 km. werden afgelegd.

Geen meter vlak maar toch meteen een sterk tempo op dit parcours, en elke ronde wel wat afvallers.

Na enkele ronden rijden een tiental renners weg uit het peloton, twee ronden later kan Niels in één wip de kloof naar de leiders dichten, nog eens twee ronden later sluiten nog een zestal aan maar dan komt ook de rest van het peloton terug aansluiten.

Alles begint opnieuw en de aanvallen volgen elkaar op, tot wanneer in de negende ronde 5 renners aan de haal gaan met daarbij Niels.

Deze 5 koplopers rijden de rest van de koers met een 25 tal seconden voor de rest van het peloton uit, bij aanvang van de allerlaatste ronde voelen de koplopers de hete adem van het overblijvende peloton in hun nek, zo kort zitten ze hen op de hielen.

Toch blijven de 5 koplopers uit de greep van de achtervolgers en spurten voor de zege, Niels die opkomende krampen voelde eindigde mooi 3e.

19/3
2017
 

Hingene - Bornem


Met rugnr. 8 stond Niels vandaag aan de start te Hingene waar m'n 72 renners mocht inschrijven.

17 ronden van elk 6,6 km. goed voor 112,2 km. tegen een strakke wind en met de nodige kasseien om er een zware wedstrijd van te maken.

In de eerste ronde trekken 5 renners waaronder Niels, ploegmaat Haverals, Eeckhout en 2 anderen in de aanval, maar de vlucht is van korte duur want de volgende ronde is alles opnieuw samen.

Enkele keren trekt Niels fel door op de kasseien, deze inspanningen moet hij later bekopen, wanneer 6 renners wegrijden mist hij de vlucht maar ook wanneer 8 renners in de achtervolging gaan is hij niet van de partij.

De zes en de acht smelten samen en uit de achtergrond komt reactie van drie renners waaronder Niels, Eeckhout en nog één metgezel, later komen daar nog een vijf tal renners bij.

Het peloton valt compleet uiteen, en ook de kopgroep valt in stukken, maar de achtervolgers met Niels komen niet meer korter en kunnen enkel nog een paar renners op rapen die vooraan de rol moesten lossen.

Das reed in de laatste kilometers van zijn twee metgezellen weg en haalde de zege binnen, Niels kwam met mindere (slechte) benen als 19e over de finish.

12/3
2017
 

Betekom


Terwijl er vorige week werd gekoerst in gietende regen en ijskoude temperaturen van 5°, was het vandaag een zonovergoten lentedag.

158 renners smeerden de benen in te Betekom waar 19 ronden van elk 6 km. werden afgelegd.

In de derde ronde reden 7 renners weg uit het peloton en kunnen enkele premie's verdelen alvorens opnieuw te worden ingerekend door het voltallige peloton.

De 7 vooraan werden gegrepen en dan is het de beurt aan 25 renners om ervandoor te gaan hun voorsprong groeit zienderogen en wanneer deze 45 sec. bedraagt trekt Niels door en krijgt 7 renners mee in de tegenaanval op de 25 koplopers, het peloton was verslagen en verloor alle contact met de kopgroep en de achtervolgers.

Bij het ingaan van de allerlaatste ronde komt het vooraan tot een hergroepering, 33 renners spurten voor de overwinning, Broers haalt het gemakkelijk terwijl Niels de 9e plaats binnen haalt.

5/3
2017
 

Brussel - Zepperen


148 renners kwamen aan de start voor de 43e editie van Brussel - Zepperen waarvan de start werd gegeven in Diegem en na een rit in lijn van 125 km. komen de renners een eerste maal aan de aankomstlijn voorbij in Zepperen waar nog 5 plaatselijke ronden van 5,5 km. volgen om te finishen op km. 152,5

Wanneer de renners zich klaarmaken om het startblad te ondertekenen begint het fel te regenen en zo zal het de ganse rit zijn, niet alleen de regen maar ook de verschrikkelijke koude zorgt voor een waar slagveld met veel opgaves.

Niels draaide mee in het peloton tot een 18 tal renners wegrijden en hij in een tweede groep terecht komt, de koplopers vergroten hun voorsprong en groep 2 en 3 komen opnieuw samen en vormen het peloton van de overblijvers.

Veel renners zijn er niet meer in koers richting Zepperen, bij het aansnijden van de plaatselijke ronden is de kopgroep uiteen gespat, en uit het fel uitgedunde peloton rijden veel onderkoelde renners de kleedkamer binnen ook Niels doet dit na 130 km.

Van de 4 koplopers haalt Welten het voor Menten, Six en Spengler.

Slechts 30 renners haalden de finish.

1/3
2017
 

Gooik


93 renners aan de start in Gooik, het weer was guur van temperatuur met wind en af en toe de voorspelde regenbui.

In het begin van de koers probeerden de renners al de forcing te voeren voor een vroege ontsnapping ook Niels trok mee in de aanval of de tegenaanval, maar voelde al snel dat de mindere trainingstijd en de val van afgelopen zondag hun tol hebben geëist.

20 renners ontsnappen uit het peloton en vergroten ronde na ronde hun voorsprong, één van hen is onderweg naar de overwinning want de rest komt niet meer terug.

De kopgroep valt nog uiteen en van de 4 koplopers is Rutger Roelands de sterkste.

Ook het peloton met Niels breekt nog in drie, spurten doet Niels niet meer aangezien de prijzen zijn verdeeld, hij bolt als 61e over de finish.

De renners betwisten een koers van 135 km. terwijl de wedstrijd nog met 1 ronde werd ingekort, het gevoel zat dan wel niet mee het waren in ieder geval goede trainings kilometers.

26/2
2017
 

Officiële start van het Belgisch wielerseizoen begint met pech voor Niels in Sint-Joris-Weert


Dit weekend werd het officiële startschot gegeven van het Belgisch wielerseizoen, Niels trok naar Sint-Joris-Weert waar 79 renners aan de start kwamen.

In de eerste ronde trokken al 10 renners in de aanval, Niels bevond zich in het peloton waar m'n meer en meer tijd verloor op de koplopers.

Na een 7 tal ronden riep Niels zijn ploegmaat toe dat Niels ten val was gekomen, daarop hield de ambulance halt om te melden dat Niels naar het ziekenhuis moest om zijn gezicht te hechten, van brute pech gesproken.

Spoedig herstel Niels.

19/2
2017
 

Ploegvoorstelling Thielemans


In de gebouwen van Thielemans te Merchtem werden zondagavond renners en staff aan pers -en publiek voorgesteld.

19/2
2017
 

Opening seizoen 2017 te Vollezele


Als naar jaarlijkse traditie organiseert m'n in Vollezele de week voor het officiële begin van het Belgisch wielerseizoen deze wedstrijd, hierin kunnen de renners zich na een gezamenlijke training van 86 km. zich een eerste keer met elkaar meten in een wedstrijd van 61 km.

53 renners kwamen aan de start van de koers.

In de 3e van de 10 af te leggen ronden gaan 2 renners aan de haal, Niels zet meteen de achtervolging in en sluit aan bij het duo, nog een vierde renner komt aansluiten.

Eén ronde later komen nog 2 renners het kwartet vooraan versterken, deze 6 slaan een kloof maar op 3 ronden van het einde kunnen toch nog een 10 tal renners terug komen uit de achtergrond.

Uiteindelijk word er gespurt voor de overwinning, in deze spurt moet Niels de snelle Roelandts laten voorgaan en finisht mooi 2e.

28/1
2017
 

Trainingsstage


Deze morgent in alle vroegte vertrok Niels op trainingsstage naar het Spaanse Torrevieja, hij zal er de komende week de nodige kilometers trainen in gezelschap van Kevin en Nick, richting wielerseizoen 2017.

15/1
2017
 

Trainingen volop bezig


Ondertussen is Niels bezig met de voorbereidingen op het nakende seizoen, zowel op de mountainbike als op de koersfiets (wanneer het weer en de wegen het toelaten) worden de nodige kilometers afgelegd.

Wij wensen Niels alvast veel succes voor het seizoen 2017

1/1
2017
 

De allerbeste wensen voor een gezond en sportief 2017


Wij wensen iedereen het allerbeste toe voor een gezond en sportief 2017!

Tot binnenkort!

TOP