Volg Niels Vandyck via twitter
Share
 

Nieuws

26/11
2015
 

Niels breekt elleboog bij val op training


Bij een val op training heeft Niels vandaag zijn linker elleboog gebroken!

Wij wensen hem een spoedig herstel toe!!

21/11
2015
 

Niels in 2016 naar Cibel


De wielerliefhebber was al langer op de hoogte dat Niels in 2016 uitkomt voor het Continentale team Cibel.

In de loop van 2015 zette Niels zijn handtekening onder een overeenkomst met het Continentale team Cibel.

Niels wil zeker alle renners en medewerkers van het Baguet team bedanken voor het afgelopen seizoen, hij had het er volledig naar zijn zin het voorbije jaar!

2/11
2015
 

11e Eetfestijn was een enorm succes


Het 11e eetfestijn werd opnieuw een enorm succes.

Wij bedanken dan ook alle helpers, eters, symphatisanten en sponsors DANKUWEL ALLEMAAL.

De winnaars van de tombola zijn geworden Lescrinier Aline uit Bornem en Fam. Suijs uit Puurs

11/10
2015
 

Iedereen welkom op het 11e Eetfestijn


Op zaterdag 31/10 van 16u30 tot 22u en op zondag 01/11 van 11u tot 15u30 nodigen Niels en zijn supporters iedereen uit op het 11e eetfestijn.

Plaats: 't Centrum J. Hammeneckerstraat 32 2870 Breendonk-Puurs

Menu: Stoofvlees of Vol au Vent of Tomaat Garnaal met frietjes of brood.

IEDEREEN WELKOM

11/10
2015
 

Boom


De laatste wedstrijd van het seizoen voor Niels is deze in Boom, waar 79 renners aan de start staan.

Het is fris maar de zon is van de partij voor de 112.2 km. verdeeld over 17 ronden van elk 6,6 km.

3 ronden was de wedstrijd ver wanneer 15 renners waaronder Niels wegrijden, zij slaan een mooie kloof maar toch zullen 4 ronden later een aantal renners terug komen aansluiten.
Ook wat nog overblijft uit het peloton keert terug, zodat m'n kan spreken van een algemene hergroepering.

Wanneer nog 5 ronden overblijven trekt Niels er met 13 kompanen vandoor, een mooie kopgroep van 14 is gevormd, en de beslissende ontsnapping is een feit.

Niels krijgt in de allerlaatste ronde af te rekenen met krampen en moet zijn metgezellen laten gaan, uit de achtergrond komen nog een deel renners terug en gaan Niels in de laatste kilometers nog voorbij, hij finisht uiteindelijk als 32e.

10/10
2015
 

Kieldrecht


Met 70 stonden ze aan de start in Kieldrecht, waar er door de polders werd gekoerst.

Enkele renners krijgen het vanaf het begin moeilijk en verdwijnen snel uit de wedstrijd, het verdere verloop van de race werd een raar verhaal, het peloton breekt in 2 maar 2 ronden verder zit alles opnieuw samen zo gebeurt het enkele keren, en Niels is steeds voorin te vinden.

Op 6 ronden van het einde ontsnappen 27 renners opnieuw is Niels present, maar ook dit keer keert de rest van het peloton 2 ronden later terug.

Met nog 2 ronden voor de boeg ontsnappen 3 renners, hierachter komt er reactie mede door Niels.
Toch zullen de 3 hun voorsprong kunnen behouden tot op het einde, Sinoy laat zijn medevluchters in de laatste meters nog achter en wint solo, De Bondt eindigt 2e en de Nederlander Vette 3e, Niels komt als 23e binnen.

3/10
2015
 

Stekene


Mooi nazomer weer voor de 123 renners en hun supporters in Stekene, waar ze 20 ronden van 6 km. moeten afleggen voor 120 km.

Vanaf het begin werd er de pees opgelegd en waren er verschillende aanvalspogingen waarbij ook Niels aanwezig was.
Maar nooit kregen de renners veel vrijgeleide, tot op 6 ronden van het einde 15 renners ontsnappen.

20, 25, 30 seconden voorsprong kon deze groep bijeen fietsen, tot er reactie kwam uit het peloton, maar wanneer de kloof bijna gedicht is, stokt het tempo bij de achtervolgers.

2 renners zullen er toch in slagen om de sprong naar de leidersgroep te maken, de anderen zullen de laatste ronde rijden, zonder winstkansen.

Met 17 stevenen ze op de finish af, Cobbaert was duidelijk de snelste van deze kopgroep, en ging met de bloemen naar huis.

Niels bolde met het peloton over de meet als 69e.

29/9
2015
 

Sint-Lievens-Houtem


93 renners stonden op de deelnemerslijst in Sint-Lievens-Houtem, daarvan reden in de eerste ronde 27 renners weg, voor het peloton met Niels werd het dus meteen achtervolgen geblazen.

Een groepje met daarbij Niels reed na enkele ronden weg uit het peloton en trok in de achtervolging, deze renners kwamen tot op een zucht van de koplopers.

De strakke wind en het lastige parcours zorgden ervoor dat er vooraan enkele renners de rol losten, en dat er uit het groepje met Niels enkelen de sprong naar voor konden maken.
Niels die geen superbenen had slaagde daar niet in, en verzeilde in de achtergrond, hij bolde als 32e over de meet.

Bij het ingaan van de laatste ronde kregen we vooraan 3 renners, deze 3 blijven uiteindelijk ook voorop en spurten voor de zege, Neirynck, ging Marchand vooraf Peyskens finishte 3e.

26/9
2015
 

Wetteren


Nadat Niels dinsdag verstek moest laten gaan voor de wedstrijd in Nieuwerkerken Aalst door een verkoudheid, verkoos hij vandaag te starten in Wetteren.

Daar stonden 105 renners aan de start, die 90 km. voor de wielen geschoven kregen verdeeld over 18 ronden.

Heel wat ontsnappingspogingen in de eerste ronden van de wedstrijd, brachten niet veel op.

Op 6 ronden van het einde rijden 7 renners weg uit het peloton, daarbij is Niels vertegenwoordigt, maar 2 ronden later komen uit de achtergrond 12 renners terug, één ronde later komen er nog eens 6 aansluiten, een kopgroep van 25 renners gaat de laatste 2 ronden in.

Eén renner (De Boes) slaagt erin om in de laatste meters een kloof te slaan en solo te zegevieren, in de groep met Niels dat spurt voor de 2e plaats vind in de slotmeters nog een valpartij plaats, die Niels nipt kan ontwijken en hij eindigt op de 18e plaats.

20/9
2015
 

Londerzeel


117 renners, 120 km. koers verdeeld over 12 ronden van 10 km. en prachtig nazomer weer in Londerzeel.

Er is maar 1 ronde afgelegd en de wedstrijd is al in de beslissende plooi gevallen, 21 renners waaronder Niels zijn uit het peloton weggereden, en zullen nooit meer terug gezien worden door diegene die de vlucht gemist hebben.

De koplopers lopen steeds verder uit, en de voorsprong van de koplopers loopt op.
Op 3 ronden van het einde gaat voor het peloton dan ook de bel, bij de volgende doorkomst moeten zij spurten vanwege te grote achterstand.

Met nog 2 ronden voor de boeg breekt bij de 21 vluchters de groep in 2, 5 renners gaan ervandoor, hun voorsprong blijft hangen rond de 15 sec. maar toch zullen ze voorop blijven en spurten voor de zege.

De Bondt haalt het voor Panis en Bosmans, Niels spurt naar de 12e plaats.

16/9
2015
 

Mooie zege in Sint Pauwels


Gietende regen voor de start in Sint-Pauwels voor de 49 renners die zijn ingeschreven, voor 117 km. (13 x 9 km.) wedstrijd.

De eerste 4 ronden zijn er verschillende aanvalspogingen die weinig verschil maken, nadien barst de wedstrijd open wanneer 3 renners in de aanval gaan, Niels gaat daarop met 2 kompanen in de tegenaanval.
De 3 achtervolgers (met Niels) benen de 3 koplopers bij en er is een kopgroep van 6 man gevormd.

Uit de achtergrond komen de achtervolgers terug tot in het zog van de 6 vluchters, het sein om opnieuw ten aanval te gaan, terwijl het opnieuw begint te gieten trekt Niels er dit keer vandoor met 3 kompanen, maar opnieuw komt uit de achtervolging reactie.

Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde wipt Dieleman weg, Niels springt mee en met 2 gaan ze op zoek naar de zege, ookal komen de achtervolgers nog gevaarlijk dichtbij in de laatste ronde, met 2 zullen ze spurten voor de zege, Niels neemt de laatste bocht op kop en zet de spurt van ver in bij behaalt zo een mooie zege voor Dieleman, Naessen eindigt als 3e.

13/9
2015
 

Eizer - Overijse


62 renners kwamen afgezakt naar de druivenstreek Overijse nl. naar Eizer.

Daar moesten 16 ronden worden afgelegd van 6,7 km. op een lastig parcours.

Vanaf de eerste ronde reden Jimmy Janssens en Ouinten Hermans weg, achter deze twee brak het een eerste keer na een ronde of 8 en het eerste deel van het peloton met daarbij Niels kwamen aansluiten bij de koplopers.

Voor Janssens was het nog niet genoeg en hij reed opnieuw weg, dit keer samen met De Wortelaere.
Achter de koplopers brak alles in stukken, Niels die geen al te beste dag kende zat met 8 anderen in de achtervolging op het duo, toch kregen ze de koplopers nog even in het vizier maar uit de achtergrond keerde een groep terug en de koplopers konden zo hun voorsprong opnieuw uitbouwen.

De winnaar zit dus vooraan, terwijl in de groep met Niels de strijd terug losbarst, 3 renners trekken nog in de achtervolging voor de ereplaatsen, in het groepje van Niels dat zal spurten voor plaats 6 ontsnapt in laatste instantie nog één renner.
Niels spurt voor plaats 7, maar één renner wipt nog over hem zodat hij 8e eindigt.

13/9
2015
 

Berlare


93 renners waren aanwezig in Berlare, waar af en toe wat regen viel.

Het werd een snelle wedstrijd, met vele aanvalspogingen, Niels was actief aanwezig in de aanvallen.

In het laatste wedstrijd uur reed een kopgroep van 7 renners weg, waarbij Niels opnieuw present tekende.

Maar deze vlucht ging niet door en alles stroomde opnieuw samen, een massaspurt bleef niet uit.

Cooman toonde zich daarin de snelste, Niels mengde zich niet in de spurt en bolde als 29e over de aankomstlijn.

6/9
2015
 

Volta Ciclista Provincia de València 4e rit: Moncada - Moncada


De 4e en laatste rit is 121,5 km. lang en verdeeld over 9 ronden en er zijn vandaag GEEN punten voor het bergklassement!! Dus deze is definitief voor de Spanjaard.

Van bij het opstaan regent het, de voorspellingen geven door dat het in de loop van de dag opklaart, maar de start staat gepland om 10u, dus moet er worden gekoerst in de regen wat de wegen hier spekglad maakt, gelukkig is de temperatuur goed.

Bij het ingaan van de 2e ronde gaat ploegmaat Jasper Van Der Schelden op verkenning, even later krijgt die gezelschap van één man, samen kunnen ze om en bij de minuut voorsprong nemen, terwijl Rabobank controleert, meer vrijgeleide dan dit krijgen ze niet, want enkele ronden later is alles te herdoen.

Niels gaat ook in de aanval maar weggeraken zit er niet in, in de laatste ronde lukt dit wel voor 2 renners die de spurt van het peloton voorblijven.
Niels spurt naar de 26e plaats en blijft 19e in het algemeen klassement en 2e in de bergprijs!!!5/9
2015
 

Volta Ciclista Provincia de València 3e rit: Nàquera - Nàquera


Nàquera - Nàquera goed voor 129,6 km. verdeeld over 8 ronden.

Niels kent de concurrenten voor de bergprijs, de nrs. 71, 75, 81, 175, attent koerst hij voorin, voor de eerste bergprijs zijn 4 renners ontsnapt en daar kaapt het nr. 65 punten weg, voor Niels zijn ploegmaat Braam Merlier, dus Niels blijft met zijn 7 punten stevig aan de leiding.

De 2e bergprijs neemt Niels de punten voor zijn ploegmaat Ruben Van Der Haegen, maar deze punten worden op geen enkel moment meegedeeld door de wedstrijd radio.

Na afloop van de wedstrijd die op de steile aankomst werd gewonnen door de Nederlander Budding, en waar Niels als 7e eindigt, weet m'n eerst nog niet wie de punten heeft genomen op de beklimmingen!!! even later deelt m'n mede dat Niels zeker is van de bolletjestrui.

Maar nadien vertelt m'n dat de punten zijn genomen of liever toegekend aan de Spanjaard met het nr. 65, begrijpen wie begrijpen kan maar geen discussie mogelijk, de Spanjaard heeft gelijke punten met Niels en heeft zogezegd punten genomen in 2e cat. en dat zou de doorslag geven, en Niels is de bolletjestrui kwijt!!
En in de slotrit van morgen zijn er geen punten te verdienen, dus de Spanjaard wint het bergklassement!!
Zo de trui moeten afgeven is bitter.

4/9
2015
 

Volta Ciclista Provincia de València 2e rit: Ontinyent - Ontinyent


182 renners starten in Ontinyent voor een rit van 130,2 km. op een moeilijk parcours, waar ze 7 ronden moeten afleggen.

Niels kaapt punten weg voor de bergprijs en behoud ook vandaag de bolletjes trui.

Terwijl rijden 12 renners weg vooraan, gevolgd door een groep van een 20 tal, Niels vertoeft ondertussen samen met de gele trui in het peloton, op 2 ronden van het einde heeft Niels met enkele andere renners de sprong naar de 20 achtervolgers kunnen maken.

Dat het ook in Spanje kan regenen, werd bewezen in de laatste ronde, de hemelsluizen gingen open en de renners finishten kletsnat, Niels eindigt als 19e, etappewinnaar werd de Nederlander Martijn Budding, de leiderstrui verandert van schouders en gaat naar de Nederlander Cees Bol, Niels behoud de trui van het bergklassement en blijft in de bolletjes, in het algemeen klassement staat hij 19e geklasseerd.

3/9
2015
 

Volta Ciclista Provincia de València 1e rit: Valencia - Lliria


In de eerste rit van de Volta Ciclista Provincia de València moesten de renners 129,5 km. in lijn afleggen.
Waar zij onderweg enkele beklimmingen voor de wielen kregen.

Niels was vanaf het begin bijna bij iedere ontsnapping aanwezig, hij reed zelfs vele kilometers alleen aan de leiding met een boni van 45 sec. maar de sterke wind blies in het nadeel en het peloton keerde terug.

De wedstrijd draaide uit op een massaspurt, daarin was de Portugees Martingil de snelste, terwijl Niels als 25e eindigde, Niels mocht nadien het podium op als beste klimmer en kreeg de bolletjes trui om de schouders, ook de roze trui voor aanvalslust en elegantie was voor Niels.

30/8
2015
 

Soumagne GP De La Magne


In Soumagne staat de GP La Magne geprogrammeerd vandaag, 152,1 km. verdeeld over 9 ronden van elk 16,9 km. staan de renners te wachten in een verschroeiende hitte.

De eerste ronde is voor Niels de lastigste van de hele wedstrijd, maar dan rijden al een 20 tal renners weg, op dit lastige parcours.
Ook een tweede groep renners (20) neemt de benen, en Niels zit in de derde groep van het reeds verbrokkelde peloton.

Bij het ingaan van de vierde ronde komen de 3 groepen samen, en zijn er 39 leiders waarbij Niels present is.

Maar het weer is moordend en eist zijn tol, de kopgroep breekt in verschillende stukken, de Nederlander GERTS Floris (BMC) haalt het voor VERMEER Tom, Niels komt in een achtervolgend groepje terecht en eindigt op de 25e plaats.

30/8
2015
 

Gelukkige verjaardag Niels


Vandaag viert Niels zijn 25e verjaardag, wij wensen hem alvast een héél gelukkige verjaardag toe!!

26/8
2015
 

Lek op het meest slechte moment in Oudenburg


Vandaag staat de Memorial Danny Jonckheere op het programma, 144 renners zijn paraat om 12 ronden van 12,5 km. af te leggen, nadat 1 min. stilte werd gehouden voor de onlangs overleden Dries Vannevel en na 6 km. neutralisatie passeren de renners langs de laatste rustplaats van Danny Jonckheere, om daar officieel aan de 156 km. lange Interclub te beginnen.

Niels zit vanaf het begin voorin, hij is attent en zeer bedrijvig in de kuststreek waar enorm veel wind staat, bij verschillende aanvalspogingen is hij present.

Ook wanneer zich een kopgroep van een 30 tal renners vormt is hij bij de pinken, maar dan gebeurt het meest gevreesde, Niels rijdt lek, het is wachten op de ploegwagen om gedepanneerd te worden, en dan kan het achtervolgen beginnen, maar de koplopers zijn weg, er zit voor Niels niks anders op dan de wedstrijd te beëindigen in het peloton, en het te zien als een goeie training.

Winnaar van deze wedstrijd werd de Nederlander Pieters voor Logier en De Sy, Niels kwam als 89e over de meet.


23/8
2015
 

Kalfort - Puurs


In het eigen Kalfort - Puurs staan 92 renners aan de start, zij dienen 17 ronden van elk 7,1 km. af te leggen.

De eerste ronde proberen reeds enkele renners ervandoor te gaan, maar het blijft bij een poging, de daarop volgende ronden vallen er ook telkens aanvallen te noteren, wanneer de koers 5 ronden ver is begint het hevig te regenen.

Het is wachten tot in de 10e ronde vooraleer er een ontsnapping tot stand komt van 4 renners die een mooie voorsprong bij elkaar fietsen.

Niels trekt op 3 ronden van het einde alleen in de tegenaanval op de 4 vooraan, 2 ronden houd hij stand, maar de 4 koplopers zitten ook niet stil en Niels kan de kloof niet dichten, zodat hij opnieuw ingerekend word door het peloton.

Achter de 4 koplopers kunnen in de laatste honderden meters nog enkele renners het peloton ontlopen, en spurten voor de ereplaatsen, Niels die een mooie koers reed spurt naar de 16e plek.

20/8
2015
 

Jauche


20 renners meer aan de start dan vorige dinsdag voor de tweede wedstrijd van deze tweedaagse in Jauche.

Meer dan een breuk in het peloton viel er niet te noteren in de eerste ronden ookal regende het aanvallen, rond half koers ontsnapten 4 renners zij hielden enkele ronde stand, op 2 ronden van het einde werd het een volledig ander scenario, de 4 vooraan werden van wacht gewisseld door 4 anderen, nachterna gezeten door een 12 tal met Niels.

Niels ondernam in de slotronde nog verschillende pogingen om naar de vluchters te rijden maar kreeg geen medewerking, en bolde als 16e over de aankomstmeet.

18/8
2015
 

Lekke band in Jauche


51 renners kwamen aan de start in Jauche, waar de renners 12 ronden van 10 km. dienen af te leggen.

In de eerste ronde trekken 3 renners in de aanval, één ronde verder zit het peloton hen op de hielen, toch zal niet het ganse pak terug keren maar slechts een deel daarvan, zodat de kopgroep een 18 tal renners telt, Niels die zeer attent en bedrijvig is zit mee vooraan.

Maar veel geluk kent hij niet, want net voor half koers krijgt hij af te rekenen met een lekke band, meteen gaan de kansen op een mooie prestatie verloren, en een goed klassement voor de 2 daagse (donderdag 20/08/2015) jammer maar niks aan te doen!

14/8
2015
 

1e zege voor Niels in Huldenberg


Eindelijk bingo voor Niels!

62 renners schreven zich in voor deze lastige wedstrijd, 102 km. stond gepland verdeeld over 12 ronden.

In de 2e ronde trokken 4 renners in de aanval, 2 ronden later trok Niels samen met een 6 tal in de achtervolging, en vormde zich een kopgroep van 11 renners.

2 renners gingen in de achtervolging, maar konden geen aansluiting maken met de kopgroep.

Uit deze kopgroep vielen nog enkele renners weg, zodat er gespurt moest worden met 8 man, Niels haalde het in de spurt en boekte zijn 1e welverdiende zege voor Dimitri Peyskens.

9/8
2015
 

Knap 3e op de Citadel van Namen/Ronde van Namen 5e rit: Jemeppe-Sur-Sambre - Namen


122 renners beginnen aan de laatste rit van 156 km. in de Ronde van Namen, waar ze vandaag niet gespaard blijven van regen, bij de start in Jemeppe-Sur-Sambre mogen ze de regenvestjes al boven halen.

Een 6 tal renners kiezen het hazepad in de regen die aanhoud tot kilometer 100, daarna werd het droog en warmer.

In volle finale werden de 6 gegrepen, en reed het peloton in snelvaart richting Citadel van Namen waar de finishlijn getrokken was, Niels zat helemaal voorin wanneer ze de Citadel kwamen opgespurt en eindigde knap 3e, Sweeck mocht het zegegebaar maken en geletruidrager Adams werd 2e.

http://belgie.directvelo.com/actualite/45218-video-ronde-van-namen-et-5-de-aankomst.html#.VcfCZc4w-P8

8/8
2015
 

Ronde van Namen 4e rit: Tijdrit Gesves - Gesves


14,1 km. tegen de klok moeten de renners vandaag afleggen.

De 124 renners vertrekken om de minuut op een technisch parcours.

Niels start om 13u44 en legt zijn tijdrit af in 20'02" met deze tijd eindigt hij als 26e.

Jens Adams die de snelste was deed dit in een tijd van 19'07"

7/8
2015
 

Ronde van Namen 3e rit: Florennes - Walcourt


De 3e rit met start in Florennes en aankomst in Walcourt, was er eentje in mineur.

Na 18 km. koers deed zich een massale valpartij waarbij vele renners betrokken waren,verschillende renners die gekwetst waren dienden afgevoerd te worden anderen werden ter plaatse verzorgd, de wedstrijd werd geneutraliseerd en bijna een uur stilgelegd. Niels kreeg bij de val enkele renners en fietsen in de rug en had de rest van de rit last.

Niels kwam in de finale in moeilijkheden en moest het peloton laten rijden, hij kwam met een groepje over de finish.
Ook voor het aansnijden van de spurt deed zich in het peloton een valpartij voor, een stress volle rit om snel te vergeten.

Beelden valpartij:

http://www.rtl.be/info/regions/namur/gros-accident-durant-le-tour-cycliste-de-namur-quatre-blesses-a-mettet-744669.aspx

6/8
2015
 

Ronde van Namen 2e rit: Gedinne - Bievre


Voor de 2e rit van de Ronde van Namen komen 159 renners aan de start in Gedinne, vandaag staat voor de renners 150 km. op het programma in zomerse temperaturen.

Niels glipt in de beginfase van de wedstrijd mee in een ontsnapping van een 15 tal renners, maar hun vlucht is van korte duur meer dan 20 sec. boni krijgen ze niet.

Het parcours dat lastig is zorgt er niet voor dat er veel afscheiding komt, het peloton blijft lang gesloten.

Naar de finale toe ontsnappen 14 renners die zullen spurten voor de zege, Mertz is de snelste van de kopgroep en mag met de bloemen zwaaien, Niels spurt in het peloton naar de 36e plaats, de pelotonspurt werd nog ontsiert door een valpartij, waarbij een ploegmaat van Niels betrokken was.

5/8
2015
 

Ronde van Namen 1e rit: Profondeville - Philippeville


Met 159 km. in lijn start de Ronde van Namen in Profondeville en finisht vandaag in Philippeville, 168 renners staan voor deze 1e rit aan de start.

Onderweg zijn punten te verdienen op de 4 beklimmingen van de dag en 3 rushes.

Na 24 km. trekken 5 renners in de aanval daarbij is Niels present, één renner (Diether Sweeck komt even later het 5 tal versterkking bieden, zodat een kopgroep van 6 gevormd is.

De 6 vooraan met Niels lopen uit tot max. 3'50" maar de wind zit de ganse rit in het nadeel, wat betekent dat het peloton stilaan terug keert, op 26 km. van de aankomst komt het tot een algemene hergroepering!

Bijna meteen gebeurt er een nieuwe aanval, dit keer van 3 renners, die even later gezelschap krijgen van een 7 tal anderen, uit deze kopgroep valt 1 renner weg door pech, de andere 9 gaan onder elkaar uitmaken wie de eerste rit achter zijn naam mag schrijven.

De Amerikaan Stephen Bassett is de snelste voor Tom Bosmans en Jimmy Janssens, Niels eindigt als 76e nadat hij 100 km. mee in de aanval reed.

1/8
2015
 

3e in Overijse-Tombeek


Het zomerse weer is opnieuw van de partij in de druivenstreek Overijse-Tombeek waar 60 renners aan de start stonden om 113 km. af te leggen verdeeld over 17 ronden.

De wedstrijd is maar 2 ronden ver wanneer 2 renners (De Jonghe en Bennett) in de aanval gaan.

In de achtergrond komen er verschillende tegenaanvallen maar de 2 blijven voorop, op 5 ronden van het einde schud De Jonghe zijn Amerikaanse metgezel af en gaat er alleen vandoor.

Niels trekt samen met Dimitri Peyskens in de tegenaaval, maar ook met 2 kunnen ze de kloof met de koploper niet dichten, De Jonghe behaalt na een vlucht van 100 km. de overwinning, Peyskens eindigt als 2e en Niels werd 3e.

31/7
2015
 

BK Lacs De L'Eau D'Heure


Lacs De L'Eau D'Heure de "place to be" voor het BK op de weg.

't is eens wat anders een BK op vrijdag om 9u30.

145 renners kwamen er aan de start voor 10 ronden van elk 14 km.

4 renners trokken vroeg in de aanval, 4 anderen probeerden aansluiting te maken, maar het ganse pak keerde terug.

Wanneer het peloton in 2 breekt zit Niels die gans de wedstrijd al een goeie indruk naliet mee vooraan.
Ook wanneer er zich op 3 ronden van het einde een kopgroep van 11 vormt is Niels van de partij, iedereen is er zeker van dat dit de goeie vlucht is, maar het moge niet zijn!

Wanneer zij terug worden gegrepen blijven er 2 ronden te gaan en gaan 2 renners ervandoor, maar ook zij krijgen geen vrijgeleide, want een 20 tal sluit aan in de laatste ronde en er zal gespurt worden voor de zege, de man met de snelste benen Joeri Stallaert haalt het voor zijn ploegmaat Van Steenbergen en Stevens, Niels bolt in het peloton waar hij niet meer meesprint over de meet als 77e. Niels reed een goed BK.

26/7
2015
 

Sint-Ulriks-Kapelle


119 renners hadden ze niet verwacht in Sint-Ulriks-Kapelle maar zoveel waren er wel, om 15 ronden van 7,75 km. af te leggen of in totaal 116 km.

De start was maar pas gegeven of het begon te regenen en zo zou het de ganse wedstrijd blijven.

Vanaf de eerste ronde werd er aangevallen, Niels die na enkele ronden achter enkele ontsnapte renners springt glijd in een bocht onderuit, het gevoel was al niet super en wanneer hij weer op de fiets zit lopen de benen leeg, op 2 ronden van het einde stapt hij uit de koers.

Vooraan spurten 4 renners voor de bloemen, Druyts is daarvan de snelste voor de man van de koers Janssens, Peyskens en De Jonghe.

25/7
2015
 

Bambrugge


De zomerstorm heeft al voor heel wat regen en wind gezorgd vandaag, voor het startsein van 15u is het even droog voor de 74 renners.

Deze wedstrijd werd verreden over 15 ronden van 7,5 km. en tijdens deze 112,5 km. komt er geregeld regen uit de lucht gevallen.

Bij iedere doortocht van de renners kent de wedstrijd een andere situatie, meermaals glipt Niels mee in de aanval maar zonder succes.

Op 3 ronden van het einde slagen 6 renners erin om voorop te geraken, Leemans weet in de laatste ronde nog te ontsnappen en zegeviert met 9 sec. voorsprong op de rest van de kopgroep, Niels eindigt als 16e.

17/7
2015
 

Ronde van Luik 5e rit: Soumangne - Soumangne


Start- en aankomstplaats Seraing, 112 renners, 155,8 km. 10 bergprijzen en 38° zijn de ingrediënten van de dag.

Niels reed goed voorin, maar de combinatie van geen superbenen, het warme weer, en te weinig drank voorraad, werd hem fataal na 100 km. koers en gaf op.

Ondertussen viel de wedstrijd in een beslissende plooi, de klassementsrenners en crossers bevonden zich in de kopgroep, die zich richting Seraing begaf.

Op een 7 tal km. van de meet reed Gianni Vermeersch weg en kwam solo over de streep, Wout Van Aert werd 2e en Klaas Vantornout 3e.

Het algemeen klassement blijft ongewijzigt, Kenneth Van Rooy wint de Ronde van Luik met hem mogen op het podium Rob Ruijgh en Dimitri Peyskens.

16/7
2015
 

Ronde van Luik 4e rit: Stoumont - Stoumont


159 km. koers in een verschroeiende hitte en verschillende beklimmingen (9) stonden op het programma van de 130 renners vandaag.

Start- en aankomstplaats is Stoumont waar na 100 km. in lijn nog 2 plaatselijke omlopen van 29,5 km. af te leggen zijn.

De ene dag is de andere niet dat ondervond Niels die vandaag de ganse rit attent voorin reed en 12e eindigde, maar hij niet alleen ook Van Der Poel die gisteren een mindere kende spurtte vandaag naar de overwinning.

3 renners trokken in de plaatselijke omloop in de aanval, maar zonder succes want in de laatste beklimming naar de aankomt toe werden zij opnieuw gegrepen, veldrijder Mathieu Van Der Poel toonde zich bergop de snelste voor collega veldrijder Kevin Pauwels 2e, Jimmy Janssens eindigde 3e, de andere veldrijders Klaas Vantournhout en Gianni Vermeersch vervolledigden de top 5, Niels werd 12e, in het algemeen klassement staat Niels op de 49e plaats.

15/7
2015
 

Ronde van Luik 3e rit: Marchin - Marchin


Met 131 zijn de renners gestart in de 3e rit van de Ronde van Luik, vanuit Marchin reden ze een rit in lijn van 118,9 km. om dan opnieuw Marchin binnen te rijden waar ze nog 3 ronden dienden af te leggen van elk 7,4 km. een etape van 141,1 km.

Een tijdje bleef het peloton gesloten, om nadien waaiers te trekken, wat resulteerde in breuken in het peloton.

Niels die geen goede dag kende, vertoefde in de 3e groep, maar hij was niet de enige die het niet goed verging vandaag want ook gele truidrager Mathieu Van Der Poel zat te ver en miste de goeie vlucht. Groep 2 en 3 kwamen nog samen maar de 21 koplopers waren weg en bouwden een max. voorsprong uit van 4'30"

Op het plaatselijk parcours maakte het peloton nog een deel van de achterstand goed, maar de winnaar was vooraan te vinden, en dat werd Jimmy Janssens die solo over de meet kwam, de geletrui verandert opnieuw van schouders en zal morgen gedragen worden door Kenneth Van Rooy, Niels eindigde als 94e en zakt naar de 81e plaats in het klassement.

14/7
2015
 

Ronde van Luik 2e rit: Plombières - Plombières


De 2e dag van de Ronde van Luik bracht nog 159 renners aan de startlijn voor een rit in lijn van 139,6 km. en 1 plaatselijke ronde van 12,7 km. samen goed voor 152,3 km. van Plombières naar Plombières.

Ook vandaag kregen de renners bijna de ganse dag regen, maar dat weerhield hen niet om er een snel tempo op na te houden.

11 renners trokken in de aanval, waarbij heel wat sterke namen, en goeie crossers, een groep van 16 trekt in de tegenaanval en daarbij bevind zich Niels, maar de 16 worden later opnieuw terug gegrepen terwijl de 11 voorop blijven en zelfs het gezelschap krijgen van een 12e man met name Wout Van Aert.

Bij het naderen van de finale komt het peloton sterk opzetten en zitten ze de kopgroep op de hielen, 3 renners maken de sprong nog naar voor en het peloton komt over de finish gespurt op 8 sec. van winnaar Gianni Vermeersch, Corne Van Kessel (2e) en Mathieu Van Der Poel (3e) en nieuwe leider in het algemeen klassement, Niels spurtte in het peloton naar de 40e plaats en zakt in het algemeen klassement van de 26e naar de 33e plaats.

13/7
2015
 

Ronde van Luik 1e rit: Blegny - Blegny


171 renners aan de start voor de 54e Ronde Van Luik, met als 1e rit Blegny - Blegny 138,8 km. in lijn.

Het weer zit niet mee na de zomerse temperaturen van de voorbije dagen, lijkt het vandaag of de herfst is aangebroken, regen, wind, fris.

14 renners trekken ervanonder, waarvan de helft veldrijders, deze mannen zijn hun nakende cross seizoen aan het voorbereiden en steken al allemaal in een uitstekende conditie.

In de achtervolging is Niels attent, maar mist toch de goeie wagon van enkele achtervolgers, die vooraan aansluiting krijgen.

De kopgroep spat in de finale nog uit elkaar en het is Naessens die in de spurt een zucht sneller is dan Franken, in het peloton dat spurt voor plek 18 spurt Niels mee vooraan en eindigt op de 26e plaats.

10/7
2015
 

14e in avondwedstrijd te Vlierzele 2e GP Serge Baguet


In Vlierzele werd de 2e GP Serge Baguet georganiseerd en maar liefst 144 renners stonden er aan de start in zomerse temperaturen.

In de eerste ronde trok Niels er met 2 anderen vandoor, maar ipv dat er een groepje zou komen aansluiten was het het ganse pak dat terug keerde.
Iedere ronde was er wel een andere situatie in de wedstrijd, maar ver wegrijden zat er nooit in.

Op 5 ronden van het einde ontstond er opnieuw een kopgroep, dit keer van 15 renners waarbij opnieuw Niels present was, deze 15 konden een mooie kloof slaan, daaruit konden 7 renners in de laatste ronde nog wegrijden terwijl er uit de achtergrond toch nog een 10 tal terug keerden.

Willems was de snelste voor de zege, Niels eindigde iets verderop als 14e.

7/7
2015
 

10e in Opdorp na korte rustpauze


Na een korte rustpauze, kwam Niels terug in competitie in Opdorp - Buggenhout.

Met 77 stonden de renners klaar om erin te vliegen, de wedstrijd werd dan ook afgelegd aan een snel tempo, na enkele ronden gingen 11 renners ervandoor met daarbij Niels, een dik uur bleef deze kopgroep voorop, maar dan kwam uit de achtergrond het peloton opnieuw opzetten.

Vanaf dan kwam er de ene na de andere ontsnapping, telkens was Niels present, maar uiteindelijk kwamen de renners nog met een ruime groep op de zege af, Niels eindigde 10e.

27/6
2015
 

Niels last rust periode in


Niels last enkele dagen rust in.

24/6
2015
 

IWT Oetingen


Voor de IWT in Oetingen was een rit in lijn voorzien van 99 km. gevolgd door 5 plaatselijke ronden van elk 15 km. samen goed voor 174 km. wedstrijd met heel wat beklimmingen waaronder de 'Bergenbroekberg' de 'Hogenberg' de 'Groenstraat' de 'Congoberg' de 'Bosberg' de 'Muur' de 'Voskensstraat' de 'Herhout' en de 'Bergstraat'.

Na enkele kilometers gaan een ruime kopgroep ervandoor, en lijkt de wedstrijd al in een beslissende plooi gevallen.
Niels vertoefd in het resterende peloton, en wanneer de kopgroep al een voorsprong van 4'20" bij elkaar gefietst heeft geeft Niels er de brui aan, tijd voor enkele dagen rust!!

21/6
2015
 

Circuit De Wallonie


Vandaag staat Circuit De Wallonie op het programma, een IC van om en bij de 180 km, met een rit in lijn en 5 plaatselijke omlopen.

Snel reed er een ruime kopgroep voorop, Niels was attent in de achtervolgende groep.
Maar kreeg geen aansluiting meer vooraan, terwijl dat andere renners wel nog lukte, toch reed hij geen slechte wedstrijd, maar zaten de kasseien van de dag voordien nog in de kuiten.

Op 2 ronden voor het einde verliet Niels de wedstrijd, die werd gewonnen door Van Zummeren voor crossers Walsleben en Vermeersch.

20/6
2015
 

4e in het Franse Escaudoeuvres


Niels eindigde 4e in het Franse Escaudoeuvres.

De ploeg trok vandaag naar het Franse dorpje Escaudoeuvres, daar stond een IC op het programma waaraan 96 renners mochten deelnemen.

Een golvend parcours waarin de renners zeker 20 km. kasseien moeten verteren.

Vrij meteen reden er een 10 tal renners voorop, waarbij Niels present tekende, uit de achtergrond kwamen een 13 tal renners aansluiten vooraan, een signaal om opnieuw in de aanval te gaan, waarop terug 9 renners vertrekken, Niels was opnieuw present.
Deze kopgroep blijft voorop tot de laatste ronde, daarin probeerde Niels te ontsnappen, toch werd hij opnieuw ingerekend, en gaan op hun beurt 3 renners aan de haal, deze blijven net voor, terwijl Niels 4e eindigde.

14/6
2015
 

Wolvertem - Meise


Met 126 stonden de renners aan de start te Wolvertem, waar de zon ook van de partij was.

Niels was attent voorin te vinden en aanvallend, toch ontsnapten 8 renners die later het gezelschap kregen van 9 achtervolgers, deze 17 verstonden elkaar en bleven voorop tot m'n in het peloton een tandje bijstak.

op 4 ronden van het einde, kwam Niels met enkele andere renners vooraan aansluiten, maar het peloton gaf niet veel vrijgeleide nimeer en kwam ook stilaan dichterbij.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het duidelijk dat het hier zou uitdraaien in een massaspurt, maar dat was buiten 2 renners gerekend die in de slotfase nog aan de haal gingen.

Deruette haalde het voor Sinoy, Niels eindigde vooraan in de spurt en kreeg de 12e plaats toegewezen.
Verschillende renners kwamen ten val in de spurt en dienden verzorgd te worden.

12/6
2015
 

Belsele


Belsele vrijdagavond waar 56 renners aan de start stonden, werd voor Niels een totale offday.

In het begin van de koers trok Niels mee in de aanval, maar wanneer 26 renners wegreden was hij niet in staat zijn wagonnetje aan te pikken, hij kende een totale offday.

Hij reed de wedstrijd verder uit in de 2e groep, waarin hij niet mee spurtte en eindigde als 46e.

7/6
2015
 

Waver - Rijmenan Memorial Van Coningsloo


De Memorial Van Coningsloo brengt de 198 renners van Waver naar Rijmenam over een afstand van 181 km. waarvan 107,5 km. in lijn en 5 plaatselijke ronden van elk 14,7 km.

Niels bevond zich de ganse race in het peloton in een zeer snelle wedstrijd, terwijl een kopgroep van een 11 tal een tijdje voorop reed, in de kopgroep wisselden enkele renners van positie wanneer het peloton dichterbij kwam.

Spurten voor de zege deden ze met de kopgroep, ookal kwam het peloton in de laatste plaatselijke ronde nog dichterbij.

Stenuit was de snelste voor de Noor Galta en Stevens, Niels eindigde als 42e in het peloton, waarin zich net voor de aankomstlijn een zware valpartij voor deed, daardoor ontplofte Niels zijn achtertube door het bruuske rem maneuver dat hij moest maken om overeind te blijven.

5/6
2015
 

Wedstrijd stilgelegd door onweer te Kontich


65 renners zakten af naar Kontich voor de avondwedstrijd, nadat het de ganse dag warm (heet) en zonnig was geweest, bedreigde het aangekondigde onweer ook deze streek.

Om 18u30 net op het statuur werd het donker boven Kontich, de renners hadden dan ook maar net het startsein gekregen en waren enkele kilometers ver toen de hel losbrak.

Een 5 tal waaronder Niels probeerden ervanonder te muizen in dit honden weer, maar even verderop werd de wedstrijd geneutraliseerd, en bij de eerste doortocht aan de aankomstlijn zelfs stilgelegd.

Even werd er nog getwijfeld om te herstarten wanneer het ergste voorbij was, maar ordediensten en organisatie beslisten om de wedstrijd officieel stop te zetten.

1/6
2015
 

2e plaats in Kester


Een magere opkomst in Kester, slechts 28 renners aan de start wat het er natuurlijk niet gemakkelijker op maakt om te koersen.

In de 1e van de 14 af te leggen ronden, gebeurt de schiffting reeds, met 10 renners waaronder Niels geraken ze voorop, nog 3 renners kunnen na lang achtervolgen aansluiten.

Maar wanneer er half koers nog een tandje werd bijgestoken, moeten 5 renners lossen, nog 8 koplopers blijven over.

Ondertussen werden op het parcours duimspijkers gevonden, en door de supporters van de weg gehaald.

Wanneer 4 ronden over blijven en bij het spurten voor een premie, geraken 2 renners (De Decker en Van Den Brande) voorop, gevolgd door 4 renners waarbij Niels, deze 2 fietsen een voorsprong van max. 1'05" bij elkaar.

Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de 2 koplopers nog een boni van 35 sec. en laat Niels zijn 3 metgezelen in de steek en gaat op zoek naar de 2 leiders, op 500m van de finishlijn krijgt hij aansluiting vooraan, de spurt werd meteen ingezet en Niels eindigt mooi 2e achter Bjorn De Decker.

30/5
2015
 

Halle - Buizingen


Fris en winderig in Buizingen, waar de 79 renners een lastig parcours voor de wielen krijgen.

Vanaf de eerste ronde zijn er aanvallers, Niels trok in de 3e ronde in de tegenaaval met enkele anderen, tot alles opnieuw samen loopt.

Maar opnieuw trekken er een paar op pad, Niels die meeschuift schiet uit zijn klikpedaal, gelukkig komt hij niet ten val, maar hij komt met zijn voet onder zijn achterwiel terecht en bezeerd zich aan de achillespees.
Hij zet zijn weg verder in het peloton, dat nog in stukken breekt.

In de spurt voor de 14e plaats eindigt Niels als 6e, en eindigt zo als 19e.

Meteen werd er ijs gelegd na de koers, om de pijn aan de achillespees wat te verzachten, zodat erger werd voorkomen.
Hopelijk heeft Niels er de komende wedstrijden geen last van.

28/5
2015
 

Begijnendijk


121 renners kwamen aan de start in Begijnendijk, waar in het begin van de wedstrijd de buien ook aanwezig waren.

In het begin ging Niels mee in de aanval met een groepje, maar veel voorsprong kregen de renners niet.
Er werd snel gereden maar de vele aanvalspogingen die er waren brachten niet veel op, het was wachten tot 3 renners (Moris, Commeyne en Hoefkens) de benen namen, en 50 sec. bij elkaar fietsten.

Het leek erop of de 3 voorop zouden blijven, maar in de allerlaatste ronde werd de kloof kleiner en kleiner, en het voltallige peloton spurtte tot in het wiel van Moris en Commeyne die nog net 1 en 2 werden, Niels finishte als 19e.

24/5
2015
 

Geen loon naar werk in Sint Kornelis Horebeke


Een prachtige lentezon en aangename temperaturen waren van de partij, net als 68 renners, in het lastige Sint Kornelis Horebeke waar de renners 11 ronden van elk 10,200 km. dienen af te leggen, met iedere ronde de Haaghoek.

Vanaf het begin vielen er dan ook aanvallen te noteren, Niels die attent voorin koerste, was bijna bij iedere aanval betrokken.
Maar geen enkele ontsnapping liep veruit, iedere ronde was er wel een andere ontknopping.

Op 4 ronden van het einde ging Niels er alleen vandoor, hij wist dat het nog ver was, maar probeerde een ontsnapping op poten te zetten, hij reed anderhalve ronde alleen voorop, en dan keerde een ruime groep terug.

Op 2 ronden van het einde ging Belgisch Kampioen tijdrijden Pols aan de haal, deze houd stand tot de finish, en liet de zege achter zijn naam noteren, uit de groep met Niels, ontsnappen nog enkele renners voor de verdere ereplaatsen, Niels die een dijk van een wedstrijd reed moest tevreden zijn met de 9e plaats.


23/5
2015
 

4e plaats te Overijse - Maleizen


Op een pittig parcours, gaan 83 renners van start in Overijse - Maleizen
11 ronden van elk 10,5 km. moeten de renners afleggen.

In de eerste ronde gaan 7 renners ervandoor, onmiddellijk achterna gezeten door 6 anderen waarbij Niels, deze 2 groepjes komen in dezelfde 1e ronde samen en 13 renners zijn weg.
Om de één of andere reden vallen vooraan 2 renners weg en gaan de vluchters de rest van de wedstrijd verder met 11.

Naar het einde van de wedstrijd toe, beginnen vooraan de aanvallen elkaar op te volgen.
Ook Niels probeerde meermaals in de aanval te trekken, maar alleen weg geraken zit er niet in.

Het is met 6 dat ze de finale intrekken, en uit deze kopgroep zal de winnaar komen.

In de slotronde gaat Peyskens er alleen vandoor, Stenuit trekt in de tegenaanval en sluit aan bij Peyskens die in de spurt de duimen moet leggen tegen een snelle Stenuit, Niels wordt 3 sec. later nipt geklopt voor de 3e plek door de Nederlander Engelen, en eindigt 4e.

19/5
2015
 

Booischot


Last minute besliste Niels om te koersen in Booischot.

Onder een regen- en hagelbui werd het startschot gegeven aan de 95 renners die aanwezig waren.

In het begin van de koers was Niels met elke beweging mee, maar na een paar ronden reden 10 renners weg, en had hij de goede trein gemist, dan maar meerijden in het peloton.

Een 15 tal sloot nog aan bij de koplopers, en op 2 ronden van het einde kwam ook het peloton opnieuw aansluiten.

Het draaide uit op een pelotonspurt waarin Kevin Suarez zich de snelste toonde, en Niels 6e eindigde.


17/5
2015
 

GP Criquielion


Enkele ploegen gaven forfait voor deze wedstrijd van de Topcompetitie, maar toch stonden de renners nog met 160 aan de start.

Voor Niels werd deze wedstrijd geen succes, mede door geen super benen en alweer een lekke band.

In verschillende kleine groepjes trokken 23 renners ervandoor, bij het aansnijden van de 7 plaatselijke ronden werd duidelijk dat de winnaar vooraan zat, vanuit het peloton kwam geen tegenreactie meer, en snel hadden de koplopers 4'30" voorsprong.

De kopgroep viel nog kompleet uiteen, en Jelle Wallays stevende solo naar de overwinning.

Niels kreeg op 2 ronden van het einde opnieuw af te rekenen met een lekke band, en moest achtervolgen, hij keerde terug in het peloton waarmee hij over de meet bolde als 101e.

12/5
2015
 

3e plaats te Lutlommel - Lommel


67 renners kwamen aan de start in het Limburgse Lutlommel - Lommel.

Vroeg in de wedstrijd reden 8 renners weg uit het peloton, Niels trok op zijn beurt alleen in de tegenaanval, hij kon de kloof dichten zodat er een kopgroep van 9 renners tot stand was gekomen.

5 renners van deze kopgroep reden op 5 ronden van het einde weg, en de andere 4 werden ingelopen door de eerste achtervolgers.

In de laatste ronde werd er slag om slinger gedemarreerd, maar niemand geraakte nog weg, zodat er moest gespurt worden voor de zege, in deze spurt was het Mannaerts die zich de snelste toonde voor Smeyers en Niels.

10/5
2015
 

Pech voor Niels in 50e Ardense Pijl


7 renners rijden voor een uitgedund peloton in deze zware wedstrijd, Niels reed attent mee in het peloton.

Wanneer de renners richting finale reden, kreeg Niels op een bijzonder slecht moment, aan de voet van de Mont Theux af te rekenen met een lekke band, het moment waarop de 7 werden bijgebeend en de koers opnieuw open barste.

Niels werd gedepaneerd door ploegmaat Maarten D'Hondt, maar vol in de finale kon Niels nooit meer vooraan geraken, om er nog een mooi slot van te maken.

Ontgoocheld bolde hij als 66e over de meet in Herve.

1/5
2015
 

Merchtem


Voor en na de wedstrijd werd er bijgetraind, maar de wedstrijd op zich verliep voor Niels ook als een training, vermits hij een kopgroep van 15 renners miste die er in de 4e van de 19 af te leggen ronden vanonder muisden.

Deze 15 bleven lang op dezelfde afstand van het peloton rijden, en op 8 ronden van het einde, probeerde Niels een tegenaanval op poten te zetten, met 2 kompanen trokken ze in de achtervolging en naderden tot op 18 sec. maar aansluiting maken lukte niet.

Uit de kopgroep reden nog 3 renners weg die het onder elkaar uit maakten voor de zege, Glenn Rotty toonde zich de beste van de 142 deelnemers, Niels spurtte niet mee en bolde in het peloton (80e) over de meet.

29/4
2015
 

Pech in Herne


Met 145 stonden de renners aan de start in Herne waar ze 14 ronden van elk 8,5 km. moesten afleggen.

Niels voelde zich goed en zat in de 2e ronde goed voorin toen hij materiaal pech kreeg, hij zette door, maar om geen verdere stukken te rijden, was hij verplicht af te stappen op 4 ronden van het einde.

26/4
2015
 

GP Affligem


Met 198 aan de start voor 160 km. wedstrijd in de GP Affligem.

Bij de 2e doortocht op de Varent trekken 10 renners waarbij Niels in de aanval, achterna gezeten door een trio dat later nog kon aansluiten, een kopgroep van 13 werd gevormd.

Een 70 tal km. hielden ze stand vooraan maar bij het ingaan van de plaatselijke omlopen werden ze op de hielen gezeten door het peloton en opnieuw gegrepen.

Vanaf dan viel de ene na de andere aanval te noteren, maar steeds zonder succes, in de laatste ronde begon het nog fel te regenen en konden 8 renners nog ontkomen aan de massaspurt, Allegaert toonde zich nipt de snelste van de late vlucht, Niels bolde in het peloton over de meet.

19/4
2015
 

Eindwinnaar Arden Challenge 2015


Niels werd eindwinnaar in de Arden Challenge 2015 met 32 punten, de Nederlander Wubben werd 2e met 59 punten en de Italiaan Marengo eindigde 3e met 64 punten.

19/4
2015
 

Bertrix (Arden Challenge)


Niels eindigde 5e in deze lastige rit te Bertrix en is de eindwinnaar van de Arden Challenge 2015.

Opnieuw kwamen 232 renners aan de start van de laatste etappe van de Arden Challenge te Bertrix.

Op dit zware parcours reden lang 3 renners voorop, maar diep in de finale worden zij opnieuw gegrepen door wat over blijft van het deelnemersveld, een 100 tal renners.

Wie dacht dat het zou uitdraaien op een massaspurt had het mis, want in de laatste kilometer trok Jef Smismans ervandoor, en behaalde afgescheiden de zege, Van Gucht en de Italiaan Marengo kwamen ook net voor het peloton binnen, De Decker eindigde 4e en Niels werd mooi 5e.

Niels werd ook de eindwinnaar van de Arden Challenge 2015 met 32 punten, de Nederlander Wubben werd 2e met 59 punten en de Italiaan Marengo 3e met 63 punten.

18/4
2015
 

Compogne (Arden Challenge)


252 renners voor de 3e rit van de Arden Challenge te Compogne, zon, veel wind en een resem aanvallen waren de ingrediënten van de dag voor deze etappe.

Niels was attent maar diende ook veel werk op te knappen onderweg om zijn leiders positie veilig te stellen.

De ene keer zat hij mee voorin, de volgende keer moest hij een kloof dichten, op het einde kunnen 6 renners wegrijden, Niels was niet vooraan op dat moment, en nog eens 11 renners gaan in de achtervolging.

De 6 vluchters houden stand en spurten voor de zege, Dimitri Peyskens haalde de overwinning binnen, Niels moest spurten voor de 18 plaats en kon deze plaats achter zijn naam schrijven,

Niels blijft leider in het algemeen klassement.

17/4
2015
 

Erezee (Arden Challenge)


Voor de 2 rit van de Arden Challenge komen opnieuw 241 renners aan de start in Erezee, de renners dienen vandaag 1 ronde af te leggen van 66 km. en 5 plaatselijke omlopen van elk 9 km.

In de rit in lijn gaan 12 renners ervandoor, daarbij is Niels present, maar bij het ingaan van de 1e plaatselijke ronde zijn de 12 leiders eraan voor de moeite, wat nog overblijft van het peloton komt aansluiten bij de leiders en alles in opnieuw te herdoen.

Met nog 3 ronden voor de boeg gaan 3 renners in de aanval, bij hen de winnaar van de 1e rit Bjørn De Decker, Stijn Mortelmans en Rob Ruigh, Niels ziet het gevaar en trekt samen met enkele anderen in de tegenaanval, de leiders worden ingelopen maar ook de rest van het overblijvende peloton keert terug.

Op deze zware omloop en lastige aankomststrook stevenen de renners af op een massaspurt, daarin trekt Stijn Mortelmans aan het langste eind, Niels eindigd op de 7e plaats en is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

16/4
2015
 

Chiny (Arden Challenge)


In de eerste wedstrijd van de Arden Challenge eindigde Niels knap 2e.

240 renners kwamen een rugnr. ophalen in Chiny in de eerste manche van de 4daagse Arden Challenge.

Met eerst een grote lus van 50 km. in lijn en nadien 5 plaatselijke ronden van elk 18 km. werden de renners de Ardennen in gestuurd.
Bij het aansnijden van het plaatselijk parcours waren er maar weinig gelosten, en de wedstrijd barste los in de eerste lokale omloop, 21 renners reden voorop met daarbij Niels, hun voorsprong liep op naar de minuut, bij het ingaan van de laatste ronde trokken 7 renners in de aanval, daarbij opnieuw Niels.

Met 7 kwamen ze de aankomst naar boven en werd er gespurt, Niels eindigde mooi 2e achter Bjørn De Decker en voor Niels Tooth.

11/4
2015
 

Wieze


190 renners waren naar Wieze afgezakt voor 120 km. koers verdeeld over 16 ronden van 7,5 km.

Het grote aantal deelnemers zorgde ervoor dat de start met een kwartier vertraging werd gegeven.

De renners waren maar goed vertrokken of ze kregen al een fikse bui over zich heen een paar ronden moesten ze de regen trotseren.

Er ontstond een kopgroep van 7 renners, terwijl Niels meedraaide in het peloton, wanneer het na verscheidene ronden vooraan niet meet botert, komt het peloton onieuw aansluiten.

Niels waagt dan ook zijn kans, maar de benen zijn niet in goeie doen, en alles komt terug samen, op 4 ronden van het einde ontsnappen opnieuw 6 renners deze houden stand tot de finish, en spurten voor de zege met in hun zog 3 achtervolgers, het peloton of wat er nog van over blijft moet spurten voor de 10e plaats, Niels eindigt als 22e.

5/4
2015
 

3e rit Boucle De L'Artois Habarcq - Bapaume


In de namiddag rit moeten de renners 80,4 km. afleggen van Habarcq naar Bapaume.

Een kopgroep van 10 met daarbij Niels glippen ervandoor, wanneer deze koplopers opnieuw worden ingerekend, ontsnappen 12 andere renners.

Toch komt alles opnieuw samen, het ziet er naar uit dat er een massaspurt zal volgen maar in de plaatselijke ronde van 10 km. dat de renners moeten afleggen zijn er nog verschillende valpartijen te noteren, zodat het peloton in verschillende stukken breekt, Niels zit achter één van deze valpartijen en komt in een 3e groepje binnen als 39e.
Winnaar van deze rit is alweer Blikra Havard.

In het eindklassement eindigt Niels als 19e.

5/4
2015
 

2e rit Boucle De L'Artois Hesdin - Mont St Eloi


De ochtend rit gaat van start om 9u30 in Hesdin en is 89,2 km. lang en pittig.

Toch zal het hier op een spurt aankomen, maar weliswaar op een zware aankomststrook van 8%, wat wil zeggen dat het overblijvende deelnemersveld ver uit elkaar zal hangen aan de finish in Mont St Eloi, er mag gezegd worden dat deze aankomst op Niels zijn lijf is geschreven, van veel te ver zit hij op kop om uiteindelijk mooi 5e te finishen, net zoals de 1e rit werd ook deze gewonnen door Blikra Havard.

4/4
2015
 

1e rit Boucle De L'Artois Auxi le Chateau - Croisilles


126 renners verdeeld over 18 ploegen, komen aan de start voor de Boucles De L'Artois, de 1e rit is er eentje van 156,3 km.

Koud weer en regen krijgen de renners onderweg van Auxi le Chateau naar Croisilles.

8 renners waaronder Niels rijden voorop in deze rit, naar de finale toe blijven daarvan 6 renners over, zonder Niels.

Nog enkelen van deze kopgroep haken af, en anderen komen dan weer aansluiten, zo vormt er zich een kopgroep van 14 die zullen spurten voor de zege, De Noor Blikra Havard schrijft de zege achter zijn naam, Niels spurt in de achtervolgende groep naar de 26e plaats.

29/3
2015
 

5e in barre weersomstandigheden te Florennes


Barre weersomstandigheden teisteren het ganse land, in Florennes trotseren 65 renners de hevige regen en felle windstoten.

17 ronden moesten de renners afleggen in dit weer, vrij snel reden enkele renners voorop, Niels zag het gevaar en reed er naartoe, deze kopgroep van 5 dikte nog aan tot een 12 tal.

Een tweetal ronden later reed Niels met 2 kompanen weg uit deze kopgroep, met 3 reden ze 50 sec. voorop, na enkele ronden kwam er een tegenaanval van 1 renner de achtervolger kon na een paar ronden aansluiten bij de 3 koplopers en daarop stokte het tempo en konden ook de andere achtervolgers terug aansluiten.

Halverwege de wedstrijd vloog aan de aankomstlijn alles weg, nadarhekken en spandoeken begaven het, zodat de organisatoren alles moesten beginnen losmaken en inpakken.

Met nog 6 ronden voor de boeg, kwamen uit de achtergrond 6 renners aansluiten bij de 4 koplopers, opnieuw 10 leiders, ondertussen zijn er al veel gelosten en opgevers geteld.

Thomas Vaubourzeix de winnaar van gisteren trekt er solo vandoor, 2 renners gaan in de achtervolging, en Niels volgt in een groepje van 6 renners, daarachter worden de resterende renners uit koers genomen, wegens te grote achterstand.

Vaubourzeix behaalt solo de zege, daarachter spurten de 2 voor de overige podium plaatsen, Niels en Baeyens rijden nog weg voor plaats 4 en 5, Baeyens spurt sneller dan Niels die 5e eindigt.

Slechts 9 renners rijden de wedstrijd uit.

28/3
2015
 

Polleur


Ook in Polleur is het slecht weer voor de 181 renners die aan de 94,8 km. in lijn beginnen, een extra vest of een regenjasje is geen overbodige luxe.

Na een 4 tal kilometer trekken 4 renners in de aanval snel kregen zij het gezelschap van 2 anderen, verderop verliezen zij opnieuw 3 koplopers, met 3 is het knokken tegen het aandringende peloton, uiteindelijk blijft 1 man (Thomas Vaubourzeix) overeind op het plaatselijk parcours van 8,3 km. dat de renners 2 maal dienen af te leggen.

Thomas Vaubourzeix wint nadat hij de ganse wedstrijd in de spits reed, voor plek 2 was het spurten met een 40 tal renners, Niels eindigde als 15e.

22/3
2015
 

Hingene - Bornem


Niels koos ervoor om in het naburige Hingene - Bornem te koersen, zodat de supporters hem dicht bij huis konden komen aanmoedigen.

117 renners tekenden het inschrijvingsblad en trotseerden de kasseistrook te Hingene waar 17 passages waren.

6 renners trokken in de aanval, Niels zag het gevaar van deze vroege vlucht en trok samen met 5 kompanen in de tegenaanval, snel waren deze 12 samen, het peloton bleef lang op korte afstand hangen.

Vooraan vielen door pech of andere omstandigheden 4 renners weg, zodat ze met 8 overbleven.
Uit de achtergrond kwamen nog 10 renners terug, dat maakte dat de kopgroep opnieuw 18 renners telde, het peloton reed ondertussen op 45 sec.
De winnaar was dus vooraan te zoeken.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde trokken 2 renners in de aanval, 2 Nederlanders, de verstandhouding bij de 2 was optimaal en zij hielden het uit tot de finish en spurten voor de zege, Sloof haalde het voor Van Den Bogaert, Niels werd 6e in de achtervolgende spurt en schreef de 8e plaats achter zijn naam.

20/3
2015
 

Handzame Challenge


In Jabbeke waar de renners om 11u15 van start gingen voor de Hanzame Challenge was niks te merken van de zonsverduistering, enkel mist hing er boven West Vlaanderen.

De 175 renners begonnen met een grote lus van 90 km. om daarna nog 4 plaatselijke ronden van 16,2 km. af te leggen in Handzame met telkens de beklimming van de Ruidenberg.

Bij het ingaan van de plaatselijke ronden hadden 6 renners een kleine voorsprong op het peloton, maar bij de volgende doortocht was alles te herdoen.

In de voorlaatste ronde konden 11 renners zich afschijden van het peloton en 8 daarvan mochten spurten voor de zege, Julien Kaise die in de laatste kilometers nog een kleine voorsprong bijeen reed kon nipt stand houden en haalde na 153,38 km. de zege binnen, Niels bolde met het peloton over de meet en werd 109e.

15/3
2015
 

Ieper "Kattekoers"


De Kattekoers werd geen succes voor Niels maar eerder eentje om snel te vergeten.

De vele valpartijen onder de 193 renners, waardoor ook Niels enkele keren voet aan grond moest zetten en niet al te beste benen, zorgde er mee voor dat Niels in een achtervolgend peloton terecht kwam, het was dus vrij vroeg in de koers al achtervolgen geblazen.

Toch kwam alles opnieuw samen, en zat Niels opnieuw voorin, maar hij vond zijn draai niet in de koers en stapte na 134 km. uit de wedstrijd.

Baptiste Planckaert won de 75e editie van de Kattekoers na 180 km.

11/3
2015
 

Mooi 6e in Wanzele


Wanzeel Koerse bracht 182 renners op de been en een massa volk, 16 ronden moesten de renners afleggen goed voor 165 km.

Net zoals de vorige wedstrijden het geval was, werd ook vandaag gestart met een minuut stilte, dit maal voor renner Patrick Gaudy (38) die bij een verkeersongeval gisteren veel te vroeg het leven liet.

17 renners trokken na enkele ronden in de aanval, en ookal zag het er een paar ronden later naar uit dat het peloton de leiders snel zou grijpen, toch was het wachten tot 2 ronden van het einde eer de kopgroep opnieuw werd ingerekend.

Niels die gemakkelijk meedraaide in het peloton, nestelde zich bij het ingaan van de laatste ronde helemaal voorin het peloton dat afstevende op een massaspurt, en eindigde daarin knap 6e, winnaar in Wanzele werd Demoittie.

8/3
2015
 

3e plaats in Vollezele


Niels behaalde vandaag de 3e plaats te Vollezele, na een sterke wedstrijd.

135 renners kwamen aan de start te Vollezele, en ook de zon liet zich zien.

9 ronden moesten de renners afleggen en telkens kregen zij daarin de Congoberg te verteren, Vollezele is een lastig parcours.

In de 2e ronde trok Niels er met enkele andere renners vandoor en vormden een kopgroep van 11 man, hun voorsprong schommelde rond de minuut, maar dat bleek op 3 ronden van het einde niet genoeg te zijn, want uit de achtergrond konden een 9 tal renners nog komen aansluiten, zodat er vooraan ineens een groep van een man of 20 ontstond.

Met nog 2 ronden voor de boeg kregen we 4 renners aan het commando en geen Niels, die nochtans een sterke koers aan het rijden was, maar bij het ingaan van de laatste ronde had Niels de kloof alleen gedicht en waren ze vooraan met 5 om aan de allerlaatste ronde te beginnen.

In de laatste ronde reden 2 renners weg uit de kopgroep van 5 en probeerde Niels verschillende keren in de tegenaanval te gaan, uit de achtergrond waren immers opnieuw enkele renners komen opdagen, maar de 2 vooraan spurten voor de zege, en het was De Vos die het haalde, de spurt voor de 3e plaats zette Niels naar zijn hand en werd mooi 3e.


4/3
2015
 

Gooik


163 renners stonden aan de start in Gooik, koude wind en af en toe een straaltje zon hoorden daarbij.

Na enkele ronden ontsnapten in schuifjes 28 renners, vrij snel was duidelijk dat dit de goede ontsnapping was, en dat de renners in het peloton verslagen waren, ook Niels was daarbij, hij had niet de goeie koersbenen en reed de rest van de wedstrijd uit in het peloton.

De kopgroep viel in de finale uit elkaar, en het was Stallaert die met zijn snelle benen de zege wegkaapte.

In het peloton geen spurt meer en Niels bolde als 136e over de meet.

1/3
2015
 

Brussel - Opwijk


Dit weekend werd het officiele startschot van het nieuwe Belgische wielerseizoen gegeven.

Niels kwam aan de start in Brussel - Opwijk waar ze met 191 present tekenden, voor 150 km. wedstrijd.

Niels reed de ganse wedstrijd goed vooraan en kende geen enkel moeilijk moment, wanneer 8 renners ontsnapen, was de rest van wat overbleef in het peloton op achtervolgen aangewezen.

Op het plaatselijk parcours zat de eerste achtervolgende groep met Niels de koplopers op de hielen, maar tot een hergroepering kwam het uiteinelijk niet.

5 renners uit de kopgroep bleven nipt voorop, en Niels eindigde op de 20e plaats.

22/2
2015
 

Bottelare (Clubkampioenschap)


Op vele plaatsen vond vandaag het Clubkampioenschap plaats in de vorm van een eerste wedstrijd, een voorproefje op het nakende seizoen.

Niels nam deel aan deze wedstrijd in het Oost Vlaamse Bottelare
Om 14 u werd de start gegeven voor deze eerste koers, er moest 94,5 km. worden afgelegd over 15 ronden van 6,3 km.

In Bottelare begon m'n met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de pas overleden ex -wereldkampioen Claude Criquielion (58).

Van de eerste ronde trokken 3 renners van het Cibel Team in de aanval, en konden meteen een mooie kloof slaan, in de 4e ronde wanneer de voorsprong 45 sec. bedroeg vond Niels het tijd om in de tegenaanval te trekken, hij kreeg in zijn spoor enkele renners mee waaronder ook enkelen uit het Cibel kamp. zij naderden tot op 10 sec. maar de laatste meters kreeg Niels niet dicht gereden, terwijl dat voor 1 renner wel lukte.

Niels besloot de wedstrijd verder te zetten in wat nog over bleef van het peloton, want de helft van het deelnemersveld was al achterop geraakt.
Niels finishte uiteindelijk als 20e op 102 renners.

7/2
2015
 

Stage Mojacar


Niels vertrok vandaag op stage naar Mojacar, hij zal er samen met zijn ploegmaten verblijven tot volgende week zaterdag.

25/1
2015
 

Duo strandrace Bredene


Samen met Jochen Dewachter van fietsen Dewachter nam Niels deel aan de duo strandrace te Bredene.

Niels finishte als 34e op meer dan 500 deelnemers, de eindtijd voor de Duo Teams is de tijd van de tweede biker bij aankomst, wat van minder belang was voor hen daar het voor Niels een goede training en test was voor het nakende seizoen.

Samen finisten Niels en Jochen als 138e team.

18/1
2015
 

Persvoorstelling op Velofollies


Op de fietsbeurs Velofollies in Kortrijk werden de renners van het Baguet team nog een keer aan pers en publiek voorgesteld.

5/1
2015
 

Stage Calpe


Niels vertrok op 05/01 met enkele ploegmaten op stage naar Calpe, daar zullen ze dagelijks de nodige kilometers trainen als voorbereiding op het nieuwe seizoen, ze verblijven er tot 15/01/2015.

1/1
2015
 

Gezond en gelukkig 2015


Niels wenst iedereen een gelukkig maar vooral een gezond Nieuwjaar toe.

TOP